Friday, 4 January 2013

Senior Year :)



Assalamualaikum w.b.t., salam sejahtera dan salam satu Malaysia. :) Guess what? Pejam celik-pejam celik aku dah ting. 5 , aku dah masuk 17 tahun dan secara rasminya aku dah jadi senior kat ESEMPI and mangsa kpada SPM 2013. Well, this is my Senior Year! Hello 7teen, play nice and be awsome okay? *angguk kepala* Good!

First day of school untill today. There's a lots of drama and scene in 5C 2013. Baru tiga hari sekolah macam-macam berlaku. Nak story, biarkan saja ia hidup dalam kiri kanan otak aku. Senior year, cehhh jangan nak excited sangat dah jadi senior tuh. Senior-senior ada SPM jugak. Kau besar ke, kecik ke, umur kau 17 tahun dan wajib ambil SPM. Woooo~ tak takut ke? *getting sweating* ._. okay okay be cool mehhh~ SPM memang lahh takut, cuak, risau, bimbang, semua ada. So, korang kena study hard dari sekarang lah. Study hard, no study smart.

Aku decide nak ambil tuition class. Nak tuition kat Sinar Berlian. Nurin suggest-kan kat aku soh tuition kat situ dengan dia. Dia kata lecture kat situ semua awsome and cool belaka. *eceh lecture gitu* . Plus kalau belajar kat sekolah tak paham, kat situ nanti 100% kau paham, for sure! HEHE. Nurin yang cakap lah. And kat situ ramai Esempians. PMR, SPM ramai lah jugak. So nanti ada geng lah. Takdelah nanti keseorangan di situ. Aku dah cakap kat ayah nak tuition situ, ayah kata register bulan 2(Feb) nanti. Sekarang ni banyak nak guna duit since adik-adik aku pun naik transport and pergi taska. So, okay lah. Bulan 2 pun, bulan dua laa. Janji aku dapat class tuition, belajar pandai-pandai, 7A3B you'll be mine. Insya-Allah :)

7A3B? Bolehlah tuh. Kalau nak straight A' payah sikit. Aku bukannya budak maktab belah mana tah boleh senang-senang nak semua A. Kalau Anis Farhana or Fazliana or Nazeela, absolutely they can, for sure. Dorang bertiga nilah jaguh-jaguh semua subject dalam class aku. Macam mana dorang belajar, nanti aku selidik lah. Okay tahun ni aku duduk dengan makcik yang bernama Nurin tuh lagi. HEHE joke jee. *jangan marah ya , Nurin ;)* Hmm, our hilarious never be end. Duduk dengan dia memang buat peragai lama lah. Karoking, joking and being freak. HAHAHA. This year Nurin grabbed tempat duduk tengah-tengah, in the middle of the class. Bawah kipas? Sorta ~ . This year our class were big than other class. How lucky us! :P . Plus kami decide nak deco puas puas kat belakang class tu. It'll be the awesome class. Nanti setiap minggu kelas kami yang akan menag tempat pertama. Padan muka kelas lain. Yeah! :D

"Kau dengan Nurin duduk tengah. How about your crush? Where's his place? Next to you?" :P

My crush? HOHO Dia duduk, eleh dekat je. Tak jauh pun dari koordinat aku. HEHE. Ouh one more thing, I'm not had a crush on him again. Sorta ~ ._.  I've had a crushless on him. *Crushless? kdah diam!* English aku memang selalu tunggang terbalik. Dahlah pelik-pelik je karang aku merepek. Okay that's all for now. 'Till then. Bye.