Saturday, 16 May 2015

Sparkles!


Assalamualaikum uolls. Alhamdulillah bertemu lagi kita di sini. *bertemu kah?* Ahh watevaaa. Okay. Aku baru balik dari INTAN. INTAN? Apa tu? Intan permata kah? Intan berlian kah? Hahaha. Aku baru balik dari Institut Takbir Awam Negara, Bukit Kiara. Aku ada open tournament dengan Netball Sparkles kat sana.

Pagi pagi Subuh lagi kami dah gerak dari GMI ke Bukit Kiara. Hahhh nampak tak bertapa semangat nya bebudak Sparkles ni nak lawan netball. Hari ni 4 team pergi. 3 team lelaki, 1 team perempuan. Hahhhh jangan terkejut kenapa ramai team lelaki berbanding perempuan padahal ni suka netball, sukan majoritinya kaum wanita yang main. Well, you know GMI. There's thousands of dudes.

For team girl, Elite, kami main 3 game. Ketiga tiga game tu kami kalah! Perrrhhh, apa benda siaa pergi tournament main 3 game kalah berturut turut? Ehemmm. Actually bukan kalah teruk pun. Kami kalah bermaruah. Mungkin hari ni bukan rezeki kami nak bawak balik kemenangan untuk GMI. Huhuhu. Tapi rasa malu jugak lah, sebab team lelaki menang banyak game jugak. Malu sebab Netball ni sukan wanita tapi kami yang kaum wanita ni pun tak dapat nak bawak balik satu kemenangan pun. And yeahh of coz, our couch, Miss Maz were truly disappointed with our performance T_T But sokay. I take that as a motivations. So that I can perbaiki mana kelemahan aku masa dalam court. Because learning is never stop!

Hampir seharian jugak lah bebudak Sparkles ni 'berkampung' kat INTAN tu. Sebab nak tunggu turn untuk next game adalah sangat sangat sangat lama. Kena tunggu team lain habis main dulu then baru kami. For the first game, Elite main yang paling first sekali. Then nak tunggu untuk second game kena tunggu 18 team lain habis game dulu. 2 jam lebih jugak lah nak tunggu sampai game yang ke-2. Tengah cuaca panas yang membahang di tengahari tu. Perhhh pitam kepala aku. Tapi paling menyedihkan, masa tengah main game yang ke-2, boleh pulak hujan lebat. For the first half boleh lagi renyai2 sikit. Masuk second half hahh hambekk kau. Satu court netball tu basah lencun! Dah lah tadi tengahri panas bakkk hang. Tetiba kena 'simbah' pulak dengan air hujan kat tengah court. Nasib baik seluar aku tak terkoyak masa tenggelincir tadi. Hehehehe. Aku buat 'stunt' sikit tadi.

Habis je game ke-2, masing masing cari tempat berteduh. Paling sweet sekali kami semua berbumbungkan banner GMI, berteduh bawah daun pokok. Hahaha. Lepas main netball, main hujan pulak ye. Tapi yang sakitnya aku lah. Dah lah dengan serangan padu selsema dari bebudak lelaki dalam kelas, plus cuaca tengahari yang panas tadi buat kepala aku berdenyut denyut, ditambahnya lagi dengan hujan lebat dengan tiba tiba. Memang nazak lah aku kat katil malam ni.

Then...

Kami gerak balik GMI semula pun pukul 6.45pm baru gerak. Perhhhh dengan satu badan aku dah bercampur bau peluh dengan hujan, kepala yang berdenyut denyut, bus pulak lambat datang. Nak pengsan aku kat situ. Bus lambat pun aku tahu, sebab time-time petang ramai orang balik kerja. So of coz jalan jammed, kereta banyak. Alhamdulillah sampai GMI pukul 7.30pm tadi. Balik hostel terus mandi. Badan bau taik, Asics aku disaluti dengan lapisan lumpur yang tebal. Kalau orang rumah aku tengok rupa aku time tu, mesti mereka ingat aku baru balik dari berperang. Yelaaa, mana taknya. Hujan panas ribut petir, semua aku redah hari ni.

Okay tu jelaa nak dibebelkan hari ni. Nanti aku share lagi cerita doegng harian aku kat sini lagi ye. Take care and Assalamualaikum.

*p.s: Saya dapat tahu dari Helmi *senior Sparkles, sem 6* bahawasanya Nazhif akan fly ke German bulan October nanti. Wowwww betulkah? I'm gonna find the answer. And... ohh ya. I miss you, my Pretty Brown Eyes ;)

0 Komentar:

Post a Comment

Terima kasih sebab sudi menerjah ke ruangan saya kali ini.
Anda diwajibkan untuk komen. Amaran keras!
*ceh tipu je HAHA =P*