Wednesday, 13 August 2014

Pinjam Laptop jap


Assalamualaikum ya sekalian semua. Sudah lama tak berblogging ye. Well, since being the GMi students ni I'm kinda busy with my colleague life; assigments, assesments, presentations, test, exam and also PBL. *PBL??? what is that huh?* Okay PBL stands for Problem Based Learning. First time dengar perkataan tu aku dah cuak tahap gaban dah. Dalam kepala aku pikir nanti banyak masalah kat GMi ni. HUHU *overthinking doh aku -_-* Konsep PBL ni dia nak melatih students berfikir secara tinggi dan meluas dalam menyelesaikan maslah. Bala bla bla bla bla.....sapa nak dengar pasal PBL ni.

Okay actually aku berpeluang on blog ni pun sebab aku kena jagakan kawan aku punya laptop ni, sementara dia pi solat jap. Tuan empunya blog ni nama dia Shahrul. Hahhh jangan fikir bukan2 ye. Shahrul is my group partner for Computer and Programming PBL 2. Kalau aku asyik banyak mentioned nama lelaki dalam for the next entry nanti korang jangan salah faham ye. Kat Gmi ni memang ramai bilangan siswa nya bebanding bilangan siswi nya. So, kami yang siswi kena pandai jaga diri lah nak bergaul dan berkawan dengan si lelaki ni. Batas pergaulan tu yang PALING PENTING KENA JAGA. *hahh hambek kau, caps lock terus!*

Kat GMi ni siswi nya boleh pegang ayat dialog dalam filem P.Ramlee tuh "Sekali petik, sepuluh yang datang tau!" HAHAHAHAH :D Tapi aku bukan jenis yang galok ye. I'm not kinda of girl yang suka seeking for boys attentions and trying to look cute in front them. That was sooooo not ME. Soooo uncharacteristic of ME. Kalau nak pun biarlah timba yang cari perigi. Jangan lah terbalik pulak. HUHUHU *self reminder*

Oh yaa sepekara lagi nak bagitau, i will not so active to update a new post at here. Now, aku active Instagraming je. What ever i see and saw, anything i do, anywhere i go i will directly post to Instagram. For those yang ada Instagram jugak meh lah share ID Insta korang. My Instagram ID is hannazamri . Korang click ye icon Instagram kat tepi blog aku ni. Korang nak aku follow back boleh tapi make sure korang follow aku then always online and always hit the LIKE button on my post. If not then what for you Instagraming??? Aku, setiap Instagramers yang aku follow, apa yang ada kat Home, semua yang aku scroll, semua aku 'tembak' like.

*Mana Shahrul ni? Lamanya solat..
.aku nak naik hostel dah ni, nak solat. 
Aku dah kering idea nak bebel apa kat blog ni T_T*

Disebabkan si Shahrul tu lambat lagi nak muncul mari kita habiskan karangan entri ni.
Hhhhhmmmmmm......... *krik krik krik krik krikk*
nak taip apa wehh???
Aku duduk kat cafe ni sorang-sorang,
jagakan laptop mamat ni,
online blog,
update blog,
taip entri,
pura pura macam busy buat assignment je gayanya ni.
Bananananana !!!!! -____-
Guten abend! kbai, Adious, chiou!


2 Komentar:

  1. Salam. Saya ada sedikit pertanyaan mengenai PBL.
    Boleh bantu saya tak?
    Mungkin awak boleh hubungi saya melalui emel.
    Really need your help.
    TQVM.

    ReplyDelete

Terima kasih sebab sudi menerjah ke ruangan saya kali ini.
Anda diwajibkan untuk komen. Amaran keras!
*ceh tipu je HAHA =P*