Tuesday, 28 July 2015

Hipster at GMI


Hai uolls *waving*

Today is my first day for my semester 3 at GMI. Well, memandang kan GMI dah ada new rules about the dress code, makin hipster bebudak hari ni aku tengok. Kalau dulu pergi kelas semua berbaju uniform kilang biru tu, or maroon bagi budak A level. Tapi hari ni, hahhhh kau macam nak pergi keyell je gayanya bebudak ni. Dari atas sampai lah ke hujung kaki semua stok stok branded depa pakai. Mana tak nya aku "fuhh fuhh" tengok dorang bergaya ke kelas pertama hari ni.

My ootd? Hahaha i'm still stick with the baju kilang biru tu. Bangga sikit wehh pakai baju kilang tu. Biar pi budak junior tahu aku ni hakak seniyorrrrr kat GMI *Senior ke? baru sophomore sis* Hahahaha :P. Once i pakai baju kilang tu biasa lah, ada jugak yang still "suit suit" "fuyoo fuyoo" kat sis kata "Ehhh...Dia pakai baju biru lagi wohhhh!" LOL Baru lah RARE kan? Junior tak ade uniform ni. Wekkkk :P

Lunch tadi lalu kat kafe hawa dengan Ecah and Alep. Deme pun pakai uniform jugak. Once bila kami lalu kat kafe tu semua mata-mata kat situ hala ke kami. Fuhhhh time tu rasa macam retisss jalan kat red carpet bhaiii hahahaha :P XD All eyes on you katanya! Of coz la dorang tahu kami ni sophomore hahahaha. *Berlagaknya kau nyahhhh -.-*

Kelas aku hari ni pagi je. Takde kelas petang. So boleh la sis relax sikit. Penat pulak cuci mata tengok environment baru kat kampus ni. Sis nak bagutahu ni. Sekarang sis tengah berkolaberasi dengan brader Siddiq Harry nak jual t-shirt GMI kat kampus ni. Just a simple t-shirt, a round neck t-shirt, navy blue color. Kalau nak order uolls boleh contact sis. Nanti sis sebarkan memorandum ke semua group ws okay?

And about hoodie pulak, malam tadi contact Nazhif dah. Nazhif sekarang sedang busy dengan outstation a.k.a sedang menjalani activity Camp Gel MARA kat Perak. No wonder la sis ws dia siang siang dia tak on ws. I thought dia tukar number. Rupa nya tengah bercamping. Okay then malam tadi baru sempat dia reply ws sis, bagitahu yang dia busy lagi dalam minggu ni. In sha Allah minggu depan sis and Shazlin will meet him to discuss about GMI hoodie. Cepat cepat lah balik ye Nazhif :D Taksyabar nak jumpa hihihihi *tutup mulut* 

Okay that's all laa nak borak hari ni. Now, sis nak cari idea macam mana nak balut hadiah untuk roomate sis ni. Sis dah beli hadiah untuk dia tapi belum bautkan lagi. So sekarang terpaksa tanya sistur Pinterest kita, cari idea nak buat present wrapping. Okayy nanti sis update lagi ye kat sini. Assalamualaikum ~ ~ ~ ~ ~
Sunday, 26 July 2015

Busyness Woman at GMI


Hai uolls. Hahaha.

Hari ni aku sedang menikmati saat saat, minit minit, jam jam terakhir di rumah aku sebelum berangkat ke tanah jajahan, GMI. Ughhh malas doh nak balik hostel. Hahaha dah syok sangat kut jadi bibik tanpa gaji kat rumah ni selama sebulan lebih. Nak start sem baru pun malas. Okay barang pun semua dah siap packing. Malam ni iolls berangkat lerr.

Nak tahu tak...

Belum balik GMI lagi my handphone dah tung tang tung tang dengan ws daripada unknown GMians, asking about hoodie and GMI t-shirt. Alahaiii nak, sabar nakkk. Sis belum sampai GMi lagi ni. Nanti sampai GMI sis nak kena kemas hostel apabenda lagi huhu. Preorder sis open next week okay. Sis akan sebarkan memorandum ke seluruh pelusuk kampus GMI tu pasal hoodie and t-shirt okay. Number telipon sis pun akan sis sertakan pada memorandum tersebut. Sabar ye anak anak. Sis tahu sekarang uolls dah boleh bergaya sakan ke kelas nanti. So mesti uolls nak pakai hoodie and t-shirt GMI ni an an annn annn Hehehehe :D

Pasal hoodie tu satu hal. Sis kena jumpa, meeting dengan tukang design hoodie tu dulu then baru boleh lancarkan memorandum untuk uolls. Kena deal dulu dengan Nazhif, minta number telipon supplier and everything. Hoodie yang sem lepas lagi tak settle lagi. Still ada 3 hoodie belum bayar kat Nazhif lagi. Hmm...nanti kita bincang ye Nazhif. Ohh yaa, sis kena ws Nazhif, ask him bila free. Dia yang kata nak jumpa lepas sis register sem baru ni. Tapi dia kata nanti set date. Okayyy just follow u jelaa, Nazhif.

And about the T-shirt, sem lepas punya batch pun sis belum dapat lagi barangnya. Customer sudah bising bising tanya mana baju, mana t-shirt, nak pakai pergi kelas laa, nak pakai pergi dating laa, nak pakai pergi jenjalan laa. Macam macam ahh dorang tu. T-shirt ni pun kena tunggu supplier tu jugak. Haiyaaa sabar jelah sis -,-

Seriously, sis kena meeting, open table dengan dua orang brader ni, settle kan semua isu isu tersebut. This is business bro. I don't mess around! *huhhh marah ke sis? Sabar sis :)* Hahahaha. Sokay laa chill la, sis acah acah je tu. Okay dear u both of you, yang kacak handsome bergaya, please cooperate kindly and communicate regularly with me and update me about this thing. This is all about your products. They all are your customer and I'm just your runner. It is to be honour for me to take care every single thing about their orders *berlagak pulak minah ni :P* 

Okay that's all for now. Hopefully dapat jumpa dua orang brader ni dan settle kan masalah ni dengan segera ye :) Okayyy I'm heading to GMI now. See uolls at German okay! *waving*
Sunday, 5 July 2015

The Ruin eDast


Alhamdulillah hari ni dah masuk ramadhan yang ke-18. So far how's your puasa? Sudah ada yang cuti kah? hihihi

Okay guess what? Tudung eDast yang nak pakai raya kena kesan luntur! Huwaaaaa buruk nya tudung saya!!! T_T acano nak pakai raya??!?! Tudung yang aku order online untuk pakai raya dah sampai semalam, then nak hilangkan bau aku pun rendam la dengan pewangi kain, kasi hilangkan bau kedai tu. Yuckkss! Tapi aku tersilap. Aku campurkan sekali dengan skirt hitam yang baru aku beli. Tahu tahu tadi bilas kain tu semua, warna skirt tu luntur then tudung eDast aku warna kuning terang tu ada pattern baru pulak. Lahaiii nakkk >_< Buruk betul rupenya tudung tu bila dah kena warna luntur tu. Mampus Aidilfitri pertama aku, tak vogue la nanti!

Aku pun dengan gigih pergi google "MACAM MANA NAK HILANGKAN KESAN LUNTUR PADA BAJU" hahhh tu dia. Usha blog sana, usha blog sini, banyak jugak cara yang boleh pakai. One of the method yang aku nak buat nanti, rendam/rebus kain yang kena luntur tu dengan air panas. Bagi aku tula yang paling senang dah mudah aku kerjakan nanti. And cara tu tak perlukan perbelanjaan apa2 pun.

So I decide esok pagi pagi nak jerang air then isi dalam baldi then rendam tudung eDast aku tu. Aku nak rendam lama lama sampai kesan luntur tu betul betul hilang, betul suci dan bersih, betul betul yakin bersih daripada sebarang najis Mutawasitah! hahhh kemain kau! Menyesal jugak sebab aku pi capur rendam sekali dengan skirt tu wat apa?! Kan free free dah dapat cipta corak baru kat tudung eDast kau tuh. Padan muka! :P Huhuhu...

Okay guys, hopefully teknik yang telah saya observe belog-belog ibu misaly tu berjaya hilangkan luntur pada tudung eDast saya tu ye. Saya nak pakai raya pertama nanti ni. Hahhh. Doakan semoganya berjalan dengan lancar ye. InshaAllah. Happy Ramadhan and selamat berbuka puasa! :D

*p/s: Last Ramadhan nanti jangan lupa cakap SELAMAT HARI TUA kepada birthday girl ni ye! hihihi ^_^