Wednesday, 2 October 2013

It's October



Hey folks. Now it's October. Soon it will November. SPM is on the way. Oh man! HUHU.

Well, yesterday I have started my October with giggling, laughing, everything was full of joyful *not at all*. My friends from 5D were came for swimming and 'drowning' themselves -.-' . Well sebenarnya mereka dah lama nak datang swimming, tapi asyik cancel je. Alang-alang dorang tengah cuti PMR ni so dorang pun mengadakan pool party di rumah aku. Patutnya aku sekolah semalam, tapi tak. Memandangkan dorang nak berendam and sistem sinar mentari pun macam hapetah. Baik aku lepak dengan dorang. HEHE

*gambar hiasan*

Fatin Nazihah sampai rumah aku dulu, sebab mummy dia nak pergi kerja. So sekali lah drop off dia kat rumah aku. Then Nurin sampai, then Haziqah dan diikuti Niesha, Ain, Mai, Intan and Iqa. Aku pun dah lama tak swimming. Tunggu time-time macam nilah aku nak terjun. Tapi satu je yang aku tak suka bila aku ajak member swimming kat rumah aku ni. Guard kat situ tersangat-sangatlah kerek. Then mengadu dekat officer. Pantang orang luar datang swimming mulalah nak tunjuk kuasa besar tuh. They were too comply with the rules. Dude, if you obey all the rules, you'll miss the fun.

Tapi masalah dapat diselesaikan. I have a deal with the officer then she allowed us for swimming unless we not wear the cotton shirt, we need to wear the suitable clothes for swimming. Ya ya ya. I'm wearing it, what?! Then I continued swimming with them. I ogled to the guard. Ughhh...oh man you've just spoiled my first day of Oct. The other try to calmed me down. Fuhh lucky you, pak guard. If they were not here, I would push you into the pool! Ggrrrr... >_<

We keep swimming, we keep swimming, keep on swimming until our face became pale like a vampire. HAHA. Around 12.30, Najiah came and joined us. Sambung swimming lagi. Riuhh kolam tuhh dengan gelak tawa mereka. Plus dengan adanya geng Ikmal *my liltle brother* Satu condo boleh dengar. Nurin pula sibuk mengorat one of my brother's friend. Iffin was kinda cute, so Nurin pun asyik nak pegang dia je memandangkan kaki Iffin tak sampai nak jejak kolam yang dalam. Berendam semahu-mahunya, sampai matahari pun mula melepaskan bahangnya. Kami lepak kejap, then dorang decide nak minum ChatTime. Ain dengan Nurin pergi Tesco beli ChatTime. Perhhh panas-panas macam ni sedap gila minum ChatTime, chewing the bubbles. Umm umm....Then we continued swimming again.

Kami stop swimming dalam pukul 3 petang macam tu lahh. Whooaa... lamanya kami berendam. Confirm lah ada dark shades sikit kat muka. HUHU. Kena kerap pakai Garnier lah lepas ni. Intan and Fatin nak mandi kat rumah aku, while yg lain bilas and tukar baju kat toilet bawah sana. Lepas semua dah siap tukar baju mereka decide nak balik. Mereka kata best swimming kat rumah aku, next time dorang nak swim lagi. Nak ajak geng ramai-ramai *kalau nak kena marah dengan guard, datanglah* Aku pun just gelak je. Lepas dorang semua dah balik, aku makan then slumber party pulak. Berendam lama-lama, mana tak penat and mengantuk. HUHU. Well, that's a good day for first October.

p.s: Gambar ada, tapi ada kat phone Ain. Nanti dia whatapps kat Emy. So nanti aku post lah wajah-wajah gembira mereka ketika berkubang tuhh. Just wait and see. ;)