Saturday, 16 May 2015

Sparkles!


Assalamualaikum uolls. Alhamdulillah bertemu lagi kita di sini. *bertemu kah?* Ahh watevaaa. Okay. Aku baru balik dari INTAN. INTAN? Apa tu? Intan permata kah? Intan berlian kah? Hahaha. Aku baru balik dari Institut Takbir Awam Negara, Bukit Kiara. Aku ada open tournament dengan Netball Sparkles kat sana.

Pagi pagi Subuh lagi kami dah gerak dari GMI ke Bukit Kiara. Hahhh nampak tak bertapa semangat nya bebudak Sparkles ni nak lawan netball. Hari ni 4 team pergi. 3 team lelaki, 1 team perempuan. Hahhhh jangan terkejut kenapa ramai team lelaki berbanding perempuan padahal ni suka netball, sukan majoritinya kaum wanita yang main. Well, you know GMI. There's thousands of dudes.

For team girl, Elite, kami main 3 game. Ketiga tiga game tu kami kalah! Perrrhhh, apa benda siaa pergi tournament main 3 game kalah berturut turut? Ehemmm. Actually bukan kalah teruk pun. Kami kalah bermaruah. Mungkin hari ni bukan rezeki kami nak bawak balik kemenangan untuk GMI. Huhuhu. Tapi rasa malu jugak lah, sebab team lelaki menang banyak game jugak. Malu sebab Netball ni sukan wanita tapi kami yang kaum wanita ni pun tak dapat nak bawak balik satu kemenangan pun. And yeahh of coz, our couch, Miss Maz were truly disappointed with our performance T_T But sokay. I take that as a motivations. So that I can perbaiki mana kelemahan aku masa dalam court. Because learning is never stop!

Hampir seharian jugak lah bebudak Sparkles ni 'berkampung' kat INTAN tu. Sebab nak tunggu turn untuk next game adalah sangat sangat sangat lama. Kena tunggu team lain habis main dulu then baru kami. For the first game, Elite main yang paling first sekali. Then nak tunggu untuk second game kena tunggu 18 team lain habis game dulu. 2 jam lebih jugak lah nak tunggu sampai game yang ke-2. Tengah cuaca panas yang membahang di tengahari tu. Perhhh pitam kepala aku. Tapi paling menyedihkan, masa tengah main game yang ke-2, boleh pulak hujan lebat. For the first half boleh lagi renyai2 sikit. Masuk second half hahh hambekk kau. Satu court netball tu basah lencun! Dah lah tadi tengahri panas bakkk hang. Tetiba kena 'simbah' pulak dengan air hujan kat tengah court. Nasib baik seluar aku tak terkoyak masa tenggelincir tadi. Hehehehe. Aku buat 'stunt' sikit tadi.

Habis je game ke-2, masing masing cari tempat berteduh. Paling sweet sekali kami semua berbumbungkan banner GMI, berteduh bawah daun pokok. Hahaha. Lepas main netball, main hujan pulak ye. Tapi yang sakitnya aku lah. Dah lah dengan serangan padu selsema dari bebudak lelaki dalam kelas, plus cuaca tengahari yang panas tadi buat kepala aku berdenyut denyut, ditambahnya lagi dengan hujan lebat dengan tiba tiba. Memang nazak lah aku kat katil malam ni.

Then...

Kami gerak balik GMI semula pun pukul 6.45pm baru gerak. Perhhhh dengan satu badan aku dah bercampur bau peluh dengan hujan, kepala yang berdenyut denyut, bus pulak lambat datang. Nak pengsan aku kat situ. Bus lambat pun aku tahu, sebab time-time petang ramai orang balik kerja. So of coz jalan jammed, kereta banyak. Alhamdulillah sampai GMI pukul 7.30pm tadi. Balik hostel terus mandi. Badan bau taik, Asics aku disaluti dengan lapisan lumpur yang tebal. Kalau orang rumah aku tengok rupa aku time tu, mesti mereka ingat aku baru balik dari berperang. Yelaaa, mana taknya. Hujan panas ribut petir, semua aku redah hari ni.

Okay tu jelaa nak dibebelkan hari ni. Nanti aku share lagi cerita doegng harian aku kat sini lagi ye. Take care and Assalamualaikum.

*p.s: Saya dapat tahu dari Helmi *senior Sparkles, sem 6* bahawasanya Nazhif akan fly ke German bulan October nanti. Wowwww betulkah? I'm gonna find the answer. And... ohh ya. I miss you, my Pretty Brown Eyes ;)

Tuesday, 12 May 2015

Baby face and Le' Brown Eyes (part 5)


Hai uolls. Lama dah kan tak borak kat sini. Almaklum la akak hoodie ni busy bebenor. Seriously, Mac and April was super hectic month for me. Plus kalau nak online blog pun payah, sebab line ternettt macam siput -_- Macam macam cerita best masa bulan Mac and April. Especially bulan April hari tu ada GMI Open Day 2015 and Tun Dr. Mahathir was coming to GMI yoooo!!!! Hahaha. Nanti lah. Next time aku cerita kat sini ye. Hari ni kita cerita pasal perihal yang baru saja berlaku tadi. Well, tengok tittle pun dah tahu kan. Tak lain tak bukan its about my Pretty Brown Eyes a.k.a Theo James.

I bet you guys dah boleh predict. I baru lepas jumpa dia. Hahaha. Well, of coz it's about hoodie. It's always about hoodies. No such things. Tapi I ada cerita lain dulu sebelum cerita pasal Nazhif ni.

Tengahari tadi, cuaca panas bak hangggg >_< okkk, tengahari tadi Myra cerita kat I yang semalam masa lunch dia nampak Thaqif *kawan Nazhif yang sama buka hoodie dengan I masa Open Day lepas* and Nazhif and the gang. Watefishhhh! Myra nampak Thaqif, Thaqif yang super damn kiut miut yang berbisnes sama sama dengan I masa Open Day yang lepas tu?! Kat Golden Finger? I yang berbisnes sekali dengan dia pun tak pernah2 lagi nak terserempak ke, langgar bahu ke apa pun dengan Thaqif lepas Open Day habis. Myra yang secara kebetulan ni pun boleh terserempak dengan Thaqif berkali kali. The heck mannnn!!!! This is not fair!!!! Cmon man. Ughhh. And paling tak boleh bla, si Jihah *girl yang gedik tolong I masa Open Day, but I appreciate her help* boleh cakap kat Myra "Ohh tu ke Thaqif? Kita pun minat dia jugak la." Watehell man! Luckily she said that to Myra, not in front of me. If she said that to me, I would be very pleasure to reach up and twist the girl's arm out of its socket, HARDER! Omaigaddd I hate you, Jihahhh!

Ishhh sibuk je nak minat Thaqif aku yang super damn kiut miut tu. Hermmmmm *mendengus geram* Ishhhh jealous nya dengan Myra and Jihah. Mereka dapat jumpa Thaqif. Dapat tengok muka Thaqif yang comel macam baby face tu. HOHO. Cemburu nya saya!!! >_< Yelaaa...habis je Open Day tak jumpa langsung Thaqif or crew crew ShSneaker yang lain. Except Nazhif, yelaaa Nazhif jelaa yang selalu aku jumpa. Eeeeieiiiiii jealousnya sayaaaaa!!! Hahaha tulah yang dinamakan rezeki, Farhana :)

Okay habis satu cerita tu. Okay now, cerita pasal Nazhif pulak. Well, as usual jumpa Nazhif je hoodie, hoodie je Nazhif. Lalalalalalala...And as usual, his eyes was glowing and shine bright like a diamond in the skyyyy...hahaha. I jumpa dia untuk pass payment and details about preorder hoodie. And then dia buat calculation sikit lepas I bagi payment and details tu. Maybe dia nak calculate sekali dengan order yang dia dapat kot. And then kan suddenly he ask me for a calculator. Then I said I tak bawak. Pastu dia minta calculator kat handphone I. And yaa, I pun nak taknak je bagi. Pastu I kata lah kat dia, I malu nak bagi dia pakai handphone I yang buruk ni. Duhhh of coz, he's a iPhone user. Lastly, I bagi juga. Dia nak pakai calculator kejap je pun. Relax laaa, alahai Farhana -__-.

Last Friday ada jumpa dia jugak. Dia kata sampai 15 May 2015 ni last preorder hoodie untuk sem ni. And after next preorder he will officially let me take over everything about hoodie preorders. Paling sedih dia kata dia dah penat dah nak amik order, dengan project FYP yang tak siap lagi. Hmm.. :\ Well, too bad tho. It's sound like he saying "Goodbye" to me. HUHUHU T_T Ya of coz, in less than 2 month he will be finish his Diploma and next year he will graduate as Engineering in Product design Manufacture and of coz he will leave GMIan lifes. And of coz I will be miss him so bad. So so soooooo fukcing bad V_V

Well, I hope this is not the end. I hope kita still boleh contact lagi even tho you dah nak habis diploma ye, Nazhif. Nanti nak kahwin, jangan lupa invite I ye Nazhif. I nak tengok lawa ke tak wife u tu nanti. Hahahah. Okay that's all from me today. Thank you. Byeeeeee ~