Wednesday, 25 December 2013

Wordless Wednesday


Assalamualaikum dan salam sejahterahi semuanya.

The moment if I meet him one day, the higher adrenaline will be 100,000,000,000,000% on me. HEHEHE
^_^


Hey hey hey awak yang tengah skodeng blog saya ni, I would like to tell you guys that 
I am the TRUE JEPPERS, not the peminat hingusan. Got it? *sila angguk kepala* Good, thank you. :)





Peace no war. Kbai ;)

Monday, 23 December 2013

#doauntuksepahtu #doauntukjep


Hai you all. Lama kan dah tak update blog. HUHU. Bukannya apa, since dua tiga hari ni macam-macam yang berlaku. Kalau ikutkan nak je tulis kat sini, nak story kat korang semua. Tapi tak tahu nak mulakan ayat macam mana.

Sebenarnya aku masih dalam keadaan yang terkejut lagi. Hari Jumaat hari tuh laa. MLM2013 minggu ke-6 were full of surprises. Macam-macam drama ada. Rasanya korang dah sedia maklumlah apa yang berlaku kan. Malas nak ulas lagi.

Okay *open new tab, buka IG dia, still nothing* sejak dari hari Jumaat lepas IG dia sunyi je. HUHUHU. Kesian dia. Sehari tah berapa kali aku stalk IG dia, nak tengok kot-kot ada post apa apa ke. Tapi sampai sekarang sunyi lagi. Rindu nak tengok punchline dia kat IG. HUHUHU U_U

Blog Kak Zura pon 13 jam yang lalu baru ada entry baru. Baru je habis baca tadi. You know what, i've got the Sepahtu's spirit after read the latest entry. It's like the magical is sparkled on me. As a fan girl of Jep Sepahtu and Sepahtu, kenalah sokong and support dorang. But aku sedih, ada sesetengah manusia ni tak habis-habis nak kecam dorang. Ingat senang ke nak buat lawak. Sepahtu pun manusia biasa jugak. Fikirlah wehh. Jangan tahu nak mengutuk je.

Huhhh Melayu oh melayu. Manusia oh manusia ~_~

Okay let bygones be bygones. Now focus on this week. Tema muzikal komedi. Okay aku rindu nak dengar Mohd Nadzri ni melalak terpekik kedondong. Kekadang aku tetanya dalam hati, dia ni menyanyi ke menjerit? Nak menyanyi pun suara macam petir. Tapi apa pun aku suka jugak hahahah. :D Yang paling aku suka time dia nyanyi lagu Diam-diam Jatuh tangga Cinta. Atotototo, comel je dia. :3


Kepada abang-abang Sepahtu yang handsome2 belaka, good luck and all the best in what ever you guys do. Always remember, kami warga Jeppers, Shuibians, Rahim-ians, Sepahturious sentiasa support korang kiri, kanan, depan, belakang. Jangan mudah putus asa. Remember, Allah SWT is always with you. Kuatkan semangat, go go go Sepahtu!!!


KEEP 
CALM 
AND 
VOTE 
SEPAHTU

"Jadilah peminat yang bijak, bukannya perosak "...:::Kak Zura:::...

"Forget the haters 'cause somebody love yaaaa".....:::Miley Cyrus - We Can't Stop:::....

Ohh ya lupa pulak nak cakap. Jom trendingkan #doauntuksepahtu #doauntukjep kat twitter korang. Jom banjirkan TL korang dengan tweet #doauntuksepahtu #doauntukjep . Kasi followers korang juling baca tweets korang. Hahahah. Once a Jeppers, always a Jeppers!!! :D
Tuesday, 17 December 2013

Teluk Bakong, Perak


Selamat petang semuanya *masih dikira petang kalau korang tak tidur lagi*. Mohon maaf sebab lama tak update. Dua tiga hari ni aku balik kampung Teluk Bakong, Perak. Tulaa tak blogging. Plus kat rumah opah aku tuhh linenya payah sikit nak dapat. Kat skrin handphone asyik tulis Emergency call jee. Pastu ada simbol G je. Maknanya line tak ada lahh tu. Nak line full kena pergi pekan lah jawab nya. And kat rumah opah juga tak ada astro. So, I miss the MLM2013. I miss my Mr Nadzri. HUHU. *sokay kat rumah dah record kan, so anytime boleh tengok*

Selama 4 hari 3 malam, Khamis hingga Ahad aku sekeluarga duduk rumah opah. Sebelum pergi rasa macam lama je, tapi pejam celik celik dah cukup 4 hari kat sana. Aku and adik beradik yang lain memang suka balik kg belah ibu ni. Balik Perak best, more adventure. Kat rumah opah ada 'zoo'. Segala binatang ada. 'Zoo' opah aku ni nak masuk tak payah bayar. Free je. Hahhh. Plus boleh main kejar-kejar dengan ayam itik lagi *dah besar panjang pun peragai tak ubah*.

Kat kg Perak ni juga aku dah pandai sikit bawak motor. Raya Aidilfitri lepas aku dengan Emy sama-sama belajar 'merempit' keliling kg. Tapi yang kelakarnya aku ni bawak motor semput semput. Lupa nak tukar gear. Ate, dah namenye pon baru nak blajo kan. HAHAHA. And sekeding keding aku ni juga menjadi santapan si 'vampire' kat situ. Normal lah kan kalau orang 'Kolumpo' duduk kg. Kulit mesti tak lut dengan gigitan nyamuk. Acik cakap darah aku manis, tulaa nyamuk suka gigit. Hmm luckily I'm bring the mopiko cream.

Balik Perak ni jugak aku berpeluang lawat dusun durian atok aku. Jumaat lepas aku ikut atok dengan paksu pergi kutip durian. Besar-besar durian nya. Aku angkat durian pegang tangkainya. Atok gentle je angkat durian macam bawak bola ragbi. Resistan kulit atok. Atok pakai losyen ape ehh?

Ahad lepas, kami semua with mak saudara, bapa saudara, anak-anak buah pergi rumah Paklang kutip buah rambutan kat rumah dia. Kat rumah paklang ada 3 batang pokok rambutan and semua buah nya merah-merah menyala gitu. Paklang sendiri panjat pokok untuk kait buah rambutan yang bhgian tinggi-tinggi tuh. Laman rumah paklang dah macam 'hujan rambutan' dah. Aku yg kat bawah tgh mengutip tah berapa kali tah buah jatuh atas kepala. HUHU. Kutip punya kutip, penuh 3 guni.

3 guni cukup untuk tiga motor. Disebabkan motor tak cukup, aku dengan emy balik jalan kaki. Nasib baik jarak rumah paklang and rumah opah tak jauh sgt. Kami sebenarnya malu nak jalan kaki kat kg ni sebab kat situ ramai boys yg suka main bunyi "phewiitt phewittt" gitu. Tapi nasib baik Makngah datang semula ke rumah paklang, then aku dengan angah pun naik jelaa motor, berhimpit-himpit lah kami bertiga. HAhAHA gentle :D

Malam tuhh lepas Mahgrib aku sekeluarga pulang semula ke Puchong. Alhamdulilah sampai Puchong semalam pukul 0130 am. Thank you Allah, for the safe journey. and thanks to Mat Said's family for the great time and moments :)
Monday, 9 December 2013

Throwback :')


Let the pictures talk. Feel the moments. Kita enjoy!!!!

Graduation Day at UPM











*ignore that annoying face*

*ehh eye contact ke mana tuh?*

Last day of school, ESEMPI



*kelam kabut balut buku kalau tak kena bayar satu buku RM1*


*siapakah yang melukis pocong di kain rentangku ini*


*cendera mata daripada The Fatin's*



*last year 4 Cekap 2012*
*Apakah yang sedang Zay dan Hadi lakukan?*

*Hunger Games or Scout?*







*I love this one :3*





*Sekolahku yang tercinta, even tho I hate it :')*


Hang out



*from left Zay, me, Nurin and Cik Wan. Just back from Bawang Merah*


*reupload HEHE*
Most of the pics is credit to:

Saya minta maaf sebab 'mencilok' gambar dari fb uolls tanpa pengetahuan anda. HEHEHE :D