Thursday, 25 June 2015

Book Review: I N V I T A T I O N O N L Y - Kate Brian

Assalamualaikum...

Hari ni Ramadhon yang ke-7. Seminggu sudah kita berpuasa ye. Alhamdulillah belum ada ponteng puasa lagi. Elehh kalau ponteng pun ada sebab. Hahh korang tu dah ada yang curi-curi makan ke? Hehehehe

Hari ni aku nak share sikit novel yang aku baru habis baca semalam. Aku dah lama start baca novel ni, tapi baru semalam aku berjaya mengathamkannya. Hahaha. Almaklumlah, busy bebenor kat GMI tu. Well, it's one of Kate Brian's Private series, I N V I T A T I O N  O N L Y. The continue chronology from the first Private. Novel ni pun Azwin yang pinjamkan. Dah lama dah dia pinjamkan. Dari awl sem 2 lagi. Tapi, ni aku dah habis sem 2, baru habis second novel ni. Huhuhu..

It's about a blue-collar girl, Reed Brennan looking to update to a new life at an exclusive boarding school. Bila cerita pasal boarding school ni, mesti la ada geek, nerd, mean girl or fancy society ni semua. So there's is The Billings Girls. Billings Girls kira macam hot setaff la kat sekolah tu, a.k.a macam geng The Wannababes dalam novel Ain Maisarah tu. Tapi bagi aku Billings Girls jauh lebih advances and berpengaruh dari The Wannababes. So si Reed ni try to fit with them, nak lepak, hangout together dengan dorang ni semua.

Tapi yang paling aku tak boleh bla, boleh pulak si Billings Girls ni main main kan orang dengan melibatkan isu masa depan, harapan dan impian seseorang. Dorang punya plan nak jatuhkan sesorang tu memang tip-top from A to Z. Perfect sampai aku tak expect pun jalan cerita novel ni berakhir dengan sebegitu drastik sekali. Memang psiko gila lah kalau korang baca. Aku sendiri yang dah baca ni, macam tak percaya apa yg penulis ni dah buat. Betul ke cerita dia macam ni?! Lepas habis baca tu aku selak balik, baca balik. Seriously lah dia boleh reka plot novel macam tu sekali. You are really slay me, Kate Brian! Hahaha

Korang pun mesti tak paham kan benda ape lah aku duk membebel ni. Apa kata korang pun pergi usha novel Invitation Only ni sekali. Dekat Kinokuniya KLCC ada jual. Harga standard ahh RM35++. Now aku nak sambung the third novel pulak, U N T O U C H A B L E

I like to party and by party I mean read bookshttp://society6.com/bookwormboutique ~

0 Komentar:

Post a Comment

Terima kasih sebab sudi menerjah ke ruangan saya kali ini.
Anda diwajibkan untuk komen. Amaran keras!
*ceh tipu je HAHA =P*