Saturday, 18 May 2013

Menghitung Hari




Dua minggu dah berlalu sepanjang musim exam mid year berlangsung. Siang tadi paper B.Melayu 2. Tulis karangan panjang berjela-jela sampai 3-4 helai kertas. Risau jugak sebab ni bukan BM zaman darjah satu, style isi tempat kosong. Ini stail nak tulis ayat power, berbunga-bunga bagai. Bunga raya, bunga rose, bunga orkid semua bunga ada. HAHA *okay merepek sudah -.-' * Lucky otak aku cepat bekerja nak karang ayat cantik-cantik, nak bagi cikgu Nazar baca. Ayat A+++ aku tulis. Hahhh hebat tak :P. HAHAHA.

Dua minggu exam dah habis. Tinggal 4 paper je lagi. Addmath 2, Physic 1, Pen. Islam 2 and Sejarah 3. Aku risau Addmath ni hahh. Hari tuhh paper 1 tah berapa soalan aku kantoi, aku miss. Isnin nanti paper 2 macam mana tah. Kertas kosong je kot aku bagi nanti? Ehh apahal pulak macam tuhh. Don't be a negative though laa. *aku tahu english aku terbalik* Usaha lagi, gandakan lagi. Tak cukup lagi kau triple-kan lagi usaha tuhh. Hahh nanti jadi usaha the power of three. HAHAHA -.-

Tinggal 4 paper, then nanti cuti panjang dua minggu, then nanti Trial and then nanti SPM. HUHU. Time  run so fast laa. Can't you please slow it down? HUHU. Rasa baru semalam aku habis mid year form 4. Tapi Rabu ni dah habis mid year form 5. Pejam celik - pejam celik, tahu tahu tak lama lagi aku pun dah naik pelamin dah. Chaitt! apada. Gatal sangat nak kahwin ke? Hayooo. SPM Fana, SPM! Focus focus! *bak kata Zul*

Lepas exam Rabu ada dua event. First, warga Esempi ada sambutan Hari Guru. Of course laa aku join. Maklumlah last year, tahun terakhir nak celebrate Hari Guru. Tahun depan tak boleh dah nak ber-Party Rock Anthem dengan cikgu-cikgu Esempi. Tahun depan wish dekat lecture pula laa, teacher dah takda da. HAHAHA. Second, 23rd May birthday of my twin, Anis Farhana. *kami kembar?* Happy birthday FARHANA. Anis Farhana okay. *bukan wish kat diri sendiri* Classmates plan nak 'buat kuih' dengan Anis. So kami berkolaborasi nak bawak tepung cap kapal berkilo-kilo paket nak 'uli tepung' dengan birthday girl. Habis lah awak Anis. HAHA. ^_^


23, 24 and 25. 25hb nanti ada apa pulak? Eennntah lahh *kura-kura dalam perahu, pura-pura tak tahu* Ehhh serious laa, ada apa sabtu tuhh? Kenduri kahwin rumah siapa? Boleh jugak aku datang nak memeriahkan lagi majlis di samping mengisi perut kosong. *mula dah merepek* HEHEHE. Dah lah, bicara panjang-panjang kat sini siapa nak dengar kan. HUHU. I'm getting tired and my bed is calling. That's all for now. Assalamualaikum and night ~