Monday, 16 June 2014

Bommbastic FIS!!!


Yuhoooo. Apa khabar semua? Hebattttt!!!

Okay. My current mood is super damn excited anc happy!!! Hari sabtu and ahad akuyg lepas sangat sangat lahh gempakk dan hebatttt!!! Normally sabtu and ahad org lain bermalasan kat rumah kan tpi aku dipenuhi dengan macam macam ilmu pasal kehidupan.

Sabtu and ahad aku pergi training Full Impact Seminar. Memang full impact gilaa. Environment and knowledge punnn super gempak nak habis. Hari pertama, sabtu we all start from 9am until 23.05pm *hambekkk kau dari pagi sampai malam* . Satu hari tu memang full day duduk dalam dewan IUMW Kota Kampus KL. Sejuk dalam dewan tu tak yah cakap laa. My hands were shaking cold all day along.

Hari pertama macam macam ilmu yg aku dapat. Ilmu yg Jarang dpt kat luar. Banyak game yg berkait dgn teamwork and leverage. Speaker pada hari tu adalah seorang motivator iaitu Dr Yusri. Dr yusri ni memang lawak gempak gilaaa. Setiap kata2 yg dikeluarkan penuh dgn nasihat dan jenaka.

Ada satu game yg aku paling suka hari sabtu tu. Pujian positif. Game dia mcm ni...setiap baris tmpat duduk dikehendaki mengucapkan kata2 atau pujian positif kpd org yg duduk paling hujung iaitu digelar station. Station ni hanya boleh senyum dan cakap TQ. Tak boleh bergerak kemana mana. Then setiap org dalam satu baris tu pergi kat station ckp 3 benda positif tentang org tu. Then bila tiba turn aku yg jadi station ramai yg buat aku tersenyum smpai ke telinga. Yang paling terharu sekali ucapan dari leader aku, Tan Ke Jun. Dia kata,

"Farhana, you are my hebat leader. Even you are 18 but you have mature mindset about yout future. You are really penyabar to ur downlines. You are a really good follower. I know you can be the next KMC in Bonafide. Be strong and dont give up no matter what happen. You are champion!"

Then terus aku rasa terharu yg teramat sgt. Aku terus hug leader aku. And that was my first hug to my leader spnjang 4 bulan dalam family Bonafide Academy. And of coz crystal tears running through my eyes. Heheheheh :')

Hari kedua, hari ahad Dr Yusri tu ajar mcm mana nak jana kekayaan dengan emas. Dari situ aku belajar mcm mana nak invest dgn emas supaya emas yg dilabur mnjana pendapatan yg berganda ganda dan berterusan. Hahhhh kat sekolah takda belajar mcm mana nak buat duit yg banyak. Belajar duit pun dalam subjek matematik UPSR dulu. Tu pun macam mana nak kira duit je.

Game hari ahad yang paling aku suka adalah tulis 8 notes utk orang yg dah pimpin, bantu and berjasa kat kita dlm bisnes ni. Time tulis notes tu ayat bunga bunga power aku bagi. First note of coz aku tulis for my direct upline, Ke Jun. Second for my partners yg setia, Ain then for my super hebat and luarbiasa mentor, Mr Aiman Manan then for the legend mentor, Mr Murali Darvin, my sideline partner, Syiera Adam, my another hebat and amazing leader, mr Aliff Nashrim and for partner in other group, Afiq Safwan. And also dont forget for Father of wave 5, Mr President Dr Jason Kok.

I also got the notes from others. Thank you for all the heartful notes guys!!^,^ you know what? The feeling dapat notes yg kiut miut tu rasa macam artis daaa hahahah ;P

The best part about sending those heartful notes is i was very seldom right the notes for Afiq Safwan. The partner from Elevation. Actually i dont know who else i want to give. Then suddenly i remember him. Afiq Safwan is partner from group Elevation *which is Bonafide big competitor group* Aku kenal dia pun dari IG. Tu pun sebab aku ada post gambar optiberry then banyak guna hastag utk caption. From that kteorg asyik tembak like kat gambar masing2 then "HEBATTT" tak henti henti. Dia pun hebat juga utk sama2 berjaya dalam platform ni. He's also cute but the sad thing is he's already married. Huhuhuhu :(

Hari ahad habis awal sikit. Sebelum maghrib majlis dah bersurai. So tu lah dia cerita dua hari aku yang gempakk bommbastic hebat tu. Panjang juga ehh post aku kali ni. Bosan? So what who cares hahahahah. Sebelum tu, nahh. Cuci mata dulu tengok gambar ni semua yaa. Kbaiiii
*front entrance IUMW*

*Opening first day by MMC Theenes*



*Hebat speech from Mr President*


*He's the one. He's the champion. He's my mentor!*








*Special and heartful note from my upline :')*





HEBATTTTTT SEMINAR EVERRRR!!!!

0 Komentar:

Post a Comment

Terima kasih sebab sudi menerjah ke ruangan saya kali ini.
Anda diwajibkan untuk komen. Amaran keras!
*ceh tipu je HAHA =P*