Monday, 26 May 2014

Self Motivated




Salam kepada mata mata yang membaca ni. Here what i have to say...

When things go wrong as they sometimes will, when the road you're trudging seems all up hill, when the funds are low and the debts are high and you want smile, but you have to sigh, when care is pressing you down a bit, rest if you must but dont QUIT.

Life is queer with its twist and turns. As everyone of us sometimes learns and many failure turns about. When you might have won had stuck it out, dont give up even though the pace seem slow. You may succeed with another blow. Success is failure turned inside out. The silver tint of the clouds of doubt and you never can tell how close you are. It may be near when it seems so far. So stick to the fight when you're hardest hit.

It's when things seem worst that you must not quit. That's all. So you must not quit to anything you feel it can make you HAPPY FOREVER. I just wanna share it with you. Let's make your dream comes true. A champion is someone who gets up even when she can't. Let's make everything is okay in the end. If it's not okay then its not the end for us...^_^


Monday, 5 May 2014

Bonafighters!


yu hooo what's up peps?? Hebattt !!! hahahah . Kalau Bonafighters mereka jawab "HEBAT!!!" bila orang tanya apa khabar. Even masing2 ada masalah sendiri tapi we all tetap HEBATTTTT!!! Sebab we all percaya "Winners always find solutions, loser find ALASAN"

Okay Imma Bonafighter at KL. Now I'm running a business. An education business. Kalau kita tengok kan orang kat luar sana banyak buat business kecantikan, kesihatan, kosmetik, jual handphone, tudung, busana, butik, kek, kuih, printing, designing and whatsoever la kat luar sana tu. Mereka semua tengah sibuk berlumba lumba bersaing sesama sendiri nak rebut customer. *orang sibuk cari rezeki*

Kalau yang kesihatan mesti kata "makan ubat ni kita jadi kurus", " makan ubat ni kita jadi cantik", "minum susu ni badan sihat kuat bagai" huhhh saingan sengit kan. Plus kalau yg kecantikan pulak mesti orang yang jual tu kena jadi cantik jelita dari atas samapai bawah dulu. Barulah customer nak beli kan. itu semua produk sampingan. produk kehendak. tu semua sunset business.

Lain pula ceritanya dengan bisnes pendidikan yang sedang saya usaha kan ni. The sunrise business. Pendidikan, education. Okay i nak tanya dulu, ada tak parents kat luar sana kata "Eh tak payah lah hantar anak aku pergi sekolah, pergi cari kerja terus". Tak da kan. Sebab education ni penting. education is necessity. Kalau takda education acano anak tu nak pandai kan? acano anak tu nak dapatkan perkerjaan yang bagus kan masa depan nanti kan?

Btw, korang tahu tak company apa yang buat bisnes education ni? hahhh teka lah. Heheheh. tak tahu kan? hahhh company yang buat bisnes education hanyalah 1% dalam Malaysia ni. the rest all produk kecantikan, kesihatan, kosmetik. So company bisnes yg aku tengah buat ni kurang saingan dengan company kat luar sana. Actually takda saingan langsung sebab company memang HEEEEEEEEEBATTT!!! yayy :D ahhahahah

Bukan nak berlagak. Cuma kalau nak buat bisness kena pandai la tengok background company and product semua macam mana. Market size pun kena tengok juga. Dari situ la kita nak dapat profitnyaa. $$$$. Since dah join bisnes ni minat aku dalam bisness ni jadi super excited. Sebab apa? sebab company, product, group, leaders and all the partners are super HEBATTTT!!! they got everything . the system also. HEHEHEHEH. *excited to the max* >.<

Okay that's all my sharing today. Heheheh. Kalau korang nak jadi partner sepejuangan Bonafighters juga just whatsapp me 0176303798 or say "hello Bonafighter" to my wechat farhana_zamri . Okay may allah bless u all. See u at the top! See yaaa~ ;)