Tuesday, 16 July 2013

I'm getting old


              

Heyy fellow peps! Today I'm so so soooo extremely, physically, emotionally happy. I'm 7teen now! *dah tua dah aku ni* Can someone sing a birthday song for me? No one hah? sokay, I can sing it for myself. Microphone please. :P lol hahaha.

Okay hari ni adalah hari yang paling bersejarah and paling gembira bagi aku. Pagi-pagi pergi sekolah dengan senyuman yang tak lekang di bibir *ayu gitu :)* Sampai sekolah, lepak kantin dulu. Ohh jangan salah faham. Aku bukan nak pergi breakfast pun, aku nak study sejarah. Last minutes revision. Recap chapter 5.

Tujuh setengah pagi gerak naik class, jumpa Erna. Erna terus hugged aku yang keding ni :P she whispered in my ear "happy birthday, farhana sayang!" "thank you, erna" Erna bawak hadiah kek. *ehh cupcake laa* And ada greeting card sekali. Zay dengan Azfar tahan nafsu jee tengok cupcake yang Erna bawak. Dorang boleh suruh aku rasmikan cupcake tuu sekarang tu juga? puasalah wehh. -.-

Hari ni aku rasa popcornular sikit. Pergi mana je aku dengar "Happy Birthday, Farhana!" and aku pun tak menang mulut nak cakap "thank you". Dah macam tweet famous dahh :P *okay itu gedik* Classmates pun tak henti-henti wish happy birthday, selamat hari raya lahir. Fellow friends from 5D too. Thanks korang! I love you guys ^_^. Time rehat aku dating dengan Nurin kat bawah blok F. Lepaking, chitchating, laughing, joking, kidding, dreaming, macam macam lagi laa kami -ing -ing kan. HAHA. Duduk kat bawah blok F tuhh best angin sepoi sepoi bahasa macam kat tepi pantai jee. Romantik gitu :P lol~

Puak ESF pun wish birthday saya. Thanks ESF :) Sampai rumah lepak dengan ibu, time for mother and daughter, sharing and caring. Ibu tanya iftar nak menu apa. Aku minta ibu masakkan ayam masak merah yang paling paling palinggggg sedapp! Nyumm nyumm gitu. HAHA. And when my lil bro and sis back from school they're run to me and hugged me and screamed "Happy Birthday kakak yang kurus!" Awww mereka kiutt and comel sangat even though they're always being naughty to me.

Well that's all how my day was passing. I'm 7teen now. So that's means after this I can take a driver license. And I can drive anyway I want to go.

This is the unforgettable, happiest day of 2013.

*yang Ben10 tuhh I thought it was chewgum*
*greeting card*
*I'm getting old*
Sunday, 14 July 2013

Sunday class


        

Hari ni bersamaan dengan 5 Ramadan 1434, Ahad 14 Julai 2013. *2 days to go yeay!* Ada tak antara korang yang dah ponteng puasa? rileks laa, baru seminggu puasa takkan dah lembik kot. HAHA.

Guess what? I'm just back from school. I had a Maths/AddMaths class wih sir Kugahn. Actually class ni dah lama diadakan, Erna pun ada ajak aku. Tapi baru hari ni aku rajin nak pergi. HEHE. Lepas sahur tadi tidur kejap sampai pukul 8.15. Then bangun, mandi, and siap siap.

Today I was lucky. Haha. I'm lucky because I don't have to wait bus Metro 21 lama lama like before. *Oh My English!* Around 9.30 pagi macam tuhh aku turun then tunggu bus kat tepi gate BBP2 yang besar tuh. tak sampai 5 min, bus dah sampai. HUHU.

Sampai sekolah, lepak dengan Wai Loon kat depan guard while waiting for the others come. Amin sampai, then Erna dengan Amin *adik erna* pun sampai. Then kami sama-sama gerak pergi class. Hari ni dorang kata ramai yang datang. Sebelum sikit je yang datang.

First kite orang study kat class 5J. Kami tak tau nak sudy chapter mana. Then dorang suruh aku decided. Aku ni kalau nak pilih tajuk mesti randomly. So aku pun tutup mata then selak-selak buku, then stop. Buka mata dapat chapter Probability. Wai Loon tak suka, then do it again, and dapat chapter Matrices. Wai Loon suka sebab dia pro chapter tuhh. Cehhh berlagak je. :P

Then kami pun buat soalan matrices sambil tu discuss jawapan. Aku tengok Wai Loon sampai tak menang tangan. Aku tanya soalan tu, orang belakang tanya soalan ni la, orang depan panggil dia laa. Hahaha. Orang pro Maths, semua orang nak tanya kat dia. Sampai dia pun tak sempat kejar soalan lain, aku dengan Erna dah laju ke depan dah.

Sambil tengah discuss soalan tuhh, Erna panggil aku then suruh aku tengok kat pintu. I saw Haziq datang. Awww handsomenya! *crush I memang hari-hari handsome :p* Tak expect pun dia joint jugak class ni. The LOADS pun datang jugak, berbaju kurung ayu gitu :3.

Erna nak tukar class sebab students dalam class 5J tuhh bingit bangat dehhh! Amin dengan Wai Loon dengan Amin gerak dulu then kami menyusul pergi class sebelah. Class sebelah *tak tau class apa* tuhh okay sikit budak budak dia. Tak bising sangat. Then kami pun sambung buat soalan matrices. Time discuss Amin dengan Amin tak habis habis buat lawak double meaning dorang. Bulan bulan puasa ni pun dorang nak cakap pasal benda ni. Haishhh. lol :D

*orang lain buat Maths, Amin buat Addmaths wohhh, budak pandai kan*

*Erna buntu. Macam mana nak jawab soalan ni?*
Matrices done. Diikuti chapter variations. Wai Loon dah pro dah. Dia ni semua dah pro. Haishh terasa kecilnya diri ini bila berdamping dengan mereka yang pandai pandai. HUHU. Sir Kugahn suruh aku buat yang basic dulu kalau tak faham.

Pukul 1.15 kami keluar class, mahu pulang dehh. Amin dengan  Wai Loon balik naik bus. Aku tumpang naik dengan Erna. Sampai rumah terus bukak laptop, sign in blog, taip entry ni. HAHA.

Awak, awak tahu tak hari ni hari apa? Hari ni hari Ahad! Esok sekolah. Yeahhh -___- 
*tiru gaya BUDAK BARU SEMINGGU COULE cakap*
kbai ~ ;)
Tuesday, 9 July 2013

Last day of Syaaban


      

Hey pepps! What's up there? First of all I would like to say Happy Ramadan for all Muslims. May this Ramadan be successful for all of us and provide us with good health and wealth. *sila senyum lebar-lebar :)*
Well, sekejap je kan. Bulan July dah puasa. Nanti Raya. Makin lama, makin cepat harinya. SPM pun semakin hampir HUHU ~

Okay, hari ni hari last kita nak makan puas puas, buat benda yang tak patut dibuat. Maklumlah esok kan dah puasa, dah tak boleh buat dah benda-benda mengarut ni semua. Sama lah macam budak-budak dalam kelas aku. Lagi lagi si Azfar tuh. Makin nak puasa ni, makin menjadi jadi. Haiyo! -.-

Orang nak dekat puasa ni, patut mula buat amal jariah, amal kebajikan. Yang si Azfar ni tak. Makin annoying adalah! Semua benda dia nak tiru aku, PEKA, hw sejarah, hw addmath, hw agama. Nak pinjam tu dah lah panggil aku guna nama "FATIMAH". Fatimah mana tah dia kebas nama tu buat panggil aku dalam class. HUHU. PEKA aku dah berzaman dia pinjam, tak reti reti jugak nak hantar balik kat cikgu. Buat apalah dia nak peram lama-lama file PEKA aku tuhh. Tapi, tadi kat sekolah dia kata esok dia janji nak hantar. Hmm... harap kau buat apa yang kau dah cakap Azfar.

Hey, apa aku ni! Cakap pasal orang. Kau pun sama FARHANA! Tak baik cakap pasal orang kat sini. Lagi-lagi kita nak menyambut kedatangan Ramadan lagi beberapa jam jee ni. Kata nak buat amal jariah, nak berubah. Ni apa ni? Haiyo! -.-' . Kesian Azfar, aku cakap pasal dia kat sini. Tersedak juga anak tauke Bawang Merah tu karang.

Today I have so much laughing. Laugh out laugh! Kat sekolah tadi macam-macam ragam ada. Bila teringatkan balik kelakar gila. Absolutely HILARIOUS. HAHA lol :D Bukan Azfar sorang je yg buat peragai pelik, semua boys dalam class aku makin menjadi jadi hari ni. Macam-macam peragai pelik dorang buat. Paling tak tahan yang Hadi dengan Haziq. Tahu lah korang 'sweet couple' dalam class tuh. Hadoyyyy!

*i can't stop laughing :'D*

Boys dalam class aku ni pelik-pelik sikit peragainya. So aku harap korang dapat capture apa yang aku cakap. HAHAHA :P . Tahulah nak puasa dah, sampai macam tuhh sekali dorang sambung kedatangan bulan puasa ni. Hadoi :D.

Aku pun apa kurang nya. Hari ni aku makan banyak. And aku habiskan pocket money aku hari ni. Beli macam-macam jajan. Bawak balik makan time online. Sekarang ni pun aku tengah mengunyah lah ni. *nyumm nyumm dap nyee* Okay that's all for now. Saja je nak update blog. Sorry ehh Azfar aku tulis pasal kau kat sini. And once again I'm wishing Happy Ramadan al-Mubarak to all Muslims.

MAY THE GUIDANCE AND BLESSINGS OF ALLAH BE WITH YOU AND YOUR FAMILY.

p.s: Don't forget about the next Tuesday, ye ^_^


Saturday, 6 July 2013

Genggam Stylo Shirt


          

Genggam, ya genggam. Not gangnam style tuh. Ni nak sharing caring sikit. Aku dengan Emy *my BIG sister* sekarang tengah addicted dekat t-shirt yang ada tangan yang genggam badan tuhh. T-shirt tuh kalau kita pakai , pergi jejalan kat luar nanti orang nampak seakan akan macam badan kita  ni kena genggam macam tin kosong.

Smart Unique Awesome! 

Hahaha. Encik Zayay ada baju tuhh, aku nampak dia post kat fb dia. Dia kata sekali order RM50 semananjung Malaysia. Perhhh sehelai dah RM50. Tuhh harga for yang original punya. Kalau yang murah-murah or yang bundle-dundle, Zay cakap dalam RM20 gitu. Tu pun ada gambar kat depan je, yang belakang kosong je.

Baju tuhh ada dua colour jee, hitam and putih. Colour lain takda. Aku nak colour pink, tapi takda. HUHU. Okay lah tuhh colour hitam and putih. Barulah berjiwa remaja sikit kan. HAHA. Aku decide nak order, nak mintak duit kat ayah, nak buat baju ni baju raya for this year. Tapi takut pulak tak dapat. Dah lahh t-shirt tuhh limited edition. Erhh ~

Kalau korang berminat nak order jugak, korang just terjah SINI . Kalau nak order belanja aku sehelai skali taw. Size XS. hehehe :P