Saturday, 28 February 2015

Last Minute!


Assalamualaikum.

Cik Farhana is currently at German now. Ecehhh kat German kau. Hahaha *GMi je pun duhhh~*
Semalam (Jumaat), pukul 21.00pm tepat keluar rumah, dari Puchong nak ke Bangi. Sampai GMI tepat 21.45pm. Well, actually it takes only less that 30 min untuk sampai ke GMi ni. Tapi malam tadi, Bandar Baru Bangi sesak macam kat Keyell! Aku pulak, dalam kereta dah 'mabuk'.

Sampai GMI, bagi surprize kat Miera sebab balik hostel awal tapi tak bagtahu dia. Terkejut beruk dia semalam. Hahaha. Dia sampai GMi pukul 11 pagi Jumaat tu. Aku balik awal pun bukan apa. Duduk rumah lama-lama pun buat apa. Mereputtt je lebih. Assgment tak jalan. Balik hostel baru terhengeh hengeh nak struggles menelaah segala tugasan yang diberi oleh TTO. Dapat markah cukup-cukup makan kang baru tahu. Huhuhu. Habis punah harapan dan cita cita kau nak mengenggam CGPA 4flat tu.

Alhamdulillah petang tadi dah selesai menelaah handout English, chapter Technical writing. 40 pages aku habiskan tadi. Actually kejap je nak habiskan 40 pages tu, tapi bila kat rumah kemain liat betul nak study. Just being lazy and doing nothing thou hahahaha.

Sekarang just nak settlekan report Java aku tu. Baru buat cover depan je *alahai sedinya T_T* content and conclusion apa pun tarakkk start lagi. Plan nak discuss sikit malam ni dengan Is tapi dia macam letih je. Yelaa, dia baru sampai GMi petang tadi dari T'gganu. Mesti dia letih merantau jauh-jauh satu hari ni. Biarlah dia nak rehat dulu malam ni. Tapi esok pagi pukul 9am dah kena jumpa aku kat kafe lah. By hook or by crook, tomorrow we must settle all the report and presentation slide. And also, study for German Language.

And of course,

this Monday will be my short horror story. Huhuhu. German Language, Test 1. English Language, presentation and test 1. Java, submit report and present PBL1. InshaAllah semuanya berjalan dengan lancar dan semoga aku tabah menghadapi cabaran-cabaran yang mendatang. Amin.

*p/s: Untuk makluman semua, saya ingin menyepikan diri seketika. Tolong jangan cari saya, call/sms/whatsapp/wechat/Instagram atau yang seumpama dengannya. Saya nak hilangkan diri selama 3 hari. Bermula dari 29, 30 dan 31 hari bulan Feb 2015. Maaf atas segala salah dan silap *cehh dah macam Hari Raya je hahaha* Sekian, danke schon and Bis dann!

**pp/s: Can't wait to meet Justin Timberlake. But, I'm kinda shy laa coz he's totally different in reality and whatsapp. How to deal with him huh? *dumbstruck!*
Tuesday, 24 February 2015

Let them be friends!


Assalamualaikum dunia! *nyanyi lagu Faizal tahir kejap. hihihi*

Alhamdulillah hari Sabtu lepas dah selamat sampai home sweet home, pukul 4pm macam tu. And guess what, assigments saya tak siap lagi. HUHU T_T Calculus je dah siap. German, English, Pengajian Msia and Java saya belum siap lagi.

German nak kena study sebab next Monday ada test 1. English kena menelaah handout sampai page 40 sebab kemungkinan besar akan ada test 1 jugak pagi senen tu nanti. And Pngajian Msia, kena start buat report and slide untuk PBL1 tapi aku kebuntuan idea isi dan content apa nak letak, sebab ni kerja berkumpulan. Dah cuti ni bebudak group aku ni memang 'bercuti' puas puas. Lepas cuti laa kena minta isi and content. And Java, coding PBL aku masih diusahakan untuk nampak bagi gempak dan semart. Nak gempak gempak konon. Error kemain banyak, nak run cemana?! *juling mata tengok coding @_@*

Okay okay. Awak kena settlekan semua assigment awak, Farhana. Kata sem 2 ni nak score CGPA gempak gempak kan? Nak dapat dekan kan? Nak 4flat kan? Then push, bruhh!

Buka kuliah nanti, macam macam dah plan nak buat apa. First, bila free or xde class nak main badminton dengan Zizang *bukan nama sebenar* and Justin Timberlake *bukan nama sebenar juga*. Hihihi. Zizang mana kenal Justin Timberlake pun. Takpe, biar aku yang rapat kan mereka. Second, aku nak jog dengan mereka. Pagi or petang, bila bila pun tak kesah lah. Make sure ajak Zizang and JT jog sama. Aku nak mereka berdua berkenalan dan berkawan. Hihihi

*kenapa kau ni beriya iya nak rapatkan dorang ni, Farhana?*

Hihihihi. Saje je.

Apa salahnya kita merapat hubungan ukhwah kan?

Well, actually aku selesa kawan dengan Zizang and JT ni. Zizang classmate aku. JT ni budak kos lain tapi boleh kenal sebab dia kawan Miera. Aku ek-sai-tet kemain nak heret JT kawan dengan Zizang sebab, JT xde kawan nk main bersukan. Plus JT ada masalah sikit. Masalah apa tu tak payah tahu lah kot. Kenapa Zizang? Zizang, sebab dia sekarang tengah dalam proses penghijrahan untuk menjadi hambaNya yang lebih bagus. So, aku plan nak kawan kan Zizang and JT supaya si JT ni boleh selesai kan masalah dia. Plus aku dah lama berangan nak tengok mereka ni berkawan. Coz I know, Zizang boleh kawteam dengan sesapa pun. So do Justin Timberlake. Cuma Justin Timberlake ni agak 'nakal' sikit. Well, you know boys ~

Well, I really hope that my brilliant plan *brilliant la sangat -_- * will going perfect and flawless.
No matter what happen, kau kena heret Zizang meet up with JT. Die die must let them be friends!


Friday, 20 February 2015

Kulaan Pahang


Assalamualaikum.

Ssup peps? Miss me huh? Hahahahaha. Aku kat Jengka 11, Pahang sekarang ni. Semalam ada kenduri cukur jambul untuk sedara aku yang latest. Sedara yang ke berapa tah aku tah ingat, sebab dah ramai sangat anak sedara yang kecik kecik ni. Aku pulak merupakan cucu sulong dalam keluarga ni, so agak confuse nak kira adik sedara nya yang makin bertambah dari bulan ke bulan.

Sekali makcik makcik kau pregnant berjemaah, maka keluar pun berjemaah lerr. 

Dan aku pulak makin jarang nak involve dengan majlis keluarga ni disebabkan kesibukkan sebagai student di IPTS. Paling sedih bila aku tak dapat ikut kulaan pergi Kelantan, paktam aku nikah kat sana, last year. Sedihh worhhh. Aku tak dapat join sebab clash dengan PBL German and individual presentation for English MPU. Ini first time aku tak join majlis kulaan besar nesaran macam ni. Huhu nasib badan lah jadi perantau. U_U

Esok, Sabtu dah nak balik Puchong semula. Rasanya kami akan gerak malam kot. InshaAllah. Semoga perjalan pulang kami sentiasa selamat dan dijauhkan dari musibah. Amin. :)

Ini jelaa kot yang aku nak bebel kat sini. Takde cerita best pon sebab balik Puchong nanti aku akan busy mengadap assigment yang bergunung ganang untuk disiapkan sebelum bulan Mac ni. GMi saje je bagi student cuti lama lama sampai awal bulan Mac. IPTA/IPTS lain semua cuti 4 hari je. Sekali hahhh hambekk kauu...assigment macam nak buat projek seorang jurutera yang prifesional kauu dia bagi. HAHAHA.

okay that's all. Chiou!

*p/s: Next movie need to watch>>> Kingsman : The Secret Service. I wanna watch it with my Justin Timberlake! Hiehiehiee ^3^ Alhamdulillah dia dah sihat dari demam denggi. :D
Friday, 13 February 2015

Liebster Award


*Mohon baca tulisan jawi kat atas ni*
*Baca jangan tak baca!*
*Dah baca? Ok. Waalaikumusalam :)*



Danke Schon kepada Aimi Athifah. Whuut whutt ^3^ Icon blog kami sama! kau ada?! Hahahaha
Okay saya jawab ye. Bismillahirahmahnirrahim

Nyatakan mood anda sekarang.
Mood saya sekarang bercampur adur. Happy, sedih, marah, serabut, seteress, semua ada. Happy, sebab saya di-tag oleh Aimi Athifah untuk Liebster Award ni. Wuhooo danke! Sedih sebab kehilangan kawan kat GMI. HUHU T_T Marah sebab someone makes me curse a lot! Serabut and seteress sebab assigment coding Java aku asyik error je! >_<

Bangun tidur terus buat apa?
I'm a busy person. Of coz my smartphone will be my first thing in my mind once I open my eyes. 

Nama tiga orang yang terlintas di fikiran anda sekarang.
1. Nabil
2. Paan a.k.a my Justin Timberlake *ehemm ehemm*3. Nazhif a.k.a Pretty Brown Eyes *bila nak collect hoodies kat dia?*

Matlamat paling penting dalam hidup awak?
Be the best among the best for my Syurga Cinta; Ibu dan Ayah ^3^

Puas hati tak dengan kehidupan sekarang?
Alhamdulillah. Saya bersyukur sebab dikurniakan ibu dan ayah yang hebat hebat belaka. But fyi, I will always hunger for what I want.

Pink or white?
Both coz I like both. Hihihi :D

Describe yourself with one word.
#TallIsSexy . One word la tu kan. Hihihihiks

Game kegemaran.
Well, I'm not that kind of gamer person. But I really addicted to Diner Dash and Plant vs Zombies. Wieeehiiiii :D

Doktor/teacher.
Teacher la kot. Sebab teacher banyak cuti. Budak cuti, cikgu pun cuti. Hahahahahah

Nyatakan mood selepas menjawab semua soalan.
Serabut pikirakan coding Java ni. Ughhhhh ~_~

Ok done!

Terma dan syarat utk join Liebster Award ini adalah seperti berikut:

  1. Mention the person who nominated you with link.
  2. Answer the questions.
  3. Nominate other bloggers.
  4. Create the questions.
  5. Notify your nominate.

What is your first impression about my blog?
What do you think about Malaysian mentality?
Malay or English or Korea movie? Why?
Where you study now?
Make up or natural beauty?
I think I wanna buy a new phone. Oppo or iPhone? Why?
What is your Instagram ID? 
Which one do you prefer? Boyfriend or crush?
One word to describe yourself.
How do you feel when someone do bullshit with you?

Answer my question okay ;)

Al-Fatihah


Assalamualaikum wbt.

Dukacita dimaklumkan saudara Akmal Hakim bin Sidek telah pulang ke Rahmatullah pukul 4pm tadi. Semoga roh arwah Akmal ditempatkan di kalangan orang-orang yang beriman.

Al- Fatihah

Aku kenal arwah pun kebetulan people nearby wechat masa orientation day GMi dulu. Pastu add arwah kat wechat. Kenal arwah dengan nama "Akmal Ozil". Arwah minat permain bolah sepak germany tu, Ozil :') Selalu like moment arwah. Arwah pun selalu like moment aku yang merepek tah apa apa tu kat wechat. Kalau pasal Maharaja Lawak Mega, arwah akan update pasal kumpulan Sepahtu, and sokong Jep gila-gila *macam aku* Setiap kali moment pasal MLM mesti arwah letak #Sepahtu #Jep huhuhu. Tak sangka engkau pun Jeppers jugak eh, Akmal Ozil :'(

Kalau pasal liga bola pulak, arwah selalu update pasal JDT. Arwah akan luaskan kuasa JDT kat moment dia. Semangat JDT beliau tu memang sungguh patriotisme.

Pukul 4 tadi, aku sangat sangat sangatlah terkejut dengan berita mengenai pemergiaan mu, Akmal Ozil. Nabil inform dalam group kelas. Aku terkejut sebab baru pagi tadi aku baru tahu yang Akmal Hakim yang accident tu adalah engkau, Akmal Ozil, kenalan wechat aku, yang selalu update pasal JDT and Jep Sepahtu. Serious aku terkejut yang terlantar kat HKL tu kau, Akmal Ozil. Then petang tadi, kau dah kembali kepada Ilahi. Seluruh warga GMI berasa sedih dengan pemergian mu, Akmal.

Sesungguhnya, Allah swt lebih sayangkan kau. Semoga kau bersemadi dengan tenang di sana.

Innalillah Wa Inna Ilahi raji'un
Wednesday, 11 February 2015

Innalillahirojiun...Get well soon



Assalamualaikum wbt

Dukacita dimaklum kan Justin Timberlake saya disahkan mnghidap penyakit demam denggi. Tengah hari tadi dia pi klinik. Doc kata dia demam denggi. Tskk tskk tskk sob sob sob. T_T Saya baru nak jumpa awak , nak settlekan hutang movie Unbroken hari tu. Tahu tahu awak bagitahu bad news ni, sampai buat saya jerit satu hostel ni. Terkejut beruk dibuatnya roomates yang lain, dengar saya menjerit. Semoga kau cepat sembuh, Justin Timberlakeeee! T_T

Manakala one of my gegirls, Siti Aisyah bt Jumali, dia pun masih ditahan di wad sebab demam denggi. Ni nak hampir seminggu dah tak datang kelas. Tadi whatsapp dengan dia, kata semalam baru lepas discharge. Cuma dalam badan still ada bisa sikit. Then sekarang tengah ada kat rumah family dia. Jumaat pergi check-up kat hospital semula. Next week, InshaAllah baru balik GMi semula. Huhuhu saya rindu awak, Ichahhh T_T Semoga cepat sembuh ye.

Dua orang kawan kena demam denggi. Setengah jam yang lalu dapat berita ada sorang student GMi accident semalam. Accident teruk. Accident kat depan simpang GMi ni. Sekarang sedang dirawat di HKL. Mangsa tersebut adalah saudara Akmal Hakin bin Sidek. Which is kawan sekolah Nabil dulu. Nabil pun sekrang ada kat HKL, sedang melawat nya. Nabil kata budak ni dulu kat sekolah selalu main bola sama-sama. Tahu tahu hari ni dia pergi melawat mangsa kat HKL. Nabil kata paha kiri patah.Kalau tengok keadaan dia sekarang ni memang teruk. Innalillahirojiun. Semoga Allah memberi kekuatan kepada Akmal Hakim untuk terus sihat. Amin.

*Self reminder

Aku ni pun batuk and selesema belum sembuh lagi. Bangun pagi je batuk kering menerjah, plus hidung mesti sebelah tersumbat. Air putih mesti ditenguk berkali kali. Jangan nak skip skip. Even tho dah tak sakit tekak lagi. Awak tu dah lah kurus keding. Memang sekali pandang macam orang tak cukup zat *saya tak boleh gemuk, nak buat macam mana* Jaga kesihatan awak tu elok elok. Awak dengar tak ni, Farhana??? Iyeee saya dengar :)

Ya Allah, Ya Tuhan ku. Sembuhkanlah shabatku. Moga dia sihat selalu.
Agar hilang kerisauan dalam hatiku ini.

*p/s: Tomorrow I have Calculus test 1. Wish me good luck! Yang hari tu punya tak jadi test. Miss tunda ke hari esok huhuhuhu T_T
Friday, 6 February 2015

Friday's Travels


Assalaamualaikum.

Hi peps. Hari ni aku jadi traveler tak bertauliah *ohh jadi traveler pun kena bertauliah eh* 
Semalam lepas, maghrib terus siap-siap nak balik Puchong. Kemain petang tu beriya iya suruh ayah amik aku kat GMI ni. Then around 9.15pm macam tu ayah sampai GMI. Alhamdulillah, kami selamat sampai rumah pukul 10pm.

Aku balik Puchong pun sebab aku nak kena amik barang yg aku order online dari IG. Should be dah sampai kat rumah aku, tapi masa post man tu hantar tiada siapa kat rumah. Then he gave my sister a notice, which is ask me to claim the parcel at the HQ post office at Taman Industri Puchong. The heck man!

Pagi-pagi pukul 9am dah keluar rumah. Terpaksa naik cab nak ke post office tersebut sebab takde public bus lalu kat situ. Lepas claim barang then aku jalan kaki pergi bustop kat tepi hi-way. Guess what? It's almost take 20 min to walks from the kawasan industri tu ke bustop tu. Luckily kaki aku panjang. So, I double enlarge the steps. The workers and the engineers were looking me weird. Of coz they would think "Why on earth that Malay girl walk alone in this kind of places?" or they would think "Takde kerja ke budak ni jalan sorang2 kat tempat industri ni?" and I was like of coz, just ignored they stares and invisible thoughts.

From the bustop, I take a bus went to IOI Mall, Puchong. My point is to hunt the Pengajian Malaysia book. Dari hari tu pergi KLCC tak jumpa-jumpa lagi. Sampai Popular, survey sana sini, asked the service counter, lastly they said "It's already sold out laa dik. Sorry ye" then I just thanked them. Erhhhh perut aku lapar ni. kang aku telan jugak semua buku ni.

Then, I decided to go to Sunway Pyramid. I take a cab from the bustop. Well, you know the moment when you naik cab kat Puchong ni, you have to willing to pay the price. Of cos they will be cekik darah punya harga dorang akan letak. Unless you were good at dealing with people then you can reconsider the price with the driver.

Safely arrived Sunway Pyramid, then straight away went to Popular bookstore. I wish they have the Pengajian Malaysia. But, langit tak selalu nya cerah. It's already sold out too. Damn! Huhuhuhu. What a pathetic Friday for me! T_T Dear Pengajian Malaysia book, why you're so so soooo unavailable at Popular bookstore? I want to buy you laaa... Ya Tuhan sabar jelaaa.

Setelah fedup dengan pemburuan buku Pengajian Malaysia, I decided to go back straight to my campus. I take a bus then stop at Mid Valley Megamall. Sampai Mid Valley, I almost forget about to tapau the Mac'D for Miera. Then, I decided nak pergi Mac'D then cawww away. But then I suddenly remember the MPH bookstore. Then I decided to go MPH. Alhamdulillah, Allah listen to what I want today. There's a lots of Pengajian Malaysia books at the shelves. That time rasa nak peluk staffs yang tunjuk buku Pengajian Malaysia tu. Rasa nak joget-joget je kat situ. HAHAHA. Finally, I've found you babe!

Then I bought it for two *for Aishah and Rahmah* After MPH, I went to Mac'D then tapau two double cheese burger. Then singgah sebentar at Uniqlo *It is a must boutique to go, even tho only for window shopping* Then, walk out of Mid Valley, bought the train ticket, then back to the campus.

Alhamdulillah, I was safely arrived GMI at 3.40pm. Well, it's a super exhausted Friday's travel. HAHAHA. Yeah, it was really exhausted you know. Carried the bag pack full of two thick buku Pengajian Malaysia load almost half of the day. Travelling from Post Office - IOI Mall - Sunway Pyramid - Mid Valley Megamall. Huhuhu.

I'm not gonna groan or whimper about it. It's a great journey tho. I bet there will be no other teenage girls would be pleasant to do what I do. And I am very proud of myself that I've already did it and face it the journey. And I am very thankful to the Almighty coz protect and give me strength to find the ilmu. Allah tahu aku sanggup redah semua dugaan dan cabaran hanya semata mata nak cari buku tu. Allah tahu aku nak ilmu tu. Subahanallah, semua ini adalah rancangan-Nya. Alhamdulillah :)

Well then, that's all my story for today, the Friday, master of all days. And ohh ya, Alhamdulillah. The parcel that I claim from the post office is thisss>>>

* * *

*my phone cannot transfer the picture. So I can't upload it at here. Huhuhu T_T. Sokay u olls boleh tengok kat Instagram I okay ;)*

* * *

My new phone casing is ready to rock! Yeahhh. Thanks @ieqanf_craft for the new casing. ^_^ Alhamdulillah :)
Thursday, 5 February 2015

Le' Brown Eyes (part 2)


Assalamualaikum wbt.

Cik Farhana kita ni baru balik dari kelas Calculus. Ehh silap silap. Baru lepas balik dari lunch dekat cafe sport complex. Which is the cafe already have the new look and new catering. Nasi ayam dorang the besttt laa. Alhamdulillah kenyang.

Hari ni satu kelas je. Start at 10am and end perfectly at 13pm. Lepas habis kelas I and the gegirls pergi co-op, the gegirls nak beli roti laa, kek laa, apa laa. And me bought a package of Tom Yam maggi. Yeah I know, makan maggi tu tak elok untuk students yang macam I ni. But I know how to control my Maggi meal.

Okay sebenar nya I excited nak cerita ni. Wieeeeeeeeeeeeeeeeeee :D *diserang penyakit histeria sekejap*

Tadikan...

lepas beli barang kat co-op, teman Aishah pergi cucuk duit kat ATM. While me just waiting for her kat tiang yg dekat dgn mesin ATM tu and my eyes explored the hustle and bustle at Haji Cafe. Looking for someone. Someone that I dah sedia maklum yang dia memang selalu lunch kat Haji Cafe dgn geng dia. Tengah syok-syok mata ni melilau sana sini to find that someone, then suddenlyyyy...

He just appeared perfectly right in front of me and waving his hand at me. Alahai cara dia waving tu macam nak hug aku je. Tapi kalau betul dia nak hug aku, memang aku cepat-cepat lari hug dia. Bahahahahahahahaha! :P *Astaghfirullahaladzim. Farhana!* I was speechless and my wide eyes met his beautiful smile. Aaaarrhhhhhh so kacak! So B-U-T-fuuulllllll ^3^ Macam kebetulan je. I memang cari dia, tapi tak perasan pun dia nak datang kat mesin ATM ni. Hihihihi.

What a perfect coincidentally meeting. Then we chattered about the hoodies *duhh obviously there's no other topic to talk when meeting him* Lame. Sokay. As long as I enjoy meeting him, can see his shining brown eyes, his beautiful eye lashes. Wuhooo...Farhana is fall in loveeee again! *tepuk tangan*

Hahahaha itu je nak share hari ni. Rasa excited sangat nak cerita kat sini. Hahaha. kbai ~


Wednesday, 4 February 2015

Buku Fixi, Britain accent


*sila baca tulisan Jawi kat atas ni*

*baca, jangan tak baca!*

*Dah baca? Alhamdulillah, waalaikumusalam wbt*

Hi peps. Hari ni aku round satu keyel sebab nak cari buku Pengajian Malaysia punya fasal. 'Round-round' maksudnya aku asyik salah turun station je. HAHAHA. Yang Miera pun tak perasan kalau aku tak 'cuit' dia dulu. Banyak kali salah train, salah station, salah tempat. Haiyoooo sabor jelaa.

Actually plan nak keluar dengan Nabil, Thaqif and Mira. Then 15 minute before 9am, the fellas canceled the plan. Then, of coz. I was mad and started to curse like Eminem's rap. Luckily, Thaqif inform dalam whatsapp. Kalau face-to-face, confirm free2 kena sumpah aku kat situ jugak. Bawak mengucap banyak-banyak ye jikalau terdengar jampi sumpah seranah dari saya. B'coz, yeah I already told you. I curse a lot. So, you better beware of me!

After the fellas dah cancel tak jadi nak keluar sama, aku pun dating dengan Mira je. First, pergi Kinokuniya, KLCC *sebab the fellas yg mula mula plan nak pergi sana*. Then sampai sana observed buku programming, mak aii harga dia. Boleh beli sepasang Vans or Converse tau! RM100 and above something. Huhuhuh, cancel beli. Then I explored Kinokuniya tu sampai habis. Before ni pernah pergi jugak Kinokuniya kat situ tapi, pergi tak habis tawaf laa.


*okay malas nak cerita pasal round round satu keyel tu*

It's took about 2 hour for me to diggin around the bookshelves and the thousands of books there. Then, finally I bought LOVE IN PENANG, which is another book from Buku Fixi a.k.a Fixi Novo publication. *If you dont know what the heck I'm talking about the fixi fixi all that, go google-ing okay* Well, before this I already bought the LOST IN PUTRAJAYA which is the story inside there are aweeesomeee and the phrases and the idioms that they were used is nice and it's good for those yang baru nak belajar tulis essay in English or nak improve your grammar.

I bought LOVE IN PENANG bcoz I am so eagerly want to know how the love in Penang could be happened, start and end. Really want to know the END part. Does it end happily ever after like a fairy tales story in Taylor's? Or does it end with the critical heartbroken like me and my crush? *me and my crush? Nawhhh nothing laaa*
Well ya I can't wait to read em. I need to finish it faster coz the Sarawakian gonna steal that soon.


Hahaha. Jangan percaya dengan watak 'fangirl' kat atas tu. Ajet ajet fangirl je tu. Saja nak cuci mata tengok Britain guys.

Actually, sekarang aku sedang berjinak jinak nak speaking English guna slang Britain. Ala ala orang British gitu. HAHAHA. So, one of my tools to speak English like a pure English is through listenin the Britain singers. 1D, Lawson, Bastille, Lorde, Ellie Goudling, Ed Sheeran and tu jela kot yang ada dalam list aku. HAHA. And sekarang aku pun mula minat nak tengok movie Britain. Kalau dulu, movie UK ke USA ke, aku tak tertarik pun nak cakap slang Britain ni. Smapai lah ke hari ni, aku dipengaruhi oleh the Sarawakian girl, Akma. She's really good in her English accent. She pronounced it in Britain. Sound kinda like Emma Watson. Hahaha. But I really love her Britain accent. Keep it up, Akmaaa! :D

It's already midnight tho. Okay sampai di sini saja kita pada malam ni. InshaAllah jika diberi peluang lagi untuk bercerita di sini, aku akan cerita ye. Ohh ya InshaAllah this Friday I'm gonna hunt the books @ Big Bad Wolf at MIECC, The Mines, Serdang, againnnn! *sekali lagi dekat dengan kampus ku :D* and the UNBROKEN, yeah don't forget that too. Till then, may peace be upon you ;)