Wednesday, 4 February 2015

Buku Fixi, Britain accent


*sila baca tulisan Jawi kat atas ni*

*baca, jangan tak baca!*

*Dah baca? Alhamdulillah, waalaikumusalam wbt*

Hi peps. Hari ni aku round satu keyel sebab nak cari buku Pengajian Malaysia punya fasal. 'Round-round' maksudnya aku asyik salah turun station je. HAHAHA. Yang Miera pun tak perasan kalau aku tak 'cuit' dia dulu. Banyak kali salah train, salah station, salah tempat. Haiyoooo sabor jelaa.

Actually plan nak keluar dengan Nabil, Thaqif and Mira. Then 15 minute before 9am, the fellas canceled the plan. Then, of coz. I was mad and started to curse like Eminem's rap. Luckily, Thaqif inform dalam whatsapp. Kalau face-to-face, confirm free2 kena sumpah aku kat situ jugak. Bawak mengucap banyak-banyak ye jikalau terdengar jampi sumpah seranah dari saya. B'coz, yeah I already told you. I curse a lot. So, you better beware of me!

After the fellas dah cancel tak jadi nak keluar sama, aku pun dating dengan Mira je. First, pergi Kinokuniya, KLCC *sebab the fellas yg mula mula plan nak pergi sana*. Then sampai sana observed buku programming, mak aii harga dia. Boleh beli sepasang Vans or Converse tau! RM100 and above something. Huhuhuh, cancel beli. Then I explored Kinokuniya tu sampai habis. Before ni pernah pergi jugak Kinokuniya kat situ tapi, pergi tak habis tawaf laa.


*okay malas nak cerita pasal round round satu keyel tu*

It's took about 2 hour for me to diggin around the bookshelves and the thousands of books there. Then, finally I bought LOVE IN PENANG, which is another book from Buku Fixi a.k.a Fixi Novo publication. *If you dont know what the heck I'm talking about the fixi fixi all that, go google-ing okay* Well, before this I already bought the LOST IN PUTRAJAYA which is the story inside there are aweeesomeee and the phrases and the idioms that they were used is nice and it's good for those yang baru nak belajar tulis essay in English or nak improve your grammar.

I bought LOVE IN PENANG bcoz I am so eagerly want to know how the love in Penang could be happened, start and end. Really want to know the END part. Does it end happily ever after like a fairy tales story in Taylor's? Or does it end with the critical heartbroken like me and my crush? *me and my crush? Nawhhh nothing laaa*
Well ya I can't wait to read em. I need to finish it faster coz the Sarawakian gonna steal that soon.


Hahaha. Jangan percaya dengan watak 'fangirl' kat atas tu. Ajet ajet fangirl je tu. Saja nak cuci mata tengok Britain guys.

Actually, sekarang aku sedang berjinak jinak nak speaking English guna slang Britain. Ala ala orang British gitu. HAHAHA. So, one of my tools to speak English like a pure English is through listenin the Britain singers. 1D, Lawson, Bastille, Lorde, Ellie Goudling, Ed Sheeran and tu jela kot yang ada dalam list aku. HAHA. And sekarang aku pun mula minat nak tengok movie Britain. Kalau dulu, movie UK ke USA ke, aku tak tertarik pun nak cakap slang Britain ni. Smapai lah ke hari ni, aku dipengaruhi oleh the Sarawakian girl, Akma. She's really good in her English accent. She pronounced it in Britain. Sound kinda like Emma Watson. Hahaha. But I really love her Britain accent. Keep it up, Akmaaa! :D

It's already midnight tho. Okay sampai di sini saja kita pada malam ni. InshaAllah jika diberi peluang lagi untuk bercerita di sini, aku akan cerita ye. Ohh ya InshaAllah this Friday I'm gonna hunt the books @ Big Bad Wolf at MIECC, The Mines, Serdang, againnnn! *sekali lagi dekat dengan kampus ku :D* and the UNBROKEN, yeah don't forget that too. Till then, may peace be upon you ;)

3 Komentar:

  1. dah lama tak pergi kinokinuya... mesti best kalau dapat lepak sana hehe...geram tgk buku

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha kan. baca buku free berjam jam kat situ best...

      Delete

Terima kasih sebab sudi menerjah ke ruangan saya kali ini.
Anda diwajibkan untuk komen. Amaran keras!
*ceh tipu je HAHA =P*