Saturday, 19 September 2015

GMI Colour Run 2015



Assalamualaikum. Hai uolls.

Siang tadi sis ada program dengan bebudak GMI Bowling Club. Sis join dorang punya event Colour Run charity for homeless. Colour run yow! Biasa nya selalu tengok omputih buat je, but hari ni sis officially dah merasa sendiri colour run kat kampuss sis sendiri. Hehehe :D

Best gilaaaa...


Awesome gilaaaa...


Gempak gila....

Actually sis nak pergi GMI Amazing Race, kinda macam explorace sikit. Tapi Amazing race ni kena ada 3 orang untuk satu team. At first sis dah ada team, team dengan Syed, Amirul and me myself. But disebabkan sis ni selfish sangat, nak jugak Amir join sekali so sis tengah tanpa rasa bersalah telah mengsingkir kan Amirul dari team sis dan gantikan dengan Amir. Mana tak nya brader tu tak keciwa dengan kata putus dari sis ni. But at the end, team sis tak pergi pun Amazing Race ni, sebab bro Syed terpaksa cancel tarik diri. He have another last min agenda on the same day too. Ughhh. Then I ask Amirul again, nak join ke taknak. Haha memang tak tahu malu kan? Dah buang lepas tu kutip balik. And Amirul pun kata taknak join. Okay I deserve that then. Tulaa selfish lagi! Kan dah kena cancel satu team. And at the same time sis pun dah kecewakan Amir yg dah semangat nak Ber-Amazing Race. Good job, Hana!

GMI Amazing Race cancel, then sis decided nak join Color run yang dianjurkan oleh GMI Bowling Club. Tu pun last min join. Jumaat semalam baru decided nak join. Sebab kat dalam kelas Andy bagitahu yang dia join Colour Run and Halimi jadi photographer. Sis pun apa lagi? Dorang pun pergi Colour Run, sis pun busy body nak pergi jugak. Hahaha. Well, yeah kebetulan jugak kelab bowling ni pun dibawah naungan TTO yang sama dengan kelab GMI Netball Sparkles jugak. Hehehe. So apa salahnya kalau aku support program dorang jugak kan. Btw, it's a Colour Run yow! Bestt tuu...

So the GMI Color Run was held by Syafiq Arshad punya MPU4 group. The moment sis nak register nama and amik baju pagi tadi, I saw the geng geng MPU4 for Netball Amal ni pun ada jugak. Okay ni semua geng geng Arshad and Anis Jack.

Sis join program ni sorang2 je tau. Takde pun bawak geng geng gegirls ke apa ke. Just a lone ranger who's so semangat nak marathon pagi Sabtu ni. Buddyz or gegirls sis masing2 semua busy dengan program MPU4 mereka. Maka sis pun berseorangan lah pergi enjoy kat Color Run. Sis ada jumpa jugak Siti *netballers* join sekali event ni. I thought I will run together with her. But I was run faster than her so I was uncoincidentally leaved her behind with all her buddyz. Well, I want a marathon, not a giggling time with dudes. Sis ada jugak lepak dengan Andy, Halimi and En Tem, since dorang je yang sis kenal and boleh ajak borak kat program tu.

The best and awesome and gempak segempak gempak part was the Color Party! Kami semua baling color kat semua orang. Tak kesah ahh kenal ke tak orang tu. Janji fun! Hahaha. Sis banyak attack dengan geng geng Arshad *they the only group of dudes that I kinda barely know* Since dorang pun sporting je dengan sis, sis pun huha huha dengan mereka jelaa. Elehhh dorang pun kenal sis jugak, sama satu kelab MPU4. And cmon la, this is Farhana Zamri. Siapa tak kenal kan? Babahahahaha :P. So lepak dengan dorang, selfie dengan dorang, photoboom dengan dorang, baling-baling colors dekat dorang, dorang baling color kat sis. Ohh maaii best gilaaa...memang enjoy gila lahh hari ni hahahaha.

Well, biasa selalu scroll timeline kat twitter orang selalu tuit

"RT if you want to go to Color Run.""Go to color run with buddyz.""Bucket list with friends: Enjoy at Colour Run.""#relationshipgoals : Go to colour Run."

And Alhamdulillah, hari ni sis sendiri merasa fun nyaaaa Color run ni. Memang enjoy gila pagi tadi. Until now I still feel the vibe! Rasa tak puas lagi nak 'serang' orang dengan serbuk warna warni tu hahaha. So boleh lah sis kata "Go to Colour Run with buddyz, check!" *hakikat nya sis datang seorang diri huhuhu* But who's the hell care sorang ke ramai. Yang penting kita ENJOYYYY! Thank you GMI Bowling Club for the awesome event for today! Yeayyy :D


0 Komentar:

Post a Comment

Terima kasih sebab sudi menerjah ke ruangan saya kali ini.
Anda diwajibkan untuk komen. Amaran keras!
*ceh tipu je HAHA =P*