Saturday, 5 October 2013

Sakit yang tak diundang



Uhukks...uhukss...Grrrr...gatallah tekak ni. HUHU -__-. Oh hey folks I wake early today *b'coz of the sore throat =.=* Aku tak tahu kenapa, tapi semalam lepas balik sekolah tetiba sakit tekak. And malam tadi kat tuition aku tersilap pilih seat. Dekat gila dengan air cond. Tangan aku dah macam iceberg, nak menulis pun susah. Plus class pun habis lambat. Patutnya pukul 2200 dah habis tapi Sir Thenarassu tambah 20 min lagi nak habiskan soalan. Erhh...then aku pun dah macam vampire lah dalam tuh. HUHU

*Ughh... I need a Strepsils right now*

Sampai rumah, nak sebut sepatah perkataan pun susah. Makin parah nampaknya sakit tekak aku ni. Dulu aku ada terbaca kak Focus SPM kat library sekolah. Kalau kita tetiba sakit tekak or kering tekak itu tandanya badan kita sedang menghasilkan toksin. So kita patut minum air putih/masak yang banyak untuk membuang toksin tersebut. Well, aku dah lakukan apa yang patut. Then hasilnya aku asyik over and over keluar masuk toilet. Non stop minum air, so non stop buang air lah.

Biasanya hari Sabtu Ahad aku akan doublekan masa tidur aku, tapi hari ni ter-bangun awal pula. And you know what, aku rasa macam tak boleh nak bercakap langsung. Makin parah nampaknya and makin banyak juga toksin yang dihasilkan ye. HUHU. Kira okay juga lah penyakit ni datang time-time cenggini. Nanti takda lah dia datang di saat-saat genting untuk 'berperang' nanti. Biasanya time-time aku tengah nak exam besar barulah penyakit tu datang. Sakit kepalalah, pening-peninglah, demamlah, selesemalah, oh man. -__-

Ingat lagi masa UPSR, aku boleh demam dan selesema. Boleh pula dia terjah time aku nak focus kat UPSR ni. Plus time PMR pun macam tuh jugak. Tapi ni lagi parah. Time nak exam Science aku tak study apa langsung. Tapi Alhamdulillah aku boleh score. And for the next paper aku study bertemankan bertin-tin, berbotol-botol air 100 plus and air masak. HUHU. *parah parah =/*

30 days to go. Well, next month my Mega Battles will begin. Aku harap segala penyakit-penyakit ni tak menggangu aku punya konsentrasi nak study. SPM bukan seminggu dua macam UPSR and PMR. It's in a month okay. And I hope that I always in a good health and conditions. Aku nak buat air asam jawa ni *eeiii yuks! >_<* kbai ~