Tuesday, 26 January 2016

Tarbiyah Sentap



Yo geng! Malam tadi boyfie bagi sis sentap la. Sentap kenapa? Kenapa sentap? Tarbiyah sentap? Ha'ah, kinda tarbiyah sentap sikit laa.

Semalam seharian sis busy curi download gambar from Mr. Google for VSCO Filtura 2.6 billion project with Akma and Akmal *wow nama hampir sama* So yeah download and edit, download and edit and upload and compiled and over and over again for each categories of photos. Phewww...best main editing ni semua, plus main dengan VSCO CAM lagi laa sis addicted gila nak edit. Sebab tu non-stop editing semalam. Sampai larut malam juga lah sesi mengedit nya.

Around 1.30am, sudah lengguh satu badan, mata dah berair tengok skrin laptop, air nescafe dan lagu Stressed Out by 21 Pilots jadi peneman. Stop kejap mengedit, sis renggangkan badan sikit, letak-letuk bunyinya. Hehehe. Then sis pun acah-acah buka buku novel and snapped sambil posing dengan tangan sis yang macam lelaki ni *series tangan gua macam lelaki kalau lu tengok* Snapped siap nak bagi nampak hoodie GMI yang sis tengah pakai tu. Air cond kuat namateyyy macam iceberg. Tulaa pakai hoodie.

Then bila dah snapped, sis pun post la kat moment wechat, with caption "One more chapter then I go to sleep okay" *acah-acah aku tengah baca novel non-stop sampai larut malam laa lagaknya tu* Lepas post tu, sis continue semula kerja VSCOCAMing tu. 10 minutes after that, sis buka wechat nak tengok berapa likers *benda yang memang semua orang nak tengok selepas share something kat social media* Tup tap tup tap, nama wechat boyfie appear kat notifications. And I was like ~

"Ohh my! Ohh my! Ohh my!" *terkinja-kinja di tengah malam*

Tapi takdelah terkinja-kinja pun. Just rasa happy yg extreme kat tempat duduk aku tu jelaa.

So yeah, dia comment gambar yg sis baru post tadi. Once sis baca je dia punya comment, perhhhh menangis sentap sis dibuatnya. Dia komen "Why not one more surah, then go to sleep" and I was like hahhh hambek kauuu. Satu das peluru dari lanun Ichibukai kena tepat kat lubang hidung dahi kau! Memang kena dengan kau, HAHAHA! Well, thanks for the slapped in the face, boyfieeee >_< :P I deserved that. Thanks so much for the punch in the gut!

So yeah, sebelum tutup mata sis pun baca lah beberapa surah. Then tidor ~ Zzzz
Thanks boyfie. Ailebiyuuu ^3^ *muahh muahh* Eiyyyekkk :P



0 Komentar:

Post a Comment

Terima kasih sebab sudi menerjah ke ruangan saya kali ini.
Anda diwajibkan untuk komen. Amaran keras!
*ceh tipu je HAHA =P*