Monday, 30 September 2013

Bibir macam Angelina Jolie




Hey folks. Hey girls. You all suka pakai lipstick tak? Hello, girls and lipstick takkan terpisah okay. Tapi aku tahu ada juga girls yang tak suka melaram ni. Tapi at least pakai lah lipstick sikit untuk nampak seri muka tuh. Tak nak lipstick yang tebal-tebal tuh pun tak apa. Pakai lip balm pun okay.

Warna lipstik yang aku suka pakai adalah Raspberry, Mulbery and Soft pink. Ketiga-tiga warna tuhh sangat sangat comel okay. HEHE. Well sometime aku suka juga calit warna merah hati tuhh, nampak lagi 'vogue' gitu. HAHA. *kalah Angelina Jolie =P* Lipstick biasanya ibu belikan brand Silky girl or Avon. Tapi Avon lagi banyak, memandang ibu Avon's member.

Okay hari ni aku nak share sikit tips rahsia kecantikan dengan korang. Tips Membersihkan Lipstik. Biasanya orang cuci lipstik dari bibir guna tisu untuk lap. HAHA ternyata teknik ini sudah kuno dan tak berapa nak efektif. Okay murid-murid dengar sini. Ikuti langkah tersebut okay...

1. Korang boleh guna krim pembersih, baby oil, atau petroleum jelly *kalau tak tahu pergi tanya kat akak yang kerja Watson tuhh* untuk tanggalkan lipstik korang. Letakkan pembersih pilihan korang tuhh pada material lap yg lembut secukupnya. Then lap sambil tuhh gosok bibir lembut-lembut dgn gerakan putaran. Buat slow-slow tau. 
2. Langkah kedua pula, cuci material lap tadi dengan air sejuk. Then guna balik material tadi untuk gosok lagi bibir korang dengan gerakan berputar untuk bersihkan sisa produk pembersih dan lipstik. 
3. Kalau ada lagi lipstik kat bibir korang, repeat step 1-2 okay. *macam procedure experiments je. -.-* 
4. Dah habis semua, calit sikit pelembab bibir sbelum masuk tidur. *ni aku jarang buat. Ikut korang lah nak buat ke taknak*

Well, tuh lah yang aku nak sharing caring hari ni. Dirimu begitu berharga. Kbai ;)