Monday, 2 December 2013

Awkwardddd~


Hey there I'm not in mood now. Shock, anger, clumsier. Sorry sebab tiada pembuka kata yang indah indah belaka seperti sebelum ni. I just back from study group with my classmates at Bawang Merah(1800). Kami janji kumpul pukul 12.30. First aku, Nurin and Haq datang and start study dulu, then barulah yang lain datang. Study SP, tapi macam nak bergaduh. Cakap sikit je nak marah. Tapi dorang tu kelakar hahaha.

Okay, malas nak cerita panjang-panjang sebab korang pun nanti bosan *sebelum ni cerita aku best sangat ke?* Straight to the point laa apa jadi hari ni.

#1.Shocking
Bila kami semua dah kumpul study sesama, tetiba aku tak sure siapa yang first tanya "eh kau ada ajak sapa tah namanya sekali?" "Tak, aku ingat kau dah ajak dia." Then "Elehh tak payah ajak dia tuhh, dah lah busuk!" and yang lain just gelak je. Then kami terus study and discuss sama2.

After an hour, aku pun bersuara "eh kita ni study sesama tapi tak ajak dia pun kesian mamat tuh". Okay jangan pikir lain, aku cakap ni sebab aku pikir dia kawan aku, *kawan ke?* and memandangkan hari terakhir sekolah dalam hidup aku ni pun semakin hampir. So, aku kemukan soalan tuh sebab nak ajak dia sekali study dgn kami semua. Bukan sebab nak tergedik gedik or apa. Pikir last day je, sebab lepas hari rabu ni dah confirm masing2 buat hal sendiri.

Tapi semua orang dah tersenggih-senggih kat aku, "elehh Farhana, nanti rindu laa tuh" "Elelelehh Farhana :P" and I was like erhhh...ya mestilah aku rindu dia nanti, bukan rindu apa pun, rindu kawan jelaa. haiyoo *tolong jangan pikir bukan bukan* Then Zay call sapa tah namanya. Tapi yang tak boleh bla dia cakap "Weh meh ahh sini datang B.M study. Ni Farhana ni nak sangat jumpa kau". Ohh goshhh rasa nak sumbat lesung batu je kat mulut Zay. Obviously lah budak tuh pikir aku ni nak tergedik gedik dengan dia. Tapi sejujurnya aku tak berniat macam tuh. Aduhhh. Aku suruh ajak dia study sekali sebab pikir dia kawan kita, kawan korang, plus lepas ni dah tak ada dah nak study group sesama cenggini. Janganlah salah faham. :S . Zay kata dengar gaya cakap macam tak nak join je. Aku pun ohhh kay je. Orang dah ajak kan, bukan tak ajak. HUHU.

Tapi selepas beberapa jam kemudian, one of the waiter at restaurant Azfar tuhh kata sapa tah namanya ada kat luar. Aku, Nurin and Cik Wan pun "elehhh lepak luar je ke? Masuk jelaa." Azfar kata dia lepak luar sebab nak 'suamkan badan' dulu. And kami(the girls) pun macam...What?! O_o Okay......*krik krik krik krik*.......tak sangka kan

#2. Stupid Clumsier
Dia join kami semua. Time tuhh semua baru selesai 'mencekik'. So, semua buku letak kat hujung meja di mana tempat sapa tah namanya tuh duduk. Aku perasan dia observed paper trial SP aku. Ohh goshh malunya sebab marks trial dia lagi tinggi dari aku. HUHU.

Then kami sambung study. Dia minta buku SP hijau Cik Wan, then bila dia nak pass balik dia panggil nama aku. Dia hulur buku Cik Wan kat aku and bila aku nak kasi balik kat Cik Wan, entah macam mana buku tuhh boleh terlanggar gelas minuman aku. Nampak sangatlah yang aku ni lost control bila dia ada. Obviously lahh semua yg kat situ pikir "Farhana ni gabra bila ada tettttt" And aku pun macam speechless kejap for a sec. Kenapalah boleh terlanggar gelas tuh? depan dia pulak tuhh, depan semua orang pulak tuhh. Ohh bullshit man! Nasib baik gelas aku tuhh tinggal air ais je, so tak banyaklah yang tumpah. Tapi aku marah sangat sebab aku bersikap clumsy bila depan dia. Huhhhh erhhhh... kenapa? kenapa? kenapa? Arrhhhhh benci ahh macam ni >.<

#3. Anger.
Time semua tengah sibuk discuss soalan itu ini semua, budak sapa tah namanya tuh tetiba cakap dengan Zay. "weh Zay bak kejap paper trial kau tadi" Zay pun pelik, bila pulak dia keluarkan paper trial. Zay tunjuk some of the paper kat dia, tapi dia kata bukan. Dia kata "Paper trial kau tadi yang markah 60 tuh" Zay pun gali lagi beg dia cari paper yang si dia maksudkan tuh. Then Zay tunjuk lagi one of the paper SP kat dia tapi yang belanjawan punya, dia kata bukan jugak. "Alahhh paper trial kau yang tulis 60/100 tuhh. Tadi ada kat tepi ni. mana?" Then aku pun macam pelik lah, paper trial 60 markah? Paper aku ke? Memang tadi dia ada observed paper trial aku. Melihatkan si Zay pun dah pening paper apa yang sapa tah namanya maksudkan tuh, aku pun keluarkan lah paper trial aku yang tak berapa nak bagus markahnya tuhh. Aku pun hulur kat dia. Mungkin dia nampak nama aku yg start dengan NURUL tuh macam nama Zay kot, NURZAYAYNI. Tapi aku perasan, bila dia tahu yang paper tuh aku yang punya muka dia berubah. Dia selak2 kejap pastu letak tepi. Bukan nak kasi balik pun. Dia ni apahal? Poyo kemain dengan aku ni. Orang nak study pun still dengan perang dingin ke?

After hour and hour, dah pukul 4 petang lebih. Sapa tah namanya tuhh pun macam dah bosan. Then dia tetiba pick up barang2 dia, pakai beg, bangun and just leave us like that. Kami pun tegurlah "ehh balik dah? Bla macam tu je ke?" Budak sapa tah namanya tuh punn respons "Hhhmmm..." gitu. Hai, bye pun tarakk okay that was so awkwarddddd~ . Orang ajak dia study sesama, pikir kawan, pikir lepas ni tak ada dah nak sstudy macam ni lagi *i repeat again*, pikir lepas ni dah tak jumpa dah, tapi macam ni dia buat kat kiteorang? Ohhh dude that was so so so cool. Inilah yang diakatakan "mati golek golek tanam sendiri"



Okay, conclusionnya di sini, aku ajak kau study sama bukan sebab aku ni nak gedik-gedik dengan kau, ya memang aku ada crush dengan kau tapi benda dah lama, so let bygone be bygone. Tapi aku agak kecewa dengan sikap kau bila tinggalkan restaurant macam tuh je. Aku ulang sekali lagi, aku ajak sebab aku still anggap kau kawan aku even tho our relationship kinda cold and hambar hambar gitu. Tapi bila kau tinggalkan kiteorang macam tu je, kan dah spoiled mood aku. I was so anger, angry with you, dude, angry with my stupido clumsier on you. *apa benda kau merepek hahh*

p.s: aku pun tak tau korang faham ke tak cerita aku ni. 

0 Komentar:

Post a Comment

Terima kasih sebab sudi menerjah ke ruangan saya kali ini.
Anda diwajibkan untuk komen. Amaran keras!
*ceh tipu je HAHA =P*