Monday, 21 September 2015

Esc by Budak Tomato at Iman Shoppe



Hey peps. I was coincidently had spent my Sunday at Iman Shoppe @ Serdang. Well, Akma asked me to accompany her jaga kedai together. What a last min request from her. She called me this morning and we have a negotiation. So I decided to teman her jaga kedai.

Actually we have to be at Iman Shoppe before 930am. But we were a bit late, so yeah we arrived it at almost 10am. Blerhhh, it was me that cause the late. I felt terribly bad to Akma. I'm sorry, sis! T_T

So yeah. I was having a really good time date with all the books at Iman Shoppe. For the first time, I've step in to Akma's work place and the nice smell of vanila fresh air was a really nice scent for my nostrils. Hewhewhehe :D Plus the smell of thousands of new books. Wahhh *salivating* and the decoration of the bookstore, was really neat and stylish. There's so many reading corner for customer to having a free reading time. Ohh maii...I felt I was soooo in wonderlanddd ^_^



Sis pun tak ketinggalan jugak baca buku free free je kat situ. Sampai khatam sis baca. Hahaha *bukan selalu eh nak habiskan satu buku dalam satu hari* Akma recommended a Esc by Budak Tomato for me to read. She said that Iman Publication is having a photo contest at Instagram. You just need to take a shot with Esc book and write your review about the book less than 100 words. Then post it at your own Instagram and tag to @imanpublication and put a #EscMato in your caption/review. Of coz u have to unprivated your Instagram account so that the @ImanPublication can see your photo.

I kinda interested with the photo contest. I decided want to take a roughly shots and Akma need to give her review for the caption. But Akma forced me to read by myself and write my own review about the book. Okay challenge is accepted then! I read it until the last page. In less that half of the day I've finished read the Esc book by Budak Tomato. Wahhh congratulation geek! Hahahaha :D

After finished it, I've take a number of rapid shots of the book. Akma had helps me with the lighting and the tools for the book to 'posing' . *buku pun kena posing jugak eh?* Ehhh?? Hahaha what ever laa. Setelah berpuas hati dengan hasil mamarazzi buku Esc tu, aku pun tekun la mengedit dengan vsco cam. Yeah I'll never stop vscocam-ing hehehe! I and Akma had discussed what a bombastic words need to put for the review/caption of the photo. For more review/caption for the book, u guys can check it out at my Instagram @hannazamri.

Well, I'm not expecting to be a winner *even thou hadiah nya akan dapat t-shirt officially by Iman Publication* I'm just enjoy do the shot and editing with vsco cam. Well it's just me, the Farhana Zamri who loves photography and editing. Wehehehehe :D
Saturday, 19 September 2015

GMI Colour Run 2015



Assalamualaikum. Hai uolls.

Siang tadi sis ada program dengan bebudak GMI Bowling Club. Sis join dorang punya event Colour Run charity for homeless. Colour run yow! Biasa nya selalu tengok omputih buat je, but hari ni sis officially dah merasa sendiri colour run kat kampuss sis sendiri. Hehehe :D

Best gilaaaa...


Awesome gilaaaa...


Gempak gila....

Actually sis nak pergi GMI Amazing Race, kinda macam explorace sikit. Tapi Amazing race ni kena ada 3 orang untuk satu team. At first sis dah ada team, team dengan Syed, Amirul and me myself. But disebabkan sis ni selfish sangat, nak jugak Amir join sekali so sis tengah tanpa rasa bersalah telah mengsingkir kan Amirul dari team sis dan gantikan dengan Amir. Mana tak nya brader tu tak keciwa dengan kata putus dari sis ni. But at the end, team sis tak pergi pun Amazing Race ni, sebab bro Syed terpaksa cancel tarik diri. He have another last min agenda on the same day too. Ughhh. Then I ask Amirul again, nak join ke taknak. Haha memang tak tahu malu kan? Dah buang lepas tu kutip balik. And Amirul pun kata taknak join. Okay I deserve that then. Tulaa selfish lagi! Kan dah kena cancel satu team. And at the same time sis pun dah kecewakan Amir yg dah semangat nak Ber-Amazing Race. Good job, Hana!

GMI Amazing Race cancel, then sis decided nak join Color run yang dianjurkan oleh GMI Bowling Club. Tu pun last min join. Jumaat semalam baru decided nak join. Sebab kat dalam kelas Andy bagitahu yang dia join Colour Run and Halimi jadi photographer. Sis pun apa lagi? Dorang pun pergi Colour Run, sis pun busy body nak pergi jugak. Hahaha. Well, yeah kebetulan jugak kelab bowling ni pun dibawah naungan TTO yang sama dengan kelab GMI Netball Sparkles jugak. Hehehe. So apa salahnya kalau aku support program dorang jugak kan. Btw, it's a Colour Run yow! Bestt tuu...

So the GMI Color Run was held by Syafiq Arshad punya MPU4 group. The moment sis nak register nama and amik baju pagi tadi, I saw the geng geng MPU4 for Netball Amal ni pun ada jugak. Okay ni semua geng geng Arshad and Anis Jack.

Sis join program ni sorang2 je tau. Takde pun bawak geng geng gegirls ke apa ke. Just a lone ranger who's so semangat nak marathon pagi Sabtu ni. Buddyz or gegirls sis masing2 semua busy dengan program MPU4 mereka. Maka sis pun berseorangan lah pergi enjoy kat Color Run. Sis ada jumpa jugak Siti *netballers* join sekali event ni. I thought I will run together with her. But I was run faster than her so I was uncoincidentally leaved her behind with all her buddyz. Well, I want a marathon, not a giggling time with dudes. Sis ada jugak lepak dengan Andy, Halimi and En Tem, since dorang je yang sis kenal and boleh ajak borak kat program tu.

The best and awesome and gempak segempak gempak part was the Color Party! Kami semua baling color kat semua orang. Tak kesah ahh kenal ke tak orang tu. Janji fun! Hahaha. Sis banyak attack dengan geng geng Arshad *they the only group of dudes that I kinda barely know* Since dorang pun sporting je dengan sis, sis pun huha huha dengan mereka jelaa. Elehhh dorang pun kenal sis jugak, sama satu kelab MPU4. And cmon la, this is Farhana Zamri. Siapa tak kenal kan? Babahahahaha :P. So lepak dengan dorang, selfie dengan dorang, photoboom dengan dorang, baling-baling colors dekat dorang, dorang baling color kat sis. Ohh maaii best gilaaa...memang enjoy gila lahh hari ni hahahaha.

Well, biasa selalu scroll timeline kat twitter orang selalu tuit

"RT if you want to go to Color Run.""Go to color run with buddyz.""Bucket list with friends: Enjoy at Colour Run.""#relationshipgoals : Go to colour Run."

And Alhamdulillah, hari ni sis sendiri merasa fun nyaaaa Color run ni. Memang enjoy gila pagi tadi. Until now I still feel the vibe! Rasa tak puas lagi nak 'serang' orang dengan serbuk warna warni tu hahaha. So boleh lah sis kata "Go to Colour Run with buddyz, check!" *hakikat nya sis datang seorang diri huhuhu* But who's the hell care sorang ke ramai. Yang penting kita ENJOYYYY! Thank you GMI Bowling Club for the awesome event for today! Yeayyy :D


Monday, 14 September 2015

le' Brown Eyes (Part 8) : Farewell Message



Hai guysss. I have great news!!!

My Pretty Brown eyes is heading to Scotland, UK by tomolooooo!!!

Wahh wahhh *tepuk tangan!*

Well, aku nak cakap yang aku sangat terharu dan sangat sangat sangat bangga dengan Nazhif. Huhuhu. And aku rasa sangat bersyukur sebab dapat kenal dia. Yelaa, dapat berbisnes jual hoodies dengan dia lah paling best. Teringat pulak semua moment aku jumpa dia bagi payment and details and amik hoodie tu semua. Oh maiiii. Sekejap nya masa berjalannnn. Esok dia nak fly ke UK dah huwarhhhhh T_T

Taktahu nak kata apa dah, sebab yeah I really surprizess gila bila dia bagitahu dia nak fly UK esok. Tu pun nasib baik aku ws dia tanyakan pasal hoodie customer untuk bulan Sept 2015 ni. Kalau aku tak tanya, memang tak lah dia nak reply ws gua lagi lepas ni. Fuhhh kira last min jugak lah aku ws dia. Kalau tak memang number dah tiada dalam perkhidmatan laa.

Tadi ws dia, dia kata hoodie tu esok adik dia Naim akan hantarkan. Hahaha. I hope I can recognize Naim. Bcoz yeha, I used to stalk all Nazhif's siblings and also his parents instagram. hewhehew :P So I kinda know which Naim is. Hopefully then...and Nazhif also told me that after me and Shazlin need to contact with his gepreng, Yaya to deal with the upcoming hoodie preorders. And I was like, "Ouhhhhhhkayyyyyy"

That's mean I have to officially contact with her asking the update about hoodie, like I used to do to Nazhif before? Yeahhh it is! Hahahaha mampus aku nak kena berbisnes dengan awek dia pulak. Apa lah si Nazhif ni cerita kat awek dia pasal aku ni kan? Yelaaa, sepanjang 8 bulan lebih aku berbisnes hoodie dengan Nazhif, dah macam macam aral melintang aku hadapi masa berbisnes dengan Nazhif ni, agaknya apalah Nazhif ni cakap kat awek dia ye? Well, I can't predict it.

So yeah, Nazhif is going to Scotland, UK tomorrow. Hahaha I'm still shock okayyy with the news! T_T Terharu, bangga, bersyukur, gembira, sedih semua aku rasa sekarang ni. Well, just nak wish may you get what you want in you life, Nazhif. Have a safe flight tomorrow. Insha Allah, I and Shazlin gonna take a good care of your hoodie business :D Have a save journey. And yeahhh say "Hi" to Harry Style okayy ! Hahaha :D

I'll see you when I see you, Pretty Brown Eyes ;)
Friday, 11 September 2015

Crushed to the ground



Hai geng! Ehh wait...sejak bila kau ada geng ni? Elehhh biar laa

Well, hari tu aku dah membebel, meluahkan semua isi buku hati aku ni cakap pasal design t-shirt aku yang gempak tu kena reject mentah-mentah depan semua orang *ouhhh pelisss I don't want to remember about it again! T_T* Patah seribu aku dibuatnya. Huhuhuhuh

Okay so last Sunday, was my moment of triumph. Wuhoo yeayyy! Why it's my moment of triumph? Yeahh bcoz a few of  my to-do-list things was done! :D The best part was my morning service. Hehehe. Well, the Saturday was my worst day for me. First I went for parkour but no one there at the Sport Complex except the JPAM troop doing their marching practice. So Ichibukai were also on that marching. Practice kawad. And petang tu I went to padang again to check out if any Freerunners turun training. But sadly no one came. So no parkour for Saturday. Ughhh what a waste!

Sunday...

That morning I wen to padang, early. Always, huhu. Actually, it was kinda bit late thou. I keluar dari hostel pun 830am. And when i arrived to the padang, still no one there. Haiyaaa how long laa I need to wait people like dis, all the time? Then I proceed to do warm up first while waiting for them to show up.

Ichibukai sampai dulu, but he didn't recognize me at there. He thought that I was the makcik cleaner. Lol. Then Aina datang. She yelled my name "Farhanaaaaaa" happily. Whoaaa someone's really semangat nak parkour hari ni. Ingatkan aku sorang je semangat. Me and Aina jogged around the campus then buat vaults. Goshhh I was gasping for air! But then Aina felt boring already then she run to the tengah tengah padang and do wateva she wants. Star jump, hand stand, rolling and watsoeva laa. She shouted my name from tengah tengah padang while I was busy with my almost success vaults jump. She ask me to come to her and do wateva I know. Well, I'm sorry. I have to say that I am still barely new with this parkour and stunts. Don't expect me to know everything to do that all.

Then Ichibukai ask both me and Aina to train flip jump. Since at that padang we have that tilam pembalut tiang goal rugby, Ichibukai used that as an obstacles for us to do the flip. Me and Aina bergilir gilir buat flip. Aina did better. Of cozz she was. While me was like berguling-guling like I just throwing myself to the ground. I bet you guys will LOL when u watch me do the flip. It's really funny thou. I also felt the funny. And yeahh, Ichibukai and Aina burst into laugh. I do over and over again bcoz Ichibukai keep force me to do it again and again. He asks me to land it with my feet. Not throwing myself hard to the ground T_T *seriously! sangat sakit dohh* I keep do it over and over again and he just observed my move. He says do this and that, don't do this and that, and bla bla bla. Hahaha.

Lari lari lari
then flip
then I terlentang!

*over and over again* I dont know. Maybe a zillions time I tergolek depan Ichibukai. Huhuhu.

Duhh obviously Ichibukai were really enjoy watched me tergolek terguling sana sini. I was kinda shy and blushed tho. Huhuhu. I never tergolek terguling teruk macam tu in front of other guy. I think he really enjoys that morning. Watch out, Ichibukai! Lower your gaze! Or I will pin your eyes with a fork bahahahaaha.

But yeah, I was really glad that I have parkour on that Sunday. Which mean, my first to-do-list thing was done perfectly *senyum lebar lebar :)*
Thursday, 3 September 2015

September and her day



Heyy peps! It's already September thou. Cepatnya masa berjalan kan. Need to appreciate my last teenage year very very very good. What are you talking about Hana? Okay aku nak bagi tahun ni tahun yang gempak la. Zaman terakhir REMAJA kan. Hahaha. Next year dah umur 20 tahun. Semakin meningkat angka umur aku ni.

Well, okay semalam hari Rabu, 2nd Sept 2015. Happy last teenage year to my Silent Killer. Ehh wait! My Silent Killer? Seriously Hana? He still your Silent Killer? After everything he did to you, you still called him 'your' Silent Killer? ouhh pelisss la girl! You need to move on and kiss his ass! Okay Happy Birthday to you, JERK! and congratulation for your breakup relationSHIT! Wuhooo !

And setiap hari Rabu aku ada kelas MPU4 start 1400 - 1700. MPU4 semalam we all discuss pasal update terkini mengenai sumbangan yang kami dapat untuk Netball Amal ni and progression on our program. Banner, bunting, poster, sponsor, vendors, and our official Netball Amal t-shirt. About that t-shirt aku dah volunteer untuk design kan.Cuti merdeka empat hari yang lepas memang aku habiskan masa dengan Photoshop and Photoscape je, mengedit design baju untuk program ni. Memang aku design gempak gempak punya lah pakai semua idea creative aku ni. Mengalahkan Rizal Man kau tahu aku design baju tu. Sampai pukul 4 pagi aku melayan dua photo editor tu.

And semalam aku present lah hasil kerja aku tu kat semua ahli ahli Netball Amal program tu. Sebelum aku present tu aku dah war war kan design aku tu kat semua group MPU4 tu dalam whatsapp. And aku mendapat banyak positive feedback. Alhamdulillah. Tapi bila semalam aku present ada pulak 2-3 orang makhluk tuhan ni yang membidas mereject design aku mentah mentah kat depan kelas tu. OMG you have no idea how I could handle that feeling on that moment. Aku dah lah sorang sorang present kat depan tu. Depa dok 'tembak' aku pakai sekali gus tiga bazuka. How could a girl like me can handle all that. Dorang reject sebab harga RM35 mahal. Cmon laa. Aku tengok gaya korang berpakaian semua set set kau beli kat tempatan fest, baju lokal yang harganya kalah Uniqlo and H&M. T-shirt aku harga RM35 sebab kualiti and brand yg tahan lama kau dah bising satu Bangi! Ughhh!

Pastu dorang semua decided tukar buat design baru. Datang kat depan kelas then dorang pun lukis laa design t-shirt dorang yang save RM10 dari harga t-shirt aku tu. Time tengah design tu ramai dorang nak kena dengar permintaan ahli-ahli yang lain pulak. Nak design macam tulaa, nak design macam ni laa. Pastu setengah jam dah buang masa dengar semua apa kepala dorang nak. And korang pun dah serabut nak buat design macam mana. Hahh padan muka korang! On your face, dude! Hahaha. Kan senang kalau proceed je design aku yang dah siap tu. Takpayah nak fening-fening tukar design baru, nak puaskan hati orang. Miss Maz, our orang kuat and berpengaruh kat GMI and untuk kelab netball ni pun dah cun dengan design aku tu. Miss siap nak tolong deal sengan supplier lagi. At the end, dorang punya design memang tak lawa.

Ulang suara,

TAK LAWA! TAK LAWA OKAY!

Pastu nak print font tu semua pakai spray je. I was like, "Wadehelmet man?!" Kau nak bagi we olls pakai baju quality main spray spray macam kau spray perfume kat body kau ke? I can't imagine how that t-shirt will look like. Ughh hopefully I still got my swag style when I wear that t-shirt. Huhuhu. And paling tak boleh bla, one of tiga sekawan tu boleh buat muka tak malu minta logo yang officially created by me yang ada kat design aku tu. Wadehelmet man?! Tak malau ke? Kau dah reject design aku pastu boleh buat muka taktahu malu minta base logo yang aku design. Pftttt...

Bila design sendiri dah kena reject, siapa yang tak terasa kan? Well, aku pun manusia biasa. Aku pun terasa bila dorang reject design aku tu. Yelaaa aku penat-penat design siang malam last2 kena reject, siapa yang tak terasa. Tu belum lagi kira macam mana perasaan rasa bersalah aku nak bagitahu kat Siddiq, yang design aku ni tak jadi nak proceed. Siddiq dah banyak tolong aku. Dia dah banyak kali turun naik jumpa suplier nak deal harga design t-shirt aku ni. Huhuhu.

Petang tu lepas habis kelas MPU4, memang meroyan la aku dalam bilik. Memang merungut habis habisan laa.Mengomel sorang2 dalam bilik tu. Pastu dengan rasa bersalah yang menggunung dalam jiwa ni kat Siddiq. Wa nak cakap apa kat Siddiq? Sorry? Tu je wa boleh bagi kat dia setelah apa dia buat untuk wa? Huhuhhh tahniah Hana! You are the best appreciated person ever!

Kekecewaan aku sampai sekarang masih terasa lagi. Tapi Alhamdulillah. Malam tadi, aku pergi AGM Netball Sparkles July 2015. And guess what? I've been selected as as new vice secretary! Yeay or nay??? Huhu. It's a really tough position and responsibility tho. But you know me right? Of course i will play my role with the right manners. In sha Allah everything is gonna be okay as long as you do the right thing. Yeahhh yukenduit sis! Kipidap! Dongibab! Ohh maii rosak bahasa inggeris -.-