Thursday, 25 June 2015

Book Review: I N V I T A T I O N O N L Y - Kate Brian

Assalamualaikum...

Hari ni Ramadhon yang ke-7. Seminggu sudah kita berpuasa ye. Alhamdulillah belum ada ponteng puasa lagi. Elehh kalau ponteng pun ada sebab. Hahh korang tu dah ada yang curi-curi makan ke? Hehehehe

Hari ni aku nak share sikit novel yang aku baru habis baca semalam. Aku dah lama start baca novel ni, tapi baru semalam aku berjaya mengathamkannya. Hahaha. Almaklumlah, busy bebenor kat GMI tu. Well, it's one of Kate Brian's Private series, I N V I T A T I O N  O N L Y. The continue chronology from the first Private. Novel ni pun Azwin yang pinjamkan. Dah lama dah dia pinjamkan. Dari awl sem 2 lagi. Tapi, ni aku dah habis sem 2, baru habis second novel ni. Huhuhu..

It's about a blue-collar girl, Reed Brennan looking to update to a new life at an exclusive boarding school. Bila cerita pasal boarding school ni, mesti la ada geek, nerd, mean girl or fancy society ni semua. So there's is The Billings Girls. Billings Girls kira macam hot setaff la kat sekolah tu, a.k.a macam geng The Wannababes dalam novel Ain Maisarah tu. Tapi bagi aku Billings Girls jauh lebih advances and berpengaruh dari The Wannababes. So si Reed ni try to fit with them, nak lepak, hangout together dengan dorang ni semua.

Tapi yang paling aku tak boleh bla, boleh pulak si Billings Girls ni main main kan orang dengan melibatkan isu masa depan, harapan dan impian seseorang. Dorang punya plan nak jatuhkan sesorang tu memang tip-top from A to Z. Perfect sampai aku tak expect pun jalan cerita novel ni berakhir dengan sebegitu drastik sekali. Memang psiko gila lah kalau korang baca. Aku sendiri yang dah baca ni, macam tak percaya apa yg penulis ni dah buat. Betul ke cerita dia macam ni?! Lepas habis baca tu aku selak balik, baca balik. Seriously lah dia boleh reka plot novel macam tu sekali. You are really slay me, Kate Brian! Hahaha

Korang pun mesti tak paham kan benda ape lah aku duk membebel ni. Apa kata korang pun pergi usha novel Invitation Only ni sekali. Dekat Kinokuniya KLCC ada jual. Harga standard ahh RM35++. Now aku nak sambung the third novel pulak, U N T O U C H A B L E

I like to party and by party I mean read bookshttp://society6.com/bookwormboutique ~
Saturday, 20 June 2015

The End of Chapter 2


Hai peps! Okay hari ni hari last aku kat GMI for semester 2. Well semester 2 pun dah habis lahh. Hahaha. Now sekarang tengah tunggu my ayah untuk datang hostel amik saya bersama my fancy stuffs ni dibawak pulang ke Puchong. Kinda banyak jugak barang nak bawak balik. Banyak sebab semua benda ni nak kena tinggalkan kat Puchong. Tak perlu pun kat hostel ni. And menyesal jugak sebab tak basuh cadar, langsir, selimut semua siap siap kat hostel ni. So, tak payah la nak ulang alik bawak barang tu semua next sem nanti. Ughhh I should do laundry on that...

Pagi tadi dah penat aku kerah urat urat badan ni bersihkan bilik hostel ni. Dia punya habuk kau tak payah cakap lah. Hari hari kau sapu pun habuk tetap datang. Cepat betul berhabuk hostel ni. Naik fedappp dah nak kemas hostel. Dari mana tah datang habuk ni semua. Tension aku. Rasa macam nak pasang air humidifier je kat hostel ni. Bagi dia sedut habuk kotor and bagi dia udara yang segar bugar dan nyaman lagi selesa. Tapi kang aku pasang kang, tak fasal fasal kena halau duduk rumah sewa luar pulak. Mana aku nak cari rumah? Transport pun takda nak pi kelas kalau aku duk luar.

Patutnya sekarang nak pergi jumpa Akma kejap, nak transfer semua gambar2 selfie aku yang ada kat dalam handphone dia *saya memang suka selfie kat handphone orang hihihihi* Tapi dia tak bagi datang sekarang, coz she said her room is kinda disaster right now. Kemas bilik letewww. Jadi bibik ye kak? :P Hahahaha. So nampaknya lepas Zohor la aku pergi bilik dia. Hopefully sempat ahh transfer sebelum ayah aku sampai.

Okay tu jelaa kut nak sembang. Nanti aku share lagi nonsense thoughts aku kat sini ye. Cerita pasal Pretty Brown Eyes? Ohh don't worry. InshaAllah akan ada cerita pasal dia akan datang nanti *even tho he no longer at GMI T_T* Heyyy, aku akan cerita semua moment aku dengan dia sepanjang bisnes hoodie tu ye. Depends on yang mana aku ingat jelaa. Hahaha okay. Happy Ramadhan, happy iftar, see y'all later! ;)
Tuesday, 16 June 2015

Enchanted to meet you *^o^*




Hey babes. I'm just finish my English for Specific Purposes 2, which was soalan dia sangat menyaiko kan kepala untuk jawab. Huhu. Okay past is past, enough with that bullshit discussions.

Nak cerita hari ni *bukan hari ni je malah tiap-tiap hari!* aku asyik nak cari mana Nazhif je. Sebab hari ni hari kedua external FYP presentation. Tadi pergi hall exam kat KT3, tingkat bawah tu riuh dengan sem 6 PDM tengah prepare utk present. Nampak dorang punya product tadi gempak gempak siaaa. O_o Seriously captivated tengok dorang punya projek. Then, aku pun apa lagi. Mata ni melilau ahh cari mana Pretty Brown Eyes aku ni. Aku just nampak Siddiq *kawan dia yang jual kasut and T-shirt GMI* Shafiq Jafri, Kak Letty, and so on yang seangkatan sama kos dengan mereka tu. Aku pun kebetulan lalu sebab nak pi dewan exam. Kalau xde hal tadi dah lama aku menyemak kat situ usha dorang present.

Malam tadi aku ada ws si Nazhif ni, tanya khabar and so on semua. Subuh tadi check dia bagi aku blue tick je! Okayyyyy T_T Dia letih kut semalam stay up kat bengkel. Tak menyempat la kut nak reply ws aku. Okayy takpe saya paham, sayang :) Itu satu. Lagi satu, pagi tadi otw pi KT3 aku ws dia lagi, wish "Good Luck" and so on. Bagi kata kata semangat lah katanya. Pukul 12.30pm aku habis exam, check handphone, buka ws, dia bagi blue tick lagi. Halahaiiiiiii T_T okayyyyyy > v < Maybe dia tengah present kut, or maybe terlalu gemuruh nak present? Kan? Mana tahu hahaha...

Hmm...

Idk lah. Sense aku terhadap dia tu kuat sangat. Tu laa crush lagi kat orang. Kan dah susah sekarang ni. Too fragile tho, Farhana! U need to be stiff. Stiff as pendulum ball. Stiff like Divergent and Insurgent. Okay dah merepek dah dia. Hahahaha -_-

Okay aku nak study Calculus. Esok paper calculus pulak. Mampus nak jawab apa kalau tak struggle subjek ni. Huhuhu okay byeee ~
Monday, 15 June 2015

Le' Brown Eyes (part 6) : He's the best!


Well, I'm kinda pretty sad right now. Sad? Why babe?

Yeah, his last day at GMI is just around the corner. *yeahh of course we talk about my Pretty Brown Eyes now. My Theo James* This week he will be super struggle with his FYP project, the supah dupah wheel chair. Last preparation for external presentation. When we talk about external presentation, yeah of course the para para penilai dari company luar akan datang menilai, mengkritik, mengomen, mengumpat. Mengumpat? No way! They are professional okay! A very high level professionalism. High class punya presentation ni. So yeah, of coz he and his team mates really needs to prepare the umbrella before rain. Not only for the rain. It might be a thunderstorm, earthquake, banjir Kelantan. Who knows right? *stop babbling Hana!*

~~~HUHUHUHU~~~

Sedih la, nanti dia dah takde kat GMI dah. He's gonna graduate soon. He's gonna fly to German maybe, to pursuit his Degree in Engineering. Last Saturday, I stalk FB dia. Guess what I've found? Omaigaddd! O_o I found the list of his best academic achievements at GMI ! What a very beautiful precious information that I got so far.

Once I found this, of coz laa I bangga gila. So proud of your bruhh! *applause* Parents awak mesti ter sangat sangat sangat lah bangga dengan pencapaian awak kan? *Duhh of coz la dude!* Kalau I jadi parents dia pun mesti bangga gila. Mana tak nya, setiap sem dapat dekan. Kalau sesiapa girls kat luar sana ada simpan angan angan tinggi nak kahwin dengan dia, aku akan letak demand tinggi setinggi 70 juta tingkat. Ehhh kau ingat senang senang kau nak kahwin dengan anak aku?! Cermin sikit diri kau tu! Ada hati nak kahwin dengan anak aku konon!

Bahahahaha boleh berlakon drama la drama la aku ni. *okay okay serious mood* For me, you're not a man of success, but you are the truly man of value. I see the value in you, bruh.

Well said, I am really truly glad to know you, bruh. Ya, we were barely know each other only for this sem. The semester that I would really pleasure to appreciate it the most. Bcoz, knowing you only for the 5 months plus plus is really really mean so much to me. They has their own beautiful timeline on that 5 months. Especially things about hoodies of coz. Preorder collection, payment collection, meeting *dating at library ^3^* banking, transfering, suppliering, calling, whatsaping, hoodie update, hoodie passing, chasing you all around campus sebab nak bagi hoodie, met up with the customers, business, booth, open day and every beautiful disasters that caused by me, which was make you mad. Hahahaha. What a beautiful moment! :D Thank you for coloring part of my semester 2 at GMI, Nazhif :) ^_^

Hahaha. Okay Nazhif, once again nak cakap saya sangat sangat sangat bertuah sebab kenal awak. Awal nya saya kenal awak sebagai "senior hoodie" je, deal bisness dengan orang buat hoodie je. But now I realized, bukan calang calang orang I'm dealing with. Ni baru sikit information pasal dia yang dah aku jumpa. Tak tahu la ada berapa lagi achivements dia yang gempak gempak tu yang aku tak tahu lagi kan. Wallahualam.

From what I discover about him so far, I can see the bright future is waving at him right now. Waving and waiting him to come and chase that dreams.

He has the big bright future. He's the best! :)