Saturday, 7 March 2015

Mission Accomplish, Le' Brown Eyes(Part 3), Candle Light Dinner


Assalamualaikum. Hey pepppppssssss!!! :D

Hari ni Cik Farhana kita hapy happy happy happy double and triple happy sangatttttt!!!
Hahahaha. Tengok title panjang bebernor. So, hari ni aku nak cerita panjang panjang kat sini.

Fisrt, plan aku nak kawan kan Zizang and Justin Timberlake is kinda accomplish. It's 87% accomplish! Still not yet 100000000% complete. Petang tadi Nabil ajak smash2. Mula mula malam sebelum tu, aku ajak jog petang(hari ni, Jumaat), alasan nak kasi speed sikit sebab main netball asyik pancit je. Tapi sebenarnya aku nak ajak Justin Timberlake jog sekali sebab dia free petang Jumaat tu. So, malam tu dah plan baik baik, cun cun, dengan Zizang dah set, dengan JT pun dah deal. Hopely sangat plan berjalan dengan lancar, sambil bibir ni tak henti-henti mengukir senyuman gembira kalau plan ni berjaya.

Tup-tap tup-tap, petang tadi Zizang kata takde mood nak jog. Dia ajak main badminton. So, aku pun okay kan jelaa. Sebab JT suka badminton. So aku pun ajak JT smash2 sekali. No matter what happened, by hook or by crook aku nak Zizang kawan dengan JT! Plan nak jog sama tak jadi, so I focus on badminton game. And guess what happened?! :D Zizang sangat sangat murah hati, siap ajak JT main beregu dengan kawan Zizang. Tapi, JT ni pulak shy shy cat nak kawan dengan Zizang. Lol. Dia yang kata suka main badminton. Ni orang dah hajokk, malu malu pulak. Lahaiiii gediknya kau Justin Timberlake! :P

Kiranya plan aku nak kawan kan mereka hampir berjaya. Cuma JT ni bnyak songeh pula. Dia kata dia suka main badminton tapi main yang main main je, no rules at all. Dia tak suka main ikut rules sebab tak faham. Kekadang rasa nak ketuk jugak JT ni guna penyapu. Orang dah bagi coach terbaik dari ladang nak ajarkan dia main badminton, pastu kata tak best pulak. Hishhhh! Selfishhh jugak dia ni! But sokay, as long aku puas hati tengok dorang berkawan tadi. Syukur Alhamdulillah :)

Tu baru satu cerita, ni aku ada lagi satu cerita happy nak share kat sini. Berdouble triple aku happy hari ni. HIHIHI ^_^

Lepas bermandi peluh, main smash2 with the fellas, malam pulak I've got a double date!!! Wuhoooo :P ^3^
Hahaha actually, it's not a double pun. Tadi aku jumpa my Pretty Brown Eyes, nak agihkan hoodies GMi pada my beloved customer. Aku janji dnegan dia pukul 2030, then dia dah sampai Cafe Jari Emas dah. Aku pulak pukul 2045 baru sampai. Hehhh sorry ye buat awak tunggu *buat muka baik* then borak borak lah dengan Petty brown eyes tu. Wish happy birthday kat dia *Last Tuesday he turns to Forever 21 wuhooo!* Tanya khabar semua, tanya pasal hoodie yang belum siap lagi, tanya tu, tanya ni. Hahahaha. Sekali kau bila customer datang bertubi tubi, baru kelam kabut nak susun hoodie. Plus hoodie tu belum lipat dan belum dibungkuskan. Sebab dia busy sangat sampai tak sempak nak pack semua hoodies ni. Plus aku ni pulak terlalu push dia suruh bawah hoodies ni nak bagi kat customer, sebab hari-hari customer tak henti2 tanya bila dapat hoodies.

But luckily, tah macam mana jari aku ni laju bebenor ws Justin Timberlake tanya kat mana and buat apa. I straight away told him, I was at Cafe Jari Emas tengah agihkan hoodies kat customer. Then I asked him to help me lipat hoodie ni semua. Then aku ingat dia taknak datang tau, tapi dia datanggggg!!! Happy kemain la aku. Dia datang pastu aku bagi arahan kat dia suruh lipat hoodie and be prepared bila customer datang bertubi tubi. Hahahah kinda bossy sikit. And of course laa, that time aku rasa macam semua boprengsss aku ni berjumpa satu meja. Pretty brown eyes and Justin Timberlake, at the same time, at the same table! Can u guys imagine that??? Hahahahah. *Sokay kalau tak boleh imagine pun takpa, sebab situation tu aku sorang je yang paham. HAHAHAH*

Tunggu punya tunggu customer yang lain tak datang lagi. Perut aku ni dah melalak lagu Love Me Like You Do. Si JT ni pun tunggu aku habis agihkan hoodie ni, sebab dia nak dinner dengan aku sekali. Dia pun kelaparan jugak. Pukul 2230 dorang tak sampai lagi, aku minta Pretty Brown Eyes untuk tutup kedai. Pak guard pun dah marah sebab dah overtime dah. Tak boleh lama-lama. Kemas-kemas semua hoodie, packing masuk dalam kotak. Nasib baik ada JT. JT tolong angkat kan kotak tu bawak masuk dalam kereta Nazhif. Then Nazhif hantar kan sampai kat gate besorrr A1. Dah sampai gate A1, JT tolong angkat kotak tu lagi. Tapi sampai  depan pintu kecik jelaa. Takkan dia nak masuk blok A1 kot. Bahaya woiii. Kena barred kang.

*Alahai sawitnya, dua orang bopreng tolong dia bawak balik hoodie, atototototo ~* 
Ya semestinya la suweeeet. Sorang tolong tumpangkan kereta hantar sampai depan gate, sorang tolong angkat kotak. Which is really made my heart tap-dance. Awwwww saya sayang semua boprengsss sayaaaaaa!!!! Bahahahahahah XD :D :P *mohon jangan mintak kaki, Farhana!*

Lepas letak hoodies kat hostel, I dinner dengan Justin Timberlake. Sian dia, tunggu aku lama. Aku janji kedai tutup pukul 2200 tapi extend smpai 2230. Sian dia kelaparan tunggu aku. Huhuhu. Kami dinner kat dalam bilik kaca. And meja kami bersebelahan pulak dengan dua orang fellas in my class. Ohhh crap! kantoi dohh. Dorang ingat aku tengah candle light dinner dengan JT. Dia just tolong aku bagi hoodie je tadi then dinner sekali dengan dia jelaa. Haiyooo -_- *Actually memang ye candle light dinner pun. Hahahaha :P* 

Time tengah dinner tu, alahai, kami makan macam tuan puteri. Lambat benor nak habis nya. Aku kalau boleh tak nak lama-lama dengan JT ni. Karang banyak pulak mata mata yang jadi reporter kang. Sampai pukul 2330 jugak la dinner dengan dia. Borak tu, borak ni. Alahaiii watta best moment everrrrrrrrr!!!! :D ^_^

Okay tu je nak cerita hari ni. Hahaha sorry sebab panjang sangat. Kesian korang ye, nak baca panjang panjang ni. Hahahha. Takpe. As long as I enjoy sharing at here :D. Semoga lepas ni, hari hari yang mendatang akan lebih buat aku tersenyum lagi. Zizang dah kawan dengan JT, superb business time with Nazhif, and sweet candle light dinner with JT. And Farhana's mood had miraculously improved. Thanks to The Almighty for these small favors. Alhamdulillah :)

2 Komentar:

Terima kasih sebab sudi menerjah ke ruangan saya kali ini.
Anda diwajibkan untuk komen. Amaran keras!
*ceh tipu je HAHA =P*