Friday, 30 January 2015

Faking, Calculus, Le' Brown eyes(part 1)


Heyyo bruhh! Ssup peps? Haha. *kau orang Islam, bagi salam la weh*

Maaf,
Assalamualaikum awak awak semua :)
Baru habis borak borak gosip gosip dengan cik Sariyah *orang sebelah bilik aku ni* . Macam macam ahh cerita, aku nak bercerita, dia pun nak bercerita jugak. Kalau dah borak dengan cik Sariyah ni memang takkan sekejap. HAHAHA

Okay, saya nak cerita saya punya cerita pulak. Tapi ni bukan cerita yang saya borak dengan cik Sariyah tadi. Cerita ni berlaku tiga sekali gus dalam masa 24 jam. Ok let's begins...

*cerita kali ni panjang. so baca dengan tenang & sabar ye :)*

Faking 

Semalam (Rabu), ada training netball macam biasa lah. Kali ni ada newbies join sebab siang tu ada OPENREG untuk sem January ni. And of course, bila I join netball mesti lah that bitch girl tu ada sekali *tak perlu cerita kot kenapa aku panggil dia bitch*. Before training start we all duduk duduk dulu, borak borak, mingled around, laughing like a cool kids and everything and wishing her birthday. Tapi aku tak, sebab cara dorang mingle around ajet ajet cool kids je. Menyampah nya aku! And of course that bitch tu laa yang paling ajet ajet. Bila that 'girl' say Hi to me, dia macam acuh tak acuh je. Then I pun reply dengan ayat 'plastic' laa. Wish birthday pun plastic. So apa apa dengan dia malam tu semua nya 'plastik' semata mata. Trust me, sometimes dealing with a paranoid psychopath was hard work.

Then, Miss Maz *our couch* devided all of the Sparkles *the netball members* into a 5 group. Guess what?! I dapat satu team dengan that 'girl'. And i was like... the f#@k ! O_o why must her?! In the same team with me?! Ughhh...berdouble - double 'plastic' laa aku be nice dengan dia. Huhhh you have no idea how much you hurt me, bitch! :'/

Okay, kalau setakat datang training then terpaksa buat muka plastic depan dia ok lagi. Tapi malam tadi, si Silent Killer tu pun datang training sekali. I was insanely shocked you know! I mati mati ingat dia tak datang join training sekali. Tapi, tup tap tup tap dia dah ada kat belah kiri I. Then, I pun pretending la tak nampak dia *dalam hati aku dah sumpah seranah macam macam sebab tak expect kau datang malam tadi* Perhhhh makin ber-triple laa muka plastik aku malam tu. First terpaksa senyum semanis yang mungkin depan that bitch. Second terpaksa prentending it nothing happens. Nothing happens bila that bitch with the Silent Killer, and nothing happens between me and him before. Like, doesn't that bitch feel guilty or innocent to me huhhh?! Errr...sabar jelahh wehh malam tadi T_T

Balik je dari training terus suruh Lin mai bilik aku. Borak pasal hoodie and sharing caring laa pasal the moment sepanjang aku training netball tu. Lin, kata aku ni kuat sangat bersabar. Hmm...saya memang bersabar wakk. Tapi saya dah penat :'( . Lepas Lin dah balik, aku otp dengan Erna. dekat Erna pun aku cerita dari A sampai Z. Erna pun kata aku ni baik sangat, too naive. Erna marah aku sebab  kenapa aku buat baik dengan dia. HUHUHU. Saya tak buat baik pun dengan dia. Kalau saya baik, takkan lah nak panggil dia bitch kat blog ni, kannn? Hmmm... :/

Calculus

Disebabkan malam tadi training netball, then otp dengan Erna hingga larut malam, satu apa pun aku tak study untuk quiz calculus hari ni (Khamis). Plus hari ni pun kena present PBL 1 Calculus. Keeper kat mana tu semuanya terjawab harini.

Pagi pagi lepas subuh, terus siap dengan uniform nak pergi study calculus kat bilik Aishah. Kesian Aishah, dia pun baru bangun time aku dah sampai. Then aku pun study la chapter Limits dengan dia. Study sampai kelas start. Then pergi kelas pun saing dengan dia.

Well group aku *which is ada Aishah, Nabil, Thaqif and Iskandar* volunteer nak present first sekali dari group lain. Then masa present tu, aku yang banyak kena tegur dengan Miss. First, eye contact aku dengan audience takada. Coz I'm too nervous. Second, I used the incorrect term instead of using "invite" from "pass to". Well then at the end Miss bagi full marks for each of us. 10/10 for this presentation. Alhamdulillah. Aku macam tak percaya apa yang miss cakap tu. Tapi bila Miss comment presentation group kami, semua nya memang layak dapat 10/10. Hehehehe and of coz, the wide smile still on my face right now =D

Brown eyes

After done the Calculus class, I followed Akma went to Surau An Najah for her to do the Solah. I cannot do the Solah coz I'm in ABC. Then I whatsapp the Hoodies Senior a.k.a the pretty brown eyes guy *Erna will always be my pretty brown eyes girl* ask him to meet me at library, coz I want to pass all the payment and the hoodie list. I walks to the library under the devastating hot sun *well, it's not Germany weather* Arrived at the library then put my bags on the locker. In the locker I prepared the things that I should give to the pretty brown eyes. Well, actually I take time to calm myself. Because, this is the first time I meet him alone, by my self, with no one to teman me. Lin used to teman me before but sadly tadi dia busy then she ask me to meet him first. Errrr...I'm a kinda shy laa.

He whatsapp me, said that he already arrived at the library. He ask me to meet at the usual table that me and Lin met him before. I take a very deep breath then walk in to the library and the coldness of aircond swept my sweaty face smoothly. Then I spot him at the table that we used to meet before *the first time i meet him*. My vision cleared and there was him. My eyes caught his GMI shirt first, then meet his beautiful brown eyes. Tapi kali ni mata dia lain sikit. Dia pakai spect and I almost didn't recognized him sampai terpaksa cakap "Nazhif, right?" and I am so speechless with his different looks.

I take a seat in front of him. I said to him "Kenapa lain huh? Tak cam dah". Then he reply, "Hahh lama tak jumpa kan?" yelaa awak tu busy dengan FYP, mana nak jumpa saya dah *hanya mampu bicara dalam hati je :(* Then I proceed to the payment and the list. I slowly move the thick envelope to him. Then he said "Wahhh baguslah awak ni!" with the big sweet smile on his face. Masa tu aku captivated gila dengan mata dia yg cantik tu. Then explain kat dia pasal additional info. Mature, serious and insanely gorgeous eyes. Tapi dalam kepala aku teringat sesuatu. Then suddenly, aku berdiri cakap kat dia ada benda tertinggal. Then I go keluar back to the locker and take out the full list of order.

Actually aku sebenarnya nak amik RM10 je, which is purse pun memang dah ada kat tangan aku masa duduk kat meja dengan dia. Tapi aku laju kemain keluar semula ke locker, amik list order. Sampai kat locker baru aku sedar kenapa aku keluar. I actually super nervous, shy, awkward, and dumbstruck bila nak cakap dengan dia. Seriously, aku malu nak pandang mata dia yang cantik tu. HAHAHA. Bila dah sedar xde apa nak buat kat locker tu, then aku pun masuk library semula jumpa dia. Dah masuk tu, duduk depan dia, terus explain pasal RM10 tu. Nak cover line rasa malu punya pasal, aku terus proceed tu the total order and total payment.

Which is, he was so impressive with the order collection that I got. 71 preorder in two weeks by my self *wuhuuu tepuk tangan!* Dia kata, "Gempak lah dalam masa dua minggu boleh dapat order sebanyak ni. Bagus lah awak ni!"
"Bagus lah awak ni!"
"Bagus lah awak ni!"
"Bagus lah awak ni!"
*ayat yang ni ye aku ingat dia cakap tadi*
Yang aku pulak, for sure laa darah B aku mengalir laju berkumpul kat muka. Terasa bahangnya woiii. Rasanya dia perasan tak muka aku merah? Hmm..plus perut aku pulak tak henti henti melalak minta di sisi. Aku sanggup tahan lapar nak jumpa dia dulu tau. Dah lah kat library. Dia dengar ke bunyi perut aku? Hhmmm...ok masa dia tengah cakap cakap, explain kat aku bila hoodie siap semua, eye contact aku kat kertas list order tu je. Sumpahhh, aku tak berani nak pandang mata dia yang macam sunshine tu. T_T Tapi mestilah obvious sangat. Then he told me about the commission for me. Pastu dia tanya aku, berapa dia nak bagi commission kat aku?

Him:Okay pasal commission awak. Awak nak berapa?
Me:Commission. Berapa jelah yg awak nak bagi
Him:Yelaa. Tapi berapa ye?
Me:Mana saya tahu. Awak yang bagi
Him:Hmm...Hari tu saya ada kata nak bagi kan
Me:Hah ada
Him:Saya nak bagi berapa ye? Saya lupa la *dia ni nak psycho aku ke apa? -.-*
Me:*thinking for a while* Ohh hah. Hari tu awak kata nak bagi commission setiap satu hoodie dapat untung RM5, kan?
Him:Ohh hahh ye.

Then he calculated the RM5 for each hoodie for me. He said total for my commission is RM355. Then I said "Genapkan jelaa RM360" dengan muka tak malu. Then dia minta no account, nak bank in terus. Then cakap cakap cakap cakap, I remind him about the RM10, tapi takde duit kecik then he said "Ok takpe saya potong dari commission awak so jadi RM350." Lol elok elok tadi naik 355 ke 360, tetiba turun jadi 350. Huhuhuhu. Pandai dia ni psycho aku -__-

Then, dah takde apa nak cakap dah. So aku pun macam kekok pulak nak mintak diri. Kalau boleh nak borak lama lagi dengan dia. Nak borak macam macam lagi dengan dia. Yelaa bukan senang nak jumpa depan depan personal macam ni kat GMI. Memandangkan dia sem 6 tengah FYP, memang busy jelaa. Then, disebabkan aku ni malu, awkward, and kelam kabut sangat, cepat betul aku minta diri. Tapi dalam hati nak tatap lagi that pretty brown eyes tu lama lama. Tapi akan daya. Keadaan tidak mengizinkan. Pukul 2 selepas itu saya ada kelas ganti Pengajian Malysia *Damn you, kelas ganti! >_< kalau takda memang dah boleh lama lama dengan pretty brown eyes tu. HUHUHU

Well, that's all my three story. Hahahaha. Panjang berjela? Ni lah dia kalau dah excited sangat nak sharing kat blog. HAHAHA. Okay lah. It's already late now. Chio!

*p.s: I will meet him again in the fortnight! ^3^

Sunday, 25 January 2015

Movie Hunt


Hai hai hai, aweks aweks, pakwe pakwe semua! Okay, aku baru balik dari lunch ni. Tadi lunch kat Kg Sungai Tangkas, which is kat belakang GMI ni je. And hari ni sekali lagi unexpected thing happens again. Nawaitu nak turun lunch kat kafe je, sekali sampai kafe lauk krik krik je. So, terus call Pak Mat nak pergi KTM. Sampai KTM pergi Kg Sungai Tangkas, makan kat Bistro Azim.

Lepas makan beli stok snek untuk hostel kat Speed Mart. And guess what? The sun is blazing hot above my head. Luckily mak guard GMI bagi pinjam payung besar dia. So aku dengan Mira takdelah 'rentung' sangat bila berjalan.

Alright back to the main point. Hari ni aku nak share sikit movie apa yang menjadi pilihan aku nanti untuk tengok bersama bopreng-boprengs GMI ku ini. Ok here is the list...

For the February, I wanna watch this so so sooo bad!

February 5 - Unbroken


Dia punya trailer, perhhhh cenggini hahh *thumbs up*. Unbroken ni director nya si awex bibir sexy tu. Apa tah namanya. Alahhhh si Angelina Jolie tu. Hahhh Unbroken ni dia punya film. So, it is a must watch film! Okay save that date!

February 5 - Jupiter Ascending


Tayangan perdana sama tarikh laa dengan Unbroken. HUHU. Sokay, aku pergi 14 Feb kot. InshaAllah. Btw dalam film ni ada abang sado kitew, Channing Tatum! whoot whott HAHA ^3^

March 13 - Cinderella


Kecik kecik dulu suka baca buku cerita dongeng, paling suka sekali Cinderella la. Hahaha. Taktahu kenapa. Maybe sebab dia yg huduh tu tetiba boleh jadi lawa pakai gown kot. HAHAHA. Tadi dah tngok trailer film ni. It's seems interesting and full of fairy-god-mother magic. Tapi, spoiled laa, Prince Charming dia tak handsome. Tapi, takpe laa. Tengok jelaa.

March 20 - Insurgent


Tengok trailer dia tadi macam gempak, sebab aku nampak banyak Micro Uzi, MP5, AUG, assault rifle, dynamite *nampak macam aku tahu pasal guns and weapons je kan? actually tak pun* okay abaikan tu. HAHA. Film ni aku nak ajak Paan dengan Nabil pi tengok :D

April 3 - Furious 7


Well, i'm not kind of car lover or what. Tapi kereta kat dalam film tu semua sexy sexy. So aku nak pi tengok nanti. vroom vroom vrommm ~

April 9 - The DUFF


Yeayyy, Bella Thorne berlakon worhhh dalam film ni. Dah besar dah dia. Tinggi and cantik macam aku dah *lol perasan!* x_x Hahaha. Geek, hipster, rocker, nerd, semua ada dalam film ni. Jom jom jom!!!

May 15 - Pitch Perfect 2


Terjumpa film ni pun dari blog Aqilah .The Pitch is back yo! Suara semua stok stok Siti Nurhaliza, Dayang Norfaiza, Shila Amzah and Jacklyn Victor je mereka ni. And now saingan Acapella mereka semakin kuat. I wanna hear their pitch!!! :D

June 18 - Minion Movie


Sesiapa yang suka main game Minion Rush tu boleh laa pi cinema tengok film ni. Ajak adik adik aku best jugak ni. Tapi time tu bulan puasa. Hmm... tengok keadaan dulu ye.

So that's all my movie list. Date pun dah save kat calendar, tunggu plan je dengan bopreng boprengs ku ni. Okay tu jelaa nak share hari ni. Nanti kita bebel lagi ye kat sini. Kbai ~~~
Friday, 23 January 2015

Miss popular


Hi fellas *waving!*
Patutnya pagi tadi present PBL calculus, "Keeper kat mana???" tu. Tapi bila Miss masuk class, miss just check graph and progress kami semua. For my group, kena betulkan semula lakaran graph tu. And other group need to create the Excel graph.

Edit punya edit graph tu, tahu tahu tak jadi present hari ni. Miss nak bagi semua faham graph apa yg kami buat and makesure graph yg dilakarkan tu adalah logik dan masuk akal. Haihhh nak cari keeper punya pasal, gayanya dah macam nak buat projek besar je. Ketas graph besar besar sana sini, kertas mahjong lagi, Hmmmm .... V_V

But Alhamdulillah, setelah menggembleng tenaga padu dari group members, akhirnya sesi edit mengedit dah siap. InshaAllah next week kami present dengan excellent :) Harap marks pun Miss bagi tinggi laa. Kalau kurang maknanya xde rezeki lah.


Okay tu satu class settle. My point is nak share rasa gembira yg to the max sekarang ni. HEHEHEHE ^_^ Guess what?!?! My hoodies post at IG was being repost by the Officially German-Malaysian Institute's IG!!! HEHEHE. Danke Schon to Miss Maizo which is bahagian marketing punya manager kat Afsa tu.

Now, my smartphone is never stop ringing coz of the customers order and asking about the hoodie. Wahhh suddenly my phone no more "krik krik krik" laa. Well, secara tak sengaja people know me. Know my name, know who is the Hoodie's admin. Duhh...

Petang tadi, ramai panggil nama aku. Bila aku pandang siapa yang panggil, aku tak kenal pun dia. Tapi mereka ni borak dengan aku macam dah buddyz lama. Like no shy and awkward at all. HAHA that's cool bruhh. Which is I like it like that! ^_^

Hahaha well, now people knows me. GMIans knows me. Aku dah macam hot stuff je kat GMI ni. Perhhh jadi akak fofular la lepas ni. Habislah nanti pergi mana mana je all eyes will be on me. Watching me like I have murder someone. Hmm... *shrugged* 

Okay that's all my story for today. Will update again later. Gute nacht. Ciao!
Wednesday, 21 January 2015

My new bae


Assalamualaikum. hahaha tengah tengah malam ni tetiba rasa nak update belog pulak. Well, hai u olls. Lama tak blogging kan? Macam apa yang aku cakap dalam post yang sebelum ni, I am more on Instagram amd also wechat *yaa i forgot to mentioned that* Insta insta insta and insta again. Well, I just love pictures :3

Okayactually taktahu nak taip apa tngah mamalm malam buta ni. Saya nak test blogging kat lappy baru ni. Oh yaaa, meet my new bae, Aspire E 15 ^3^ HAHAHA. Well, I just barely know bought him since last Saturday at Plaza Lowyat. He was so super sexy with the ruby red colour on its body. HAHAHA and of coz my classmates be like "laptop baru ke?" lol benda orang lain pun beli laptop baru jugak tapi kenapa semua attentions tuju kat aku?! Ughhh cmon man, it's so mainstreams laaa.

*dah kenapa memalam membebel sendiri?*

I should be cuddling with my bantal busyukk right now at the bed and having a nice dreams with my prince charming. Bila pulak aku ada prince charming ni?! HAHAH *Farhana sakai membebel malam malam buta*

Okk, dah pi tido. Esok pagi ada group meeting dengan geng calculus. keeper tak jumpa lagi. So, esok semua nak kena brain storming lagi cari Keeper kat mana. kbaiii :)