Monday, 28 October 2013

KEEP CALM AND READY FOR SPM 2013




Haloo babes and dudes. Lets scream "aaaaarrrrrhhhhhhh" together with me until top of our voice. The BIGGEST exam is very near! So near, so close. Just 7 days ahead. S-E-V-E-N and I'm still here blogging? What? HAHAH -.-'

Well, I extremely want the school to end faster but at the same time I wanna walk outta ESEMPI with straight A's in hand. I don't feel confident at all because of my trial results. They are bad. Not really good. I only score 2A's in Trial. *lari daripada target*. HUHU I really hope my friends and I could ace the SPM with flying colours. Yeahhh :D

In SPM's schedule, all science stream subjects *Physic, Chem and Bio* will be held in straight 3 days. So there's less gap between that 3 importance subjects. That's mean I have to struggles more on that subjects. Well, I wanna be the Pharmacist and Agrology. So I must score at least B+ for all science subjects. Nak score straight A's pun tak boleh nak confident sangat. Aku ni biasa-biasa saja.

Anyway I'm freaking out right now. I'm really scared of SPM. I want to catch at least 5A's or 6A's but now I know life was definitely not a bed of roses. Every exam or test in our life makes us better or bitter.

Okay, good luck to all 96's, and also to my cousin The Poyos one *he was -.-'* who is study in vokasional Shah Alam. I'll make sure that my results is better that you. Wuhoooo!!! *please don't over confident* Last but not least to all my 96' friends in ESEMPI *neither I know you or not* let's break our last year record. Lets make the teachers acknowledge us, make them proud, make them talking about us like they never forget us. HEHEHE to much pressure huh? :P

But remember, Allah has the great plan for us. So, lets just carry on with our effort.


p.s: Farhana Zamri is away from updating the blog because SPM is crying for her attentions. She need to get ready for her Mega battles. Assalamualaikum and adiousss girls and boys. :)
Sunday, 27 October 2013

Imma Jeppers!!!





Hey pepps. Miss me? No? okay. I'm sorry for not blogging for this week. Kinda busy with my study. Well, as you see at my countdown above, just a week SPM will get start. Oh man...pray me for the good health. Tak demam demam. HUHU *takut pula*

Okay okay. Study kuat sangat. So Jep menjadi tempat utk aku lepaskan tension belajar. Google anything about him, watched all Karoot komedia, Super spontan. HAHAH aku record semua show dia. HUHUHU.

Okay. next Friday final Super Spontan 2013. No more Semut Sentap and Ketam Konfius. Individuals battles. Ohhh Jep meneruskan perjalannya berseorangan. Nak saya temankan tak? HEHE gatey ya mu. :P

Next Friday aku nak topup banyak banyak, nak undi Jep. Aku akan pastikan Jep menjadi juara Super Spontan 2013. Ohhh  mesti dia. Bukan orang lain. HUHUHU. Lawak plus handsome. Perfect boyfriend everrrrr!!!!

Okay to all finalis Super Spontan 2013, Nabil, Yus, Tauke, Rahim, Johan and of coz to my lovely Jep *heyy gediknya kau!* I wishing you guys good luck and dont stop makes peoples laugh till our stomach get pains. To Mohd Nadzri , Jep teruskan hiburkan hati saya dengan lawak jenaka anda. I'll be your Jeppers foreverrrrr!!!!!

KEEP 
CALM 
AND 
VOTE 
JEP SEPAHTU
Friday, 18 October 2013

Fashion Show



Haloooo. Hari ni kat sekolah rehearsal yang kedua pula. Practice sekali mana cukup, kena bagi betul-betul perfect baru istiadat tuh cun! Memandang kan budak-budak kat sekolah aku tuhh payah sikit nak control, so latihan yang betul-betul serius perlu di lakukan. Nanti sampai UPM esok, takda lahjadi barai. HUHU

Fuhhhh penat wehh. Bukannya penat berlari tapi penat berdiri depan cermin main lilit-lilit tudung. Banyak juga vid yang aku click kat youtube tadi. Observe dorang punya style melilit tuhh. Macam-macam dah aku try. Sampai nak tercekik leher dibuatnya. Nak tahu macam mana style aku lilit esok, just wait and see okay HAHAHA. Nanti lepas habis istiadat graduasi esok, aku upload gambar outfits aku.

"These battle scars don't look like they're fading, don't look like they're ever going away,
They ain't never gonna change, these battle..."

Ughhhh...syok sangat mengayakan baju kurung and lilit-lilit tudung sampai lupa nak makan. Patutlah perut ni tak habis-habis melalak lagu Battle scars. HEHE. =D. Okay guys, aku nak makan, then nak gosok baju and tudung untuk esok, then nak tidur sebab malam ni ada class Chemistry. Oh ya malam ni ada Super Spontan and ada Jep. Yeahhh!!! Kena record ni. HUHU. kbai ~

*Cartoon pun pandai pose macam Yuna.*

Thursday, 17 October 2013

Graduation's Rehearsal



Fuhhh... panas doe hari ni. Malaysia ni tak pernah nak sejuk ke? Hari-hari panas. Aku ni dah lah senang hitam and senang putih. Tapi proses nak putihkan kulit tuh memakan masa yang agak lama jugak lah. Huh nasib baik aku pakai Garnier Light Complete. Ada juga pelindung UV ni. Siapa sayangi kami. Cehhh....

*oh man! extremely hot and sweaty*

Okay hari ni kat sekolah ada rehearsal untuk graduation day hari sabtu ni. Memandang kan aku memang nak pergi, jadi aku wajib untuk mengikuti raptai tuhh. Graduation ni sekali dengan form 6 upper *hishh sebuk je mereka!* So, started with form 6 and then form 5. Cikgu buat dua sidang. Sidang 1 semua form 6 upper, 5A, and 5B. Sidang 2 5C-D-E-F-G-H-J. Perhhh ramainya sidang ke-2. Baik sekalikan terus 5C dengan sidang 1. Hello, 5C science stream class okay. HUHU. *cehhh berlagak betul*

Dalam jadual kata start waktu pertama sampai rehat. And lepas rehat sambung balik sistem sinar mentari tuhh, belajar macam biasa. Tapi, sepanjang waktu sebelum rehat hanya dihabiskan pada Sidang 1 je. And kami yang sidang 2 ni yang dah berjanggut tunggu turn nak naik pentas ditundakan selepas rehat. Perhhh...punya lama tunggu sidang 1 habis, last-last buat lepas rehat. Macam !@#$%&* lahh kan. Hermmm.... -___-

Then cikgu cakap, rehat setengah jam dulu. And nanti pukul 10.30 sambung sidang 2 pula. Tapi, nak tahu apa jadi??? Hishhh geram betul aku. Pukul 11.00 pagi tak start lagi sidang 2. Then, kami pun bukak kedai kopi lahh kat canteen tuhh. Last-last tahu cikgu tengah meeting. Huhhh...sabar jelaa aku dengan sekolah tuhh. Pukul 12.00 teghari baru start, dengan cahaya matahari yang tak nak kalah bahangnya. Perhhh rentung aku dibuatnya. Pastu aku punya seat sangat-sangatlah tidak bestttt. Paling tepi and paling terdedah dengan matahari. Perhh panas dia jangan cakap lah, sekali aku duduk terbakar punggung. Dah lah aku ni keding, habis terbakar lemak-lemak kat punggung. Kesian aku. Tapi nasib baik lah ni rehearsal je, yang real punya dekat audotorium UPM. So, nanti kat sana tak panas lah, ada air cond. Plus duduk tepi kan, lagi dekat dekat air cond HUHU *i hope so*

Cikgu ada bagi aturcara pemakaian untuk hari graduasi tuhh. Nak tahu tak dorang tulis apa kat situ? Pakai kasut hitam dan tidak terdedah. I mean, what?! Kenapa baru sekarang nak bagitahu. Aku dah habis duit beli kasut lawa-lawa, tetiba cakap kena pakai kasut hitam. Huhhh...-__- And tak nak yang terlampau menonjol. Kesian kat Nurin lah, semalam dia baru beli 'bib leap' *i don't know the correct spelling* colour pink. Lawa gila, and cute gila. Then, dia tanya cikgu tadi, boleh ke pakai heels/wedges semua tuh. cikgu kata boleh tapi yang tidak melebihi 2 inch demi keselamatan diri. Sometime it's good to break the rules. So, Nurin pakai je bib leap dia tuhh nanti. Yeahh nanti dia boleh berdiri sama tinggi dengan aku. HEHE

Well, kalau korang perasan aku ni memang banyak kompelin. Banyak bidasan dan omelan. Ada je yang tak kena depan mata kau ni. HAHAHA. Kadang-kadang aku rasa aku ni dah terlebih dos gedik ni. Or sebab hormone? HUHU who know right. Okay till then bye. *penutup yang tah apa apa tah -.-*
Sunday, 13 October 2013

Salam Aidiladha and Crawford's



Yoo huuu... It's me, again. HAHA. Aku baru lepas siap packed barang and baju. Malam ni kami sekeluarga akan bertolak ke Jengka 11, Pahang. Raya puasa lepas balik kg ibu, Perak. Raya haji ni pulak balik kg ayah, Pahang. So, doakan perjalanan kami selamat ya. TQ :)

Well, actually aku tak nak balik, malas doe. Dah lah hari Rabu dah start sekolah dah. Aku tak nak ponteng lagi-lagi nak dekat Spm ni. BTW, Rabu ada chemist and Pen.Islam. Kalau boleh aku taknak skip sekolah, rugi wehh. Bukan senang dapat jumpa Ustzah Alniza yang comel lotey tuhh. HUHU. Tapi, ibu suruh ikut balik jugak. Hemmmm....

Takpalah, balik jelaaa. Lagi pun aku dah lama tak jumpa nenek. Karang demam rindu pulak nenek aku tuhh kat cucu sulung dia ni. HUHU. Nanti nak topup RM5 nak buat Internet Mobile supaya aku tidak mati kebuhsanan di sana nanti. Aku nak online wattpad, nak tweet-tweet *lama dah tak tweet*, nak facebook-ing. Huhhh macam macam lah...

Akhir kata, aku nak ucapkan Selamat Hari Raya Aidil fitri Adha kepada semua umat Islam di dunia ini. And selamat menyembelih lembu, kerbau and kambing. :D

Beli tepung gandum di kedai Isabella,
Buat kuih bengkang di rumah cik Leha,
Patutlah lembu kerbau cuak gila,
Rupanya Selasa ini dah Aidiladha! 
Berhati-hati di jalan raya,
Biar lambat asalkan selamat,
Ku ucapkan Salam Aidiladha,
Kepada semua muslimin dan muslimat.
p.s: Happy birthday to my crush's twin, Noah Caleb Crawford !!! He's 9teen today.


wattpad, the best place for reading



Well, as I had said it before, I have too continue my reading at wattpad.com so that I can improve my English knowledge. The first story that I had read was Crush, No, Crushed by monkeybaby7 *huh pelik nya nama -.-* 

Aku jumpa cerita tuhh pun sebab jari ni mengatal sangat searched perkataan crush kat search engine wattpad tuh. Then jumpa lah cerita tuh, then aku pun baca sampai khatam. Cerita dia best, sangat sangat best. Kisah dia macam aku juga, mengaku ada simpan persaan suka terhadap crush. Tapi cerita dia lagi sedih. Orang kata "hujan di tengah hari" gitu lah. Last-last crush dia mati sebab ada penyakit keturunan. HUHU. Sob sob sob. Kesian dia. Kalau aku macam dia, mahu tak nya aku meroyan meraban 24/7. HUHU. *hehhh drama lah kau ni!* 



Sekarang ni aku tengah baca The Best Thing For Me by LaurenJ22. Cerita ni kelakar lah jugak sebab Emma *lead role* ni kalut and pelik sikit. Macam aku lah jugak. HEHE. Sekarang ni tengah baca bab 17. Nanti nak habis kan sebelum SPM.

Okay, aku membebel apa pasal wattpad ni pun bukannya korang tau pun kan. So, apa kata korang terjah sendiri website tuh. Bagi yang ulat buku tuh, mesti suka. Banyak cerita best best boleh baca free free. Tak perlu susah payah nak beli kat MPH or Popular.

Okay thanks sebab sudi meluangkan masa pada entry kali ni. kbai ~
Friday, 11 October 2013

Jep Sepahtu kegilaaaku



Haloo. My stomach gets pain. Coz I'm laughing and giggling too much. Jep Sepahtu is so so soooo ridiculous!!! *oh man i can't stop laughing! >.<* HAHA. Baru habis tengok ulangan Super Spontan minggu ke-6. Okay hari ni nak sharing and caring sikit perihal bopren aku yang menjadi kegilaan para wanita di luar sana. *hishhh sibuk je nak suka Jep jugak =P*

Dari pandangan aku, Jep ni handsome and lawak. Kan best kalau dia dapat jadi bopren aku. Hari-hari buat aku gelak, Selalu buat aku ketawa riang, and hari-hariku akan dipenuhi dengan lawak jenakanya. Haiii...indahnya dunia. Takda lah drama-drama nangis macam teenagers yang lain. HUHU. Btw, Jep tinggi. So, kalau aku jalan sebelah dia mesti secocok. HAHAH *gediks nokss =P*

*HAHA muka Jep !*

Aku mula jatuh tangga hati dengan dia since dia tengah buat final show Raja Lawak 3. Time tuh last show Sepah nyanyi lagu Ramli Sarip tuh. Omg, suara dia sejibik macam otai Ramli Sarip. And siapa sangka dorang jadi juara pada malam tuh. Of coz la dorang juara sebab suara bopren saya tuhh menusuk jiwa judges and audiences. HAHAHA.

Aku suka tengok Karoot Komedia. Sebab Jep ada dalam show tuhh! HEHE. Aku kalau dah dapat tengok Karoot Komedia, mata ni kalau boleh taknak sikit pun terlepas pandang Jep tu. You know what, kebanyakkan sketsa Karoot komedia jadi lawak pun sebab punch-line dia lahh. Elok-elok tengah sunyi sepi, tetiba dia kasi orang gelak pula. Heeiii....kelakar lah Jep ni =3 .

*Jep tengah tunggu aku datang nak dating jalan-jalan kat tepi pantai. HAHA =P*

Super Spontan pun aku suka tengok. Yeahh absolutely aku sokong Semut Sentap, sebab ada JEP laaa. HEHE. Tapi aku selalu tak sempat catch up yang siaran langsung punya, sebab Jumaat ada tuition. So, balik pun lambat. So, aku terpaksa record or tengok yang ulangan punya. HUHU. Tapi malam ni aku takda class, so aku boleh tengok Jep beraksi malam ni di Super Spontan! *yeah dapat tengok JEP SEPAHTU! :D* Dulu layan Betul ke Bohong sebab ada Sepahtu, ada Jep. Tapi sekarang kumpulan Syiro pulak so dah tak layan dah.

Well, ini jelaa yang aku membebel hari ni. HEHE. Dear Jep Sepahtu @ Mohd Nadzri, I'm wishing you good luck in everything you do. Hieee handsome betul lah Jep ni. Gerammm aku ~

*Dah habis baca, sila senyum macam Jep saya yang handsome ni. HEHE*

Thursday, 10 October 2013

Nak rendah sedikit, bukan nak pendek



Halo. Somebody miss me? HAHA. Sorry for not blogging for this couple of days. I'm busy with addmath and doing my role as the best as I can as a kakak mithali. Hehhh -.-'

Do you wanna know something? I'm taller than everyone *not everyone*. I mean, I'm taller than all my friends in school. I'm not show off or what. But erhh... nothing...But I found this>>>

Ways to get shorter!!!

Now I'm in process to do the number 1. And I think I should ask my mom or dad for buy me a mount of ice cream and gummy bear. Whooo huu..... >.< I just want to decreases my height so that...erhhh forget about that. HAHAha -.-'
Monday, 7 October 2013

Make It Shine



Hey peoples and my dear kaki skodeng. HAHA. Semalam tak sempat nak ber-blogging. Kinda busy studied. After checked my saps (online results), I need to double and triple my time to study. Can you see above that, my Spm countdown. The number getting become smaller and smaller. So it's time for ajaja fighting! *chayok chayok! >_<*

Ughh... oh man. My Agama Islam is very very terribly decline. *eh betul ke english aku ni?* Jatuh merosot. Jatuh bergedebak-gedebuk tah berapa nak tangga tah. Mesti ustzah Alniza aku yang kiut miut tu mengamuk dengan Trial aku ni. HUHU. Rasa malu and hina sebab nama je Islam tapi subjek Pen.Islam pun susah nak se-core. Lagi-lagi part bacaan/tanda Tajwid. Kena lebih focus kat situ. HUHU. v_v Lepas ni kena rajin buat soalan Spm and SBP. Kena rajin rujuk dengan ustazah macam mana nak memburu A+ dalam subjek Pen.Islam. Kena rajin bertanya, tamau malu-malu or pretending to understand. But inside, I have 1001 questions.

Okay not only for my Pen.Islam, but also to Addmath, the killer questions. *Duhh absolutely it is.* Last mid year exam, aku lulus Addmaths. *lulus pun dah kira bersyukur tau* Tapi Trial aku jatuh berguling-guling 12 anak tangga. Huhhh...aku boleh score tapi tulah kan, aku ni manusia biasa yang tak pernah lari dari buat kesilapan. Banyak yang aku careless. Salah simbol lah, salah tulis jawapan lah. Bukan nya kau tak tahu langsung nak jawab soalan tuhh, tapi tak faham soalan. Rumus pun sudah diberi tapi tak tahu nak guna. Hapelahh. *ketuk diri sendiri*

Also to my English subject. I have to give more attentions for my grammar. I have to make sure that my grammar is okay. No more Oh My English and broken English. So, aku kena jadi ulat buku semula di wattpad.com untuk increase kan English aku. Reading Anis's blog also can help me improve my English. So, Anis *I know you reading this right now* keep update more interesting story okay. I would love to add your blog as my daily readings. *erhhh betul ke grammar aku ni -.-* Maybe I should be collaborating with her to amend my grammar in every essay that I've made in exams. Can I, Anis? HEHE =D

Well, that's all for today.From now, I've to more study and less blogging. HUHU. But I'll try to keep update and curi-curi online. HEHE. Okay wish me good luck and pray for all the 96's. dup dap dup dap...


You don't have to be afraid to put your dream in action, you never gonna fade you will be the main attraction~Victoria Justice~
Saturday, 5 October 2013

Sakit yang tak diundang



Uhukks...uhukss...Grrrr...gatallah tekak ni. HUHU -__-. Oh hey folks I wake early today *b'coz of the sore throat =.=* Aku tak tahu kenapa, tapi semalam lepas balik sekolah tetiba sakit tekak. And malam tadi kat tuition aku tersilap pilih seat. Dekat gila dengan air cond. Tangan aku dah macam iceberg, nak menulis pun susah. Plus class pun habis lambat. Patutnya pukul 2200 dah habis tapi Sir Thenarassu tambah 20 min lagi nak habiskan soalan. Erhh...then aku pun dah macam vampire lah dalam tuh. HUHU

*Ughh... I need a Strepsils right now*

Sampai rumah, nak sebut sepatah perkataan pun susah. Makin parah nampaknya sakit tekak aku ni. Dulu aku ada terbaca kak Focus SPM kat library sekolah. Kalau kita tetiba sakit tekak or kering tekak itu tandanya badan kita sedang menghasilkan toksin. So kita patut minum air putih/masak yang banyak untuk membuang toksin tersebut. Well, aku dah lakukan apa yang patut. Then hasilnya aku asyik over and over keluar masuk toilet. Non stop minum air, so non stop buang air lah.

Biasanya hari Sabtu Ahad aku akan doublekan masa tidur aku, tapi hari ni ter-bangun awal pula. And you know what, aku rasa macam tak boleh nak bercakap langsung. Makin parah nampaknya and makin banyak juga toksin yang dihasilkan ye. HUHU. Kira okay juga lah penyakit ni datang time-time cenggini. Nanti takda lah dia datang di saat-saat genting untuk 'berperang' nanti. Biasanya time-time aku tengah nak exam besar barulah penyakit tu datang. Sakit kepalalah, pening-peninglah, demamlah, selesemalah, oh man. -__-

Ingat lagi masa UPSR, aku boleh demam dan selesema. Boleh pula dia terjah time aku nak focus kat UPSR ni. Plus time PMR pun macam tuh jugak. Tapi ni lagi parah. Time nak exam Science aku tak study apa langsung. Tapi Alhamdulillah aku boleh score. And for the next paper aku study bertemankan bertin-tin, berbotol-botol air 100 plus and air masak. HUHU. *parah parah =/*

30 days to go. Well, next month my Mega Battles will begin. Aku harap segala penyakit-penyakit ni tak menggangu aku punya konsentrasi nak study. SPM bukan seminggu dua macam UPSR and PMR. It's in a month okay. And I hope that I always in a good health and conditions. Aku nak buat air asam jawa ni *eeiii yuks! >_<* kbai ~
Wednesday, 2 October 2013

It's October



Hey folks. Now it's October. Soon it will November. SPM is on the way. Oh man! HUHU.

Well, yesterday I have started my October with giggling, laughing, everything was full of joyful *not at all*. My friends from 5D were came for swimming and 'drowning' themselves -.-' . Well sebenarnya mereka dah lama nak datang swimming, tapi asyik cancel je. Alang-alang dorang tengah cuti PMR ni so dorang pun mengadakan pool party di rumah aku. Patutnya aku sekolah semalam, tapi tak. Memandangkan dorang nak berendam and sistem sinar mentari pun macam hapetah. Baik aku lepak dengan dorang. HEHE

*gambar hiasan*

Fatin Nazihah sampai rumah aku dulu, sebab mummy dia nak pergi kerja. So sekali lah drop off dia kat rumah aku. Then Nurin sampai, then Haziqah dan diikuti Niesha, Ain, Mai, Intan and Iqa. Aku pun dah lama tak swimming. Tunggu time-time macam nilah aku nak terjun. Tapi satu je yang aku tak suka bila aku ajak member swimming kat rumah aku ni. Guard kat situ tersangat-sangatlah kerek. Then mengadu dekat officer. Pantang orang luar datang swimming mulalah nak tunjuk kuasa besar tuh. They were too comply with the rules. Dude, if you obey all the rules, you'll miss the fun.

Tapi masalah dapat diselesaikan. I have a deal with the officer then she allowed us for swimming unless we not wear the cotton shirt, we need to wear the suitable clothes for swimming. Ya ya ya. I'm wearing it, what?! Then I continued swimming with them. I ogled to the guard. Ughhh...oh man you've just spoiled my first day of Oct. The other try to calmed me down. Fuhh lucky you, pak guard. If they were not here, I would push you into the pool! Ggrrrr... >_<

We keep swimming, we keep swimming, keep on swimming until our face became pale like a vampire. HAHA. Around 12.30, Najiah came and joined us. Sambung swimming lagi. Riuhh kolam tuhh dengan gelak tawa mereka. Plus dengan adanya geng Ikmal *my liltle brother* Satu condo boleh dengar. Nurin pula sibuk mengorat one of my brother's friend. Iffin was kinda cute, so Nurin pun asyik nak pegang dia je memandangkan kaki Iffin tak sampai nak jejak kolam yang dalam. Berendam semahu-mahunya, sampai matahari pun mula melepaskan bahangnya. Kami lepak kejap, then dorang decide nak minum ChatTime. Ain dengan Nurin pergi Tesco beli ChatTime. Perhhh panas-panas macam ni sedap gila minum ChatTime, chewing the bubbles. Umm umm....Then we continued swimming again.

Kami stop swimming dalam pukul 3 petang macam tu lahh. Whooaa... lamanya kami berendam. Confirm lah ada dark shades sikit kat muka. HUHU. Kena kerap pakai Garnier lah lepas ni. Intan and Fatin nak mandi kat rumah aku, while yg lain bilas and tukar baju kat toilet bawah sana. Lepas semua dah siap tukar baju mereka decide nak balik. Mereka kata best swimming kat rumah aku, next time dorang nak swim lagi. Nak ajak geng ramai-ramai *kalau nak kena marah dengan guard, datanglah* Aku pun just gelak je. Lepas dorang semua dah balik, aku makan then slumber party pulak. Berendam lama-lama, mana tak penat and mengantuk. HUHU. Well, that's a good day for first October.

p.s: Gambar ada, tapi ada kat phone Ain. Nanti dia whatapps kat Emy. So nanti aku post lah wajah-wajah gembira mereka ketika berkubang tuhh. Just wait and see. ;)