Friday, 27 March 2015

Super busy and hectic week


Assalamualaikum peps! Okay short post je ehh malam ni. Sebenarnya macam2 cerita nak share kat sini. Tapi keadaan tak mengizinkan. Maaf lah dah seminggu tak update. Seriously! Straight last Thursday 'till today was super busy and hectic week for me. Nak update blog pun tak sempat. Nak blogwalking pun tak sempat. Aku macam2 nak cerita ni. Nak cerita pasal tak cukup tidor, cerita pasal coding java aku yang gempak tu *ecehhhh poyo sehh :P* , cerita pasal Silent Killer, cerita pasal Zizang and Justin Timberlake *they're made up finally! :D* , cerita pasal Insurgent, cerita pasal nak pi UniKL Mitec kat Johor, cerita pasal netball, cerita pasal itu ini semua. Macam macam lah aku nak share. Haha

Tapi disebabkan line internet kat hostel ni berkelajuan 100km per saat, so agak susah sikit aku nak online blog kat sini. Malam ni, aku briefing je dulu apa yang telah berlakung pada hari hari yang lepas. Insha Allah ada masa aku share satu satu kat sini ye.

Okay. Aku aku nak charge energy dulu. Tomorrow I'm going to UniKL Mitec, Johor. I and the Sparkles ada friendly kat sana. Smabil sambil tu boleh lah cuci mata kat sana. Kot kot terjumpa jodoh ke kan. Bahahahhahah :D

Okay dah lah. Gute natch ~
Wednesday, 18 March 2015

Le' Brown Eyes (part 4) and Theo James


Hey peps. Hahaha. Baru pukul 11am tadi update blog and kata dah seminngu lebih tak update blog. Ni tetiba 2 jam kemudian aku update lagi. Hahaha

Aku nak share sikit. About my Pretty Brown Eyes tu. Hihihi.

Lunch time tadi aku jumpa dia, nak minta hoodie biru customer punya. Malam tadi customer tu tak henti henti ws aku, tanya pasal hoodie biru yang satu ni. Tension punya fasal, terpaksa lah aku set kan time untuk 'date' dengan Pretty Brown eyes hari ni.

Jumpa dia tadi. As usual, eye lashes dia memang mengoda. Aumm aumm. That's the first thing I observe whenever my eyes met him. Hihihi ^_^ And guess what? Muka dia macam hero dalam film Divergent, Theo James! Hihihihi. Yang paling ketara sekali eye lashes dia. The curve of eye lashes Nazhif exactly sama macam Theo James. Betul! Tak tipu mehh!!! Sama! Aku baru perasan sebab last Saturday aku layan movie Divergent yang telah ditransferkan dari hard disk Khaleed *budak sem 1*. Layan punya layan, sekali kau terkejot beruk aku tengok Theo James a.k.a Four *watak dalam film tu* sejibikk macam Nazhif. Mau tak meroyan macam orang gila aku tengok film tu sampai habis. Boleh pulak ada kembar kau dalam film ni, Nazhif. Hahahaha T_T

Pastu tadi jumpa dia, bagi tahu dia yang muka dia macam Theo James. Tapi dia pulak tak kenal siapa Theo James tu. Lahaiiiii kembar awak sendiri pun waka tak kenal ke, Nazhif oiii -.-' Hahaha takpelah Nazhif. As long as you stay cool, cute and maintain that insanely beautiful eye lashes curve. Hihihi ^3^

Okay that's all for now. Kbyeeeee ~

*Look at that beautiful eye lashes. Whoahahahohoho O_o*

Volleyball Tournament 2015 Sparkles


Haloo dudes! First thing first, I want to apologize sebab hampir seminggu lebih aku mendiamkan diri kat blog ni. Actually last week was a super damn hectic and exhausted and busy week for me at GMI. Banyak program GMI anjurkan untuk student2 ni. Hampir setiap hari, dari Isnin sampai Ahad Dewan Gemilang Mercu Idaman tu dipenuhi dengan pelbagai program. Yang paling hectic hari Jumaat sampai Ahad. Ada Festival Amal Hijab (FAJA) organized by Islamic Youth GMI. It's a great and awesome festival so far for this semester. And last Wednesday I got my first HPV vaccine. Hieeeeeee >_<

Okay last week punya cerita dah habis. Yang sudah tu sudah lah. Aku nak cerita pasal malam tadi. Hihihi.

Semalam(Selasa), Sparkles telah menganjurkan Volleyball tournament 2015 among the Sparkles. And guess what, my team is Power Puff Gang! yeayyy! -.-' Izzat la pilih nama tu untuk team kami. Hahaha. Dalam game, aku lambung bola pun sekali dua, serve bola pun kelaut. And paling tak boleh bla, team I memang. Power Puff gang is the champion of the night!!! For the other members, of coz dorang layak menang. Tapi bagi aku, aku tak layak menang sebab main pun haprakkk. Macam tak menyumbangkan apa apa pun utk Power Puff gang. Tuptaptuptap aku julang piala kemenangan yang silaputi warna gold. Huhuhu. Even thou aku tak terror main tapi aku dapat pengalaman, belajar acano nak main volleyball ni. It's good to try new thing bro. Gain experience, gain skill, gain your fitness. Hahahaha. Btw, Alhamdulillah. Congrates Power Puff gang! *tepuk tangan*

*Champion of the night is Power Puff Gang! :D*
And malam ni(Rabu) training netball macam biasa laa. Back to the GK girl! Gonna be Sharni Layton again, sebab hujung bulan ni, 27 and 28 hb March 2015 coach nak hantar 40 players pi friendly kat UniKL MITEC, Johor. And of cozzz la aku nak pergi. Lama dah tak pi friendly/tournament jauh jauh ni. So, every training aku kena jadi Silent Killer laa. Kena jadi Sharni Layton. Alhamdulillah, coach kata progression aku semakin increases. Hahaha but no offences. I hate compliments. Compliments make me feel terlalu selesa. Bahaya tu wehh. Huhu

Ok that's all for now. Nanti aku gosip sini lagi ye. May peace be upon you :)
Saturday, 7 March 2015

Mission Accomplish, Le' Brown Eyes(Part 3), Candle Light Dinner


Assalamualaikum. Hey pepppppssssss!!! :D

Hari ni Cik Farhana kita hapy happy happy happy double and triple happy sangatttttt!!!
Hahahaha. Tengok title panjang bebernor. So, hari ni aku nak cerita panjang panjang kat sini.

Fisrt, plan aku nak kawan kan Zizang and Justin Timberlake is kinda accomplish. It's 87% accomplish! Still not yet 100000000% complete. Petang tadi Nabil ajak smash2. Mula mula malam sebelum tu, aku ajak jog petang(hari ni, Jumaat), alasan nak kasi speed sikit sebab main netball asyik pancit je. Tapi sebenarnya aku nak ajak Justin Timberlake jog sekali sebab dia free petang Jumaat tu. So, malam tu dah plan baik baik, cun cun, dengan Zizang dah set, dengan JT pun dah deal. Hopely sangat plan berjalan dengan lancar, sambil bibir ni tak henti-henti mengukir senyuman gembira kalau plan ni berjaya.

Tup-tap tup-tap, petang tadi Zizang kata takde mood nak jog. Dia ajak main badminton. So, aku pun okay kan jelaa. Sebab JT suka badminton. So aku pun ajak JT smash2 sekali. No matter what happened, by hook or by crook aku nak Zizang kawan dengan JT! Plan nak jog sama tak jadi, so I focus on badminton game. And guess what happened?! :D Zizang sangat sangat murah hati, siap ajak JT main beregu dengan kawan Zizang. Tapi, JT ni pulak shy shy cat nak kawan dengan Zizang. Lol. Dia yang kata suka main badminton. Ni orang dah hajokk, malu malu pulak. Lahaiiii gediknya kau Justin Timberlake! :P

Kiranya plan aku nak kawan kan mereka hampir berjaya. Cuma JT ni bnyak songeh pula. Dia kata dia suka main badminton tapi main yang main main je, no rules at all. Dia tak suka main ikut rules sebab tak faham. Kekadang rasa nak ketuk jugak JT ni guna penyapu. Orang dah bagi coach terbaik dari ladang nak ajarkan dia main badminton, pastu kata tak best pulak. Hishhhh! Selfishhh jugak dia ni! But sokay, as long aku puas hati tengok dorang berkawan tadi. Syukur Alhamdulillah :)

Tu baru satu cerita, ni aku ada lagi satu cerita happy nak share kat sini. Berdouble triple aku happy hari ni. HIHIHI ^_^

Lepas bermandi peluh, main smash2 with the fellas, malam pulak I've got a double date!!! Wuhoooo :P ^3^
Hahaha actually, it's not a double pun. Tadi aku jumpa my Pretty Brown Eyes, nak agihkan hoodies GMi pada my beloved customer. Aku janji dnegan dia pukul 2030, then dia dah sampai Cafe Jari Emas dah. Aku pulak pukul 2045 baru sampai. Hehhh sorry ye buat awak tunggu *buat muka baik* then borak borak lah dengan Petty brown eyes tu. Wish happy birthday kat dia *Last Tuesday he turns to Forever 21 wuhooo!* Tanya khabar semua, tanya pasal hoodie yang belum siap lagi, tanya tu, tanya ni. Hahahaha. Sekali kau bila customer datang bertubi tubi, baru kelam kabut nak susun hoodie. Plus hoodie tu belum lipat dan belum dibungkuskan. Sebab dia busy sangat sampai tak sempak nak pack semua hoodies ni. Plus aku ni pulak terlalu push dia suruh bawah hoodies ni nak bagi kat customer, sebab hari-hari customer tak henti2 tanya bila dapat hoodies.

But luckily, tah macam mana jari aku ni laju bebenor ws Justin Timberlake tanya kat mana and buat apa. I straight away told him, I was at Cafe Jari Emas tengah agihkan hoodies kat customer. Then I asked him to help me lipat hoodie ni semua. Then aku ingat dia taknak datang tau, tapi dia datanggggg!!! Happy kemain la aku. Dia datang pastu aku bagi arahan kat dia suruh lipat hoodie and be prepared bila customer datang bertubi tubi. Hahahah kinda bossy sikit. And of course laa, that time aku rasa macam semua boprengsss aku ni berjumpa satu meja. Pretty brown eyes and Justin Timberlake, at the same time, at the same table! Can u guys imagine that??? Hahahahah. *Sokay kalau tak boleh imagine pun takpa, sebab situation tu aku sorang je yang paham. HAHAHAH*

Tunggu punya tunggu customer yang lain tak datang lagi. Perut aku ni dah melalak lagu Love Me Like You Do. Si JT ni pun tunggu aku habis agihkan hoodie ni, sebab dia nak dinner dengan aku sekali. Dia pun kelaparan jugak. Pukul 2230 dorang tak sampai lagi, aku minta Pretty Brown Eyes untuk tutup kedai. Pak guard pun dah marah sebab dah overtime dah. Tak boleh lama-lama. Kemas-kemas semua hoodie, packing masuk dalam kotak. Nasib baik ada JT. JT tolong angkat kan kotak tu bawak masuk dalam kereta Nazhif. Then Nazhif hantar kan sampai kat gate besorrr A1. Dah sampai gate A1, JT tolong angkat kotak tu lagi. Tapi sampai  depan pintu kecik jelaa. Takkan dia nak masuk blok A1 kot. Bahaya woiii. Kena barred kang.

*Alahai sawitnya, dua orang bopreng tolong dia bawak balik hoodie, atototototo ~* 
Ya semestinya la suweeeet. Sorang tolong tumpangkan kereta hantar sampai depan gate, sorang tolong angkat kotak. Which is really made my heart tap-dance. Awwwww saya sayang semua boprengsss sayaaaaaa!!!! Bahahahahahah XD :D :P *mohon jangan mintak kaki, Farhana!*

Lepas letak hoodies kat hostel, I dinner dengan Justin Timberlake. Sian dia, tunggu aku lama. Aku janji kedai tutup pukul 2200 tapi extend smpai 2230. Sian dia kelaparan tunggu aku. Huhuhu. Kami dinner kat dalam bilik kaca. And meja kami bersebelahan pulak dengan dua orang fellas in my class. Ohhh crap! kantoi dohh. Dorang ingat aku tengah candle light dinner dengan JT. Dia just tolong aku bagi hoodie je tadi then dinner sekali dengan dia jelaa. Haiyooo -_- *Actually memang ye candle light dinner pun. Hahahaha :P* 

Time tengah dinner tu, alahai, kami makan macam tuan puteri. Lambat benor nak habis nya. Aku kalau boleh tak nak lama-lama dengan JT ni. Karang banyak pulak mata mata yang jadi reporter kang. Sampai pukul 2330 jugak la dinner dengan dia. Borak tu, borak ni. Alahaiii watta best moment everrrrrrrrr!!!! :D ^_^

Okay tu je nak cerita hari ni. Hahaha sorry sebab panjang sangat. Kesian korang ye, nak baca panjang panjang ni. Hahahha. Takpe. As long as I enjoy sharing at here :D. Semoga lepas ni, hari hari yang mendatang akan lebih buat aku tersenyum lagi. Zizang dah kawan dengan JT, superb business time with Nazhif, and sweet candle light dinner with JT. And Farhana's mood had miraculously improved. Thanks to The Almighty for these small favors. Alhamdulillah :)