Sunday, 23 December 2012

Bye 6teen




Hey hey hey hey hey. Yuhooo! Somebody miss me? Nope? Okay? HUHU. Tinggal semingu je lagi sesi perskolahan akam tiba dan tahun 2012 akan melabuhkan tirainya dan membuka lebaran baru untuk tahun 2013. Setiap tahun semua pasang azam dan angan-angan baru. Tapi kalau apa yang kita azamkan atau impikan tak terlaksana dari dulu lagi wat apa? Angan-angan hanya tinggal angan-angan jelaa. Sama jelaa denan aku ni. Awal tahun kemain azam itu ini semua. Tapi, dah pertengahan tahun pemalas jee lebih. Tulah namanya cakap tak serupo bikin! Bak kata perpatah Hangat-hangat tahi ayam saja. HUHU.

Okay sat lagi nak start sekolah, sat lagi aku nak masuk form5, sat lagi aku duduki SPM, sat lagi aku pi blajaq kluaq negara', sat lagi aku dah nak kahwin. Eeee...kahwin?! Entah sapalah jodoh yang Allah dah tetapkan dengan aku ni. Harap-harap orang-orang yang baik dan boleh memimpin aku ke jalan yg benar. Amin. :) Haishhh, apa cakap pasal kahwin ni? Ni mesti pengaruh novel cinta ni. Haishh patutlah jerawat asyik tumbuh jee. HEHE. :P Okay okay, seminggu lagi sekolah nak start. Class still sama macam form 4 dulu. Classmates pon muka stok kenal jee. HUHU. Muka dorang lagi? takda orang lain ke? Okay gurau saja. *kepada stalker merangkap classmate aku peduli saja dengan statement tadi* 4 Cekap a.k.a 4 Cool a.k.a 4 Sn III (2012) ke 5 Cekap a.k.a 5 Cool a.k.a 5 Sn III (2013) Ecehhh banyak pulak a.k.a nyaa.

Barang skolah, kelmarin aku, adik beradik, ibu ayah semua keluar shopping kat OTK. Tak lain dan tak bukan, mana lagi kalau bukan Pasaraya KawanMU. Pilihan seisi keluarga! Kat kedai tuhh satu jee yang aku tak suka, kasut yang dijual tak awesome. Hari tuhh ramai glia pengunjung yg datang majoritinya ibubapa dan anak-anak. Perhhhh...sesak gila. Lagi-lagi hari ahad kan. Hmm...memang lahh. Masing-masing semua sibuk acu baju sekolah, kasut sekolah. Nasib baik takda yang acu spender kat situ. :P. Fitting room pun taknak kalah dia punya queue. Hadoiii. Then beli kasut kat kedai depan Pasaraya KawanMu tuhh. Apa tah nama kedainya pun aku tatau. HUHU. Kasut Jazz Star, size 5. Seniour year, kasut pun nak yang baru jugak. HEHE.

Okay. Baju sekolah, done. Beg sekolah BodyGlove *original taw* , done. Buku sekolah, belum beli lagi laa. Lusa kot beli. Ehh lusa Xmas laa. Erhhh nanti lahh. Tak ready lagi nak masuk form 5. Oooooo ~ takutlah HUHU. SPM weh, SPM! Keputusan yan menentukan hidup mati kau. HUHU. Mulai tahun depan aku kena concentrate and always focus dalam class. No more karok radio rosak with Nurin. No more DJ in the house. No more suara ayam serama, bak kata Azfar laa. No more Oh My English, broken English. HUHUHU. No more crazy dizzy with Erna. No more crushy-mushy with someone. No more freedom and liberty. UHUKUHUKK. ;__; Cepatnya masa berlalu. Rasa macam baru semalam aku pergi orientasi form 1. Rasanya baru semalam aku ambil result PMR aku. Rasanya baru semalam aku masuk form 4. Ouhhhhhhhh. Can I turn the time back? Pleaseeeee ~ ;__; Okay okay dah. Over jee lebih -.- HUHU

Sepanjang cuti dua minggu ni satu buku sekolah pun aku tak bukak. Patutnya cuti panjang nilahh aku kena prepare dengan ilmu form 4 before masuk form 5. Ni tak. Aku ke mana, buku pun tah ke mana. Novel jee! HUHU. Lepas ni crush dengan buku sekolah and soalan-soalan spot SPM jee. Bye crush. HUHU. Lepas ni 24/7 hours aku dikelilingi buku-buku sekolah jee. Novel-novel cinta, seram dikuarantinkan selama 11 bulan. Susun balik dalam kotak, humban dalam stor. *Hey makcik ni! Tak habis lagi drama queen nya~* Okay okay. To you all yang same batch with me, kita senasib lahh. SPM 2013's victims. HOHOHO nightmare is begin ! Kdah pergi study laa. Membebel jee dari tadi. Kbai. Adios.

My 17th year will be like this!

Dear fellow friends, frienemies and enemies. I miss your ass