Thursday, 3 September 2015

September and her day



Heyy peps! It's already September thou. Cepatnya masa berjalan kan. Need to appreciate my last teenage year very very very good. What are you talking about Hana? Okay aku nak bagi tahun ni tahun yang gempak la. Zaman terakhir REMAJA kan. Hahaha. Next year dah umur 20 tahun. Semakin meningkat angka umur aku ni.

Well, okay semalam hari Rabu, 2nd Sept 2015. Happy last teenage year to my Silent Killer. Ehh wait! My Silent Killer? Seriously Hana? He still your Silent Killer? After everything he did to you, you still called him 'your' Silent Killer? ouhh pelisss la girl! You need to move on and kiss his ass! Okay Happy Birthday to you, JERK! and congratulation for your breakup relationSHIT! Wuhooo !

And setiap hari Rabu aku ada kelas MPU4 start 1400 - 1700. MPU4 semalam we all discuss pasal update terkini mengenai sumbangan yang kami dapat untuk Netball Amal ni and progression on our program. Banner, bunting, poster, sponsor, vendors, and our official Netball Amal t-shirt. About that t-shirt aku dah volunteer untuk design kan.Cuti merdeka empat hari yang lepas memang aku habiskan masa dengan Photoshop and Photoscape je, mengedit design baju untuk program ni. Memang aku design gempak gempak punya lah pakai semua idea creative aku ni. Mengalahkan Rizal Man kau tahu aku design baju tu. Sampai pukul 4 pagi aku melayan dua photo editor tu.

And semalam aku present lah hasil kerja aku tu kat semua ahli ahli Netball Amal program tu. Sebelum aku present tu aku dah war war kan design aku tu kat semua group MPU4 tu dalam whatsapp. And aku mendapat banyak positive feedback. Alhamdulillah. Tapi bila semalam aku present ada pulak 2-3 orang makhluk tuhan ni yang membidas mereject design aku mentah mentah kat depan kelas tu. OMG you have no idea how I could handle that feeling on that moment. Aku dah lah sorang sorang present kat depan tu. Depa dok 'tembak' aku pakai sekali gus tiga bazuka. How could a girl like me can handle all that. Dorang reject sebab harga RM35 mahal. Cmon laa. Aku tengok gaya korang berpakaian semua set set kau beli kat tempatan fest, baju lokal yang harganya kalah Uniqlo and H&M. T-shirt aku harga RM35 sebab kualiti and brand yg tahan lama kau dah bising satu Bangi! Ughhh!

Pastu dorang semua decided tukar buat design baru. Datang kat depan kelas then dorang pun lukis laa design t-shirt dorang yang save RM10 dari harga t-shirt aku tu. Time tengah design tu ramai dorang nak kena dengar permintaan ahli-ahli yang lain pulak. Nak design macam tulaa, nak design macam ni laa. Pastu setengah jam dah buang masa dengar semua apa kepala dorang nak. And korang pun dah serabut nak buat design macam mana. Hahh padan muka korang! On your face, dude! Hahaha. Kan senang kalau proceed je design aku yang dah siap tu. Takpayah nak fening-fening tukar design baru, nak puaskan hati orang. Miss Maz, our orang kuat and berpengaruh kat GMI and untuk kelab netball ni pun dah cun dengan design aku tu. Miss siap nak tolong deal sengan supplier lagi. At the end, dorang punya design memang tak lawa.

Ulang suara,

TAK LAWA! TAK LAWA OKAY!

Pastu nak print font tu semua pakai spray je. I was like, "Wadehelmet man?!" Kau nak bagi we olls pakai baju quality main spray spray macam kau spray perfume kat body kau ke? I can't imagine how that t-shirt will look like. Ughh hopefully I still got my swag style when I wear that t-shirt. Huhuhu. And paling tak boleh bla, one of tiga sekawan tu boleh buat muka tak malu minta logo yang officially created by me yang ada kat design aku tu. Wadehelmet man?! Tak malau ke? Kau dah reject design aku pastu boleh buat muka taktahu malu minta base logo yang aku design. Pftttt...

Bila design sendiri dah kena reject, siapa yang tak terasa kan? Well, aku pun manusia biasa. Aku pun terasa bila dorang reject design aku tu. Yelaaa aku penat-penat design siang malam last2 kena reject, siapa yang tak terasa. Tu belum lagi kira macam mana perasaan rasa bersalah aku nak bagitahu kat Siddiq, yang design aku ni tak jadi nak proceed. Siddiq dah banyak tolong aku. Dia dah banyak kali turun naik jumpa suplier nak deal harga design t-shirt aku ni. Huhuhu.

Petang tu lepas habis kelas MPU4, memang meroyan la aku dalam bilik. Memang merungut habis habisan laa.Mengomel sorang2 dalam bilik tu. Pastu dengan rasa bersalah yang menggunung dalam jiwa ni kat Siddiq. Wa nak cakap apa kat Siddiq? Sorry? Tu je wa boleh bagi kat dia setelah apa dia buat untuk wa? Huhuhhh tahniah Hana! You are the best appreciated person ever!

Kekecewaan aku sampai sekarang masih terasa lagi. Tapi Alhamdulillah. Malam tadi, aku pergi AGM Netball Sparkles July 2015. And guess what? I've been selected as as new vice secretary! Yeay or nay??? Huhu. It's a really tough position and responsibility tho. But you know me right? Of course i will play my role with the right manners. In sha Allah everything is gonna be okay as long as you do the right thing. Yeahhh yukenduit sis! Kipidap! Dongibab! Ohh maii rosak bahasa inggeris -.-

0 Komentar:

Post a Comment

Terima kasih sebab sudi menerjah ke ruangan saya kali ini.
Anda diwajibkan untuk komen. Amaran keras!
*ceh tipu je HAHA =P*