Sunday, 23 December 2012

Bye 6teen




Hey hey hey hey hey. Yuhooo! Somebody miss me? Nope? Okay? HUHU. Tinggal semingu je lagi sesi perskolahan akam tiba dan tahun 2012 akan melabuhkan tirainya dan membuka lebaran baru untuk tahun 2013. Setiap tahun semua pasang azam dan angan-angan baru. Tapi kalau apa yang kita azamkan atau impikan tak terlaksana dari dulu lagi wat apa? Angan-angan hanya tinggal angan-angan jelaa. Sama jelaa denan aku ni. Awal tahun kemain azam itu ini semua. Tapi, dah pertengahan tahun pemalas jee lebih. Tulah namanya cakap tak serupo bikin! Bak kata perpatah Hangat-hangat tahi ayam saja. HUHU.

Okay sat lagi nak start sekolah, sat lagi aku nak masuk form5, sat lagi aku duduki SPM, sat lagi aku pi blajaq kluaq negara', sat lagi aku dah nak kahwin. Eeee...kahwin?! Entah sapalah jodoh yang Allah dah tetapkan dengan aku ni. Harap-harap orang-orang yang baik dan boleh memimpin aku ke jalan yg benar. Amin. :) Haishhh, apa cakap pasal kahwin ni? Ni mesti pengaruh novel cinta ni. Haishh patutlah jerawat asyik tumbuh jee. HEHE. :P Okay okay, seminggu lagi sekolah nak start. Class still sama macam form 4 dulu. Classmates pon muka stok kenal jee. HUHU. Muka dorang lagi? takda orang lain ke? Okay gurau saja. *kepada stalker merangkap classmate aku peduli saja dengan statement tadi* 4 Cekap a.k.a 4 Cool a.k.a 4 Sn III (2012) ke 5 Cekap a.k.a 5 Cool a.k.a 5 Sn III (2013) Ecehhh banyak pulak a.k.a nyaa.

Barang skolah, kelmarin aku, adik beradik, ibu ayah semua keluar shopping kat OTK. Tak lain dan tak bukan, mana lagi kalau bukan Pasaraya KawanMU. Pilihan seisi keluarga! Kat kedai tuhh satu jee yang aku tak suka, kasut yang dijual tak awesome. Hari tuhh ramai glia pengunjung yg datang majoritinya ibubapa dan anak-anak. Perhhhh...sesak gila. Lagi-lagi hari ahad kan. Hmm...memang lahh. Masing-masing semua sibuk acu baju sekolah, kasut sekolah. Nasib baik takda yang acu spender kat situ. :P. Fitting room pun taknak kalah dia punya queue. Hadoiii. Then beli kasut kat kedai depan Pasaraya KawanMu tuhh. Apa tah nama kedainya pun aku tatau. HUHU. Kasut Jazz Star, size 5. Seniour year, kasut pun nak yang baru jugak. HEHE.

Okay. Baju sekolah, done. Beg sekolah BodyGlove *original taw* , done. Buku sekolah, belum beli lagi laa. Lusa kot beli. Ehh lusa Xmas laa. Erhhh nanti lahh. Tak ready lagi nak masuk form 5. Oooooo ~ takutlah HUHU. SPM weh, SPM! Keputusan yan menentukan hidup mati kau. HUHU. Mulai tahun depan aku kena concentrate and always focus dalam class. No more karok radio rosak with Nurin. No more DJ in the house. No more suara ayam serama, bak kata Azfar laa. No more Oh My English, broken English. HUHUHU. No more crazy dizzy with Erna. No more crushy-mushy with someone. No more freedom and liberty. UHUKUHUKK. ;__; Cepatnya masa berlalu. Rasa macam baru semalam aku pergi orientasi form 1. Rasanya baru semalam aku ambil result PMR aku. Rasanya baru semalam aku masuk form 4. Ouhhhhhhhh. Can I turn the time back? Pleaseeeee ~ ;__; Okay okay dah. Over jee lebih -.- HUHU

Sepanjang cuti dua minggu ni satu buku sekolah pun aku tak bukak. Patutnya cuti panjang nilahh aku kena prepare dengan ilmu form 4 before masuk form 5. Ni tak. Aku ke mana, buku pun tah ke mana. Novel jee! HUHU. Lepas ni crush dengan buku sekolah and soalan-soalan spot SPM jee. Bye crush. HUHU. Lepas ni 24/7 hours aku dikelilingi buku-buku sekolah jee. Novel-novel cinta, seram dikuarantinkan selama 11 bulan. Susun balik dalam kotak, humban dalam stor. *Hey makcik ni! Tak habis lagi drama queen nya~* Okay okay. To you all yang same batch with me, kita senasib lahh. SPM 2013's victims. HOHOHO nightmare is begin ! Kdah pergi study laa. Membebel jee dari tadi. Kbai. Adios.

My 17th year will be like this!

Dear fellow friends, frienemies and enemies. I miss your ass 


Sunday, 16 December 2012

Cameron Aku Datang!



Haloooo! Apa khabar? Boleh ku bantu, masalah mu? Ecehhh ni na jadi Prof. Klon ke? HAHA.
Okay. Amacam korang punya holiday? Any vacations? Fun and enjoy? Huh? huh? Harap korang punya cuti best-best belaka. Kalau-kalau korang ada cuti jauh-jauh, jangan lupa bawak balik some souvenir okay. Beg LV made in Thailand pun takpa. Aku, kalau orang dah bagi memang aku guna baik-baik, jaga elok-elok even barang tiruan. HAHA :D 

Tittle kat atas "Cameron Aku Datang" . Ecehhh tittle macam film Istanbul Aku Datang pula. Hehe. Tuh Dian yang nak pergi ambil course kat Istanbul tapi aku ni ada family day kat sana. Keluarga belah bapak aku. So esok semua kulaan dari Jengka gerak ke Cameron. Aku tak tahulah nak rasa excited, happy or sadness. HUHU Hermm happy tuh memang happy and excited sebab dah lama tak join family day ni. Sedih sebab ibu wa tarak ikut sekali. Alorhhh tak best la cenggini. Ibu tak dapat cuti. Tapi sebab tuh jee, ada lagi sebab lain. Tapi, tak perlulah nak aku kecoh kecoh kat sini pasal hal family. Tak elok ulak kan. HUHU okay tapi memang. Ibu takada nanti tak best. Tak boleh jalan-jalan shopping, hirup udara segar, nyaman Cameron Higland tuhh. Tak boleh photoshoot sesama ber-latar-belakang-kan tumbunan nan menghijau. HUHU. Boring ar cenggini. :( 

Tapi takpalah, aku cuba happy dengan family day kali ni. Nanti kakak belikan something kay untuk ibu. Ibu order je kay :) Baju and grooming stuffs semua aku dah siap packing. Baju semua yang cantik-cantik je aku bawak. Baju buruk semua aku tinggal kat rumah untuk 2 hari. Biar naik juling mata auntie-auntie aku karang bila tengok aku yang tinggi lampai persis model ni. *bluekkk! mohon jangan perasan* :P HAHAHA. Eh, kat Cameron ada hot guys tak? HEHE I'm just asking mehh. Kot kot la mana tau, selain hirup udara segar bugar kat sana, dapat juga aku main-main mata dengan budak handsome. HEHE :P *gatey ya mu* "Hey hey, crush kau nak letak mana?!" eh suara sapa lah yang bising tuh? Crush aku tuh, pangkat crush jelaa. Tak lebih mana pun. HAHAHA :D

Okay esok nak kena bangun awal-awal, nak gerak terus ke Cameron Highlands. Berbanding dengan jarak rumah pakcikmakcik aku yg lain, rumah aku ni jaraknya panjang sikit berbanding mereka. So, esok kena bangun awal laa. Mereka watlek jelaa. HUHU. So malam ni nak tidur pukul berapa ek? Vamp macam aku tidur ke? Eh, aku vamp ke? or werewolf? Hey apa aku merepek ni. Tidur jelaa, jangan sampai kena tinggal sudahlah. HEHE. Okay. Till then bye ~






Saturday, 15 December 2012

New Assalamualaikum


Hey anda! Ya anda lah. Ya anda.Yang kau toleh-toleh belakang lagi tuh apahal? Jari aku tunjuk kau, kau lah. HUHU. Okay. Cer korang tengok kat atas tuh. Lawa kan? Cantik kan? Indah kan? Aku dah update sikit. Dari yang lama ke yang baru. Yang lama punya bila aku dah publish entry ghaib entah ke mana tah "Assalamualaikum" nya. Menyorot kot. HAHA. Url's image tuh aku jumpa kat blog someone yang comel lote ni. Aku boring dah dengan "Assalaimualikum" aku yang 'invisible' tuh. Then I've found these tutorial . And walaaaa! Le awesome "Assalamualaikum" in every entry. Yeah saya suka, saya suka! *tiru gaya Mei Mei cakap* :D 

Lepas ni kepada stalkers tegar aku, sebelum baca entry bagi salam dulu taw. Lebih afdal dan lebih baik. :) Hehe. Okay nothing to say and goodbye for now. Soon i'll update a new entry okay. Adios ~ ;)




Wednesday, 12 December 2012

Happy 12.12.12



Assalamulaikum and hey peps. Guess what? Hari ni 12.12.12. So? Nothing special on me, just normal je. Takde pun sakit ke, demam ke, menteng je. Cool beb! Buat apa nak kecoh kepoh hipokrit pasal tarikh hari ni. Tarikh keramat la kononya. Hapelah sangat. Esok? Hmm...esok birhday 'adik' aku. HEHE. Esok birthday Taylor Swift. December 13th. Yang ke berapa tahun aku pun taktau. Aku ni mengaku jee #swifties tapi tahun dia ahir un aku tak tahu. Kat twiter ramai dah internationa swifties dah bising pasal esok. Lagak macam esok ada big party jee semua swifties dijemput untuk meraikan birthday Taylor. Tapi esok Taylor ada events  . So kira kebetulan ah ni. Ni pun aku tahu dekat website dia.

Eh preface aku tak pape tah. Typo merapu pasal Taylor Swift. Hahaha. Okay. Agak berabad,berdekad,berzaman juga aku tak typo menaipo kat blog ni. Last entry pun bulan June lepas. Fuhhhh lama weh. Well, science stream student. Busy mehh. Busy ke? Act malas. Since aku dah jadi AJK paling kuat kat twitter tuh, aku banyak mencoretkan segala yang berlaku pada setiap masa kat 'merpatibiru' tuh. Mudah, senang, simple, tak susah. Tweet je ikut suka hati,kepala, jangtung, otak kiri kanan kau. Tapi nasiblah siapa yang kena tweet limited tuh. Aku belum pernah kena lagi. Lucky! ;) HEHEHE.

Okay takda apa sangat nak cerita kat sini. Hanya sekadar untuk memenuhi ruangan entry di blog aku ni. Maklumlah 12.12.12 kan? Hmm...nanti ada cerita nak story mory kat sini aku rajin-rajinlah typo kat sni, bagi  orang baca, bagi orang stalk, bagi orang tahu apa aku buat. HUHU. Adalagi ke stalker-stalker tegar aku ni? Entah~ kbai :)