Friday, 30 January 2015

Faking, Calculus, Le' Brown eyes(part 1)


Heyyo bruhh! Ssup peps? Haha. *kau orang Islam, bagi salam la weh*

Maaf,
Assalamualaikum awak awak semua :)
Baru habis borak borak gosip gosip dengan cik Sariyah *orang sebelah bilik aku ni* . Macam macam ahh cerita, aku nak bercerita, dia pun nak bercerita jugak. Kalau dah borak dengan cik Sariyah ni memang takkan sekejap. HAHAHA

Okay, saya nak cerita saya punya cerita pulak. Tapi ni bukan cerita yang saya borak dengan cik Sariyah tadi. Cerita ni berlaku tiga sekali gus dalam masa 24 jam. Ok let's begins...

*cerita kali ni panjang. so baca dengan tenang & sabar ye :)*

Faking 

Semalam (Rabu), ada training netball macam biasa lah. Kali ni ada newbies join sebab siang tu ada OPENREG untuk sem January ni. And of course, bila I join netball mesti lah that bitch girl tu ada sekali *tak perlu cerita kot kenapa aku panggil dia bitch*. Before training start we all duduk duduk dulu, borak borak, mingled around, laughing like a cool kids and everything and wishing her birthday. Tapi aku tak, sebab cara dorang mingle around ajet ajet cool kids je. Menyampah nya aku! And of course that bitch tu laa yang paling ajet ajet. Bila that 'girl' say Hi to me, dia macam acuh tak acuh je. Then I pun reply dengan ayat 'plastic' laa. Wish birthday pun plastic. So apa apa dengan dia malam tu semua nya 'plastik' semata mata. Trust me, sometimes dealing with a paranoid psychopath was hard work.

Then, Miss Maz *our couch* devided all of the Sparkles *the netball members* into a 5 group. Guess what?! I dapat satu team dengan that 'girl'. And i was like... the f#@k ! O_o why must her?! In the same team with me?! Ughhh...berdouble - double 'plastic' laa aku be nice dengan dia. Huhhh you have no idea how much you hurt me, bitch! :'/

Okay, kalau setakat datang training then terpaksa buat muka plastic depan dia ok lagi. Tapi malam tadi, si Silent Killer tu pun datang training sekali. I was insanely shocked you know! I mati mati ingat dia tak datang join training sekali. Tapi, tup tap tup tap dia dah ada kat belah kiri I. Then, I pun pretending la tak nampak dia *dalam hati aku dah sumpah seranah macam macam sebab tak expect kau datang malam tadi* Perhhhh makin ber-triple laa muka plastik aku malam tu. First terpaksa senyum semanis yang mungkin depan that bitch. Second terpaksa prentending it nothing happens. Nothing happens bila that bitch with the Silent Killer, and nothing happens between me and him before. Like, doesn't that bitch feel guilty or innocent to me huhhh?! Errr...sabar jelahh wehh malam tadi T_T

Balik je dari training terus suruh Lin mai bilik aku. Borak pasal hoodie and sharing caring laa pasal the moment sepanjang aku training netball tu. Lin, kata aku ni kuat sangat bersabar. Hmm...saya memang bersabar wakk. Tapi saya dah penat :'( . Lepas Lin dah balik, aku otp dengan Erna. dekat Erna pun aku cerita dari A sampai Z. Erna pun kata aku ni baik sangat, too naive. Erna marah aku sebab  kenapa aku buat baik dengan dia. HUHUHU. Saya tak buat baik pun dengan dia. Kalau saya baik, takkan lah nak panggil dia bitch kat blog ni, kannn? Hmmm... :/

Calculus

Disebabkan malam tadi training netball, then otp dengan Erna hingga larut malam, satu apa pun aku tak study untuk quiz calculus hari ni (Khamis). Plus hari ni pun kena present PBL 1 Calculus. Keeper kat mana tu semuanya terjawab harini.

Pagi pagi lepas subuh, terus siap dengan uniform nak pergi study calculus kat bilik Aishah. Kesian Aishah, dia pun baru bangun time aku dah sampai. Then aku pun study la chapter Limits dengan dia. Study sampai kelas start. Then pergi kelas pun saing dengan dia.

Well group aku *which is ada Aishah, Nabil, Thaqif and Iskandar* volunteer nak present first sekali dari group lain. Then masa present tu, aku yang banyak kena tegur dengan Miss. First, eye contact aku dengan audience takada. Coz I'm too nervous. Second, I used the incorrect term instead of using "invite" from "pass to". Well then at the end Miss bagi full marks for each of us. 10/10 for this presentation. Alhamdulillah. Aku macam tak percaya apa yang miss cakap tu. Tapi bila Miss comment presentation group kami, semua nya memang layak dapat 10/10. Hehehehe and of coz, the wide smile still on my face right now =D

Brown eyes

After done the Calculus class, I followed Akma went to Surau An Najah for her to do the Solah. I cannot do the Solah coz I'm in ABC. Then I whatsapp the Hoodies Senior a.k.a the pretty brown eyes guy *Erna will always be my pretty brown eyes girl* ask him to meet me at library, coz I want to pass all the payment and the hoodie list. I walks to the library under the devastating hot sun *well, it's not Germany weather* Arrived at the library then put my bags on the locker. In the locker I prepared the things that I should give to the pretty brown eyes. Well, actually I take time to calm myself. Because, this is the first time I meet him alone, by my self, with no one to teman me. Lin used to teman me before but sadly tadi dia busy then she ask me to meet him first. Errrr...I'm a kinda shy laa.

He whatsapp me, said that he already arrived at the library. He ask me to meet at the usual table that me and Lin met him before. I take a very deep breath then walk in to the library and the coldness of aircond swept my sweaty face smoothly. Then I spot him at the table that we used to meet before *the first time i meet him*. My vision cleared and there was him. My eyes caught his GMI shirt first, then meet his beautiful brown eyes. Tapi kali ni mata dia lain sikit. Dia pakai spect and I almost didn't recognized him sampai terpaksa cakap "Nazhif, right?" and I am so speechless with his different looks.

I take a seat in front of him. I said to him "Kenapa lain huh? Tak cam dah". Then he reply, "Hahh lama tak jumpa kan?" yelaa awak tu busy dengan FYP, mana nak jumpa saya dah *hanya mampu bicara dalam hati je :(* Then I proceed to the payment and the list. I slowly move the thick envelope to him. Then he said "Wahhh baguslah awak ni!" with the big sweet smile on his face. Masa tu aku captivated gila dengan mata dia yg cantik tu. Then explain kat dia pasal additional info. Mature, serious and insanely gorgeous eyes. Tapi dalam kepala aku teringat sesuatu. Then suddenly, aku berdiri cakap kat dia ada benda tertinggal. Then I go keluar back to the locker and take out the full list of order.

Actually aku sebenarnya nak amik RM10 je, which is purse pun memang dah ada kat tangan aku masa duduk kat meja dengan dia. Tapi aku laju kemain keluar semula ke locker, amik list order. Sampai kat locker baru aku sedar kenapa aku keluar. I actually super nervous, shy, awkward, and dumbstruck bila nak cakap dengan dia. Seriously, aku malu nak pandang mata dia yang cantik tu. HAHAHA. Bila dah sedar xde apa nak buat kat locker tu, then aku pun masuk library semula jumpa dia. Dah masuk tu, duduk depan dia, terus explain pasal RM10 tu. Nak cover line rasa malu punya pasal, aku terus proceed tu the total order and total payment.

Which is, he was so impressive with the order collection that I got. 71 preorder in two weeks by my self *wuhuuu tepuk tangan!* Dia kata, "Gempak lah dalam masa dua minggu boleh dapat order sebanyak ni. Bagus lah awak ni!"
"Bagus lah awak ni!"
"Bagus lah awak ni!"
"Bagus lah awak ni!"
*ayat yang ni ye aku ingat dia cakap tadi*
Yang aku pulak, for sure laa darah B aku mengalir laju berkumpul kat muka. Terasa bahangnya woiii. Rasanya dia perasan tak muka aku merah? Hmm..plus perut aku pulak tak henti henti melalak minta di sisi. Aku sanggup tahan lapar nak jumpa dia dulu tau. Dah lah kat library. Dia dengar ke bunyi perut aku? Hhmmm...ok masa dia tengah cakap cakap, explain kat aku bila hoodie siap semua, eye contact aku kat kertas list order tu je. Sumpahhh, aku tak berani nak pandang mata dia yang macam sunshine tu. T_T Tapi mestilah obvious sangat. Then he told me about the commission for me. Pastu dia tanya aku, berapa dia nak bagi commission kat aku?

Him:Okay pasal commission awak. Awak nak berapa?
Me:Commission. Berapa jelah yg awak nak bagi
Him:Yelaa. Tapi berapa ye?
Me:Mana saya tahu. Awak yang bagi
Him:Hmm...Hari tu saya ada kata nak bagi kan
Me:Hah ada
Him:Saya nak bagi berapa ye? Saya lupa la *dia ni nak psycho aku ke apa? -.-*
Me:*thinking for a while* Ohh hah. Hari tu awak kata nak bagi commission setiap satu hoodie dapat untung RM5, kan?
Him:Ohh hahh ye.

Then he calculated the RM5 for each hoodie for me. He said total for my commission is RM355. Then I said "Genapkan jelaa RM360" dengan muka tak malu. Then dia minta no account, nak bank in terus. Then cakap cakap cakap cakap, I remind him about the RM10, tapi takde duit kecik then he said "Ok takpe saya potong dari commission awak so jadi RM350." Lol elok elok tadi naik 355 ke 360, tetiba turun jadi 350. Huhuhuhu. Pandai dia ni psycho aku -__-

Then, dah takde apa nak cakap dah. So aku pun macam kekok pulak nak mintak diri. Kalau boleh nak borak lama lagi dengan dia. Nak borak macam macam lagi dengan dia. Yelaa bukan senang nak jumpa depan depan personal macam ni kat GMI. Memandangkan dia sem 6 tengah FYP, memang busy jelaa. Then, disebabkan aku ni malu, awkward, and kelam kabut sangat, cepat betul aku minta diri. Tapi dalam hati nak tatap lagi that pretty brown eyes tu lama lama. Tapi akan daya. Keadaan tidak mengizinkan. Pukul 2 selepas itu saya ada kelas ganti Pengajian Malysia *Damn you, kelas ganti! >_< kalau takda memang dah boleh lama lama dengan pretty brown eyes tu. HUHUHU

Well, that's all my three story. Hahahaha. Panjang berjela? Ni lah dia kalau dah excited sangat nak sharing kat blog. HAHAHA. Okay lah. It's already late now. Chio!

*p.s: I will meet him again in the fortnight! ^3^

0 Komentar:

Post a Comment

Terima kasih sebab sudi menerjah ke ruangan saya kali ini.
Anda diwajibkan untuk komen. Amaran keras!
*ceh tipu je HAHA =P*