Friday, 23 November 2012

22Nov2012

#22November2012

*Twilight Saga : Breaking Dawn part 2
*Birthday girl @ernarahimi
*GSC IOI Mall
*Redeem Pizza Hut coupon
*Bangles and necklacess
*OMG! Unbelievable that I met my crush O_o
Setelah sekian lamanya tidak menulis blog, ni aku nak sharing and caring. Happy stalking :)

Okay aku mandi pukul 9.30 and siap siap. Aku ni kalau nak siap pergi jejalan mesti ambil masa sikit.
Opss bukan sikit, tapi banyak. HEHE. Aku dah try nak siap cepat tapi tetap lambak jugak. Dah lambat then masa yg da ditetapkan dalam perancangan ditunda 10-15 minit. Hiee rugi jee. Kay kay. First Erna datang rumah aku dulu. Then kitaorang sama-sama gerak pergi tunggu bus. I though bus datang lambat tapi tak sampai 15 minit bus Metro 21 yg tak pernah tepati masa tuh datang. Yeay we're lucky! :D . Dalam bus banyak cocet pasal BTR show the primiere week. Bila da jumpa somone yg minat artist yg sama dgn kita mesti gempak berceloteh. HAHAHA. 

Sampai IOI hampir 11.30 a.m. Fuhhh! Sempat. Twilight start 11.50 a.m. Okay we have 20 minutes more. So we decided to went GSC terus. Erna nak naik lift tapi org ramai and aku pulak merengek macam budak kecik nanti pening naik lift terbuka ni. Then aku terus tarik Erna naik escalator. Tingkat 1, sampai. Then bila naik ting. 2, Erna mengadap aku nak cakap something. Suddenly........*bunyikan drum*........she shock and speechless. But dalam masa yang sama Erna sempat bagi isyarat mata and whispered me "Hey, tuh Hamizan and your c-c-cru..." And I've realized and understand what have she try to say. Then aku pun cepat-cepat jalan strait and masa tuh aku sempat toleh kat dorang yg Erna maksudkan and I saw......OMG! Even just a 1 sec but my heart started beat like a drums. It's beating so fast like a...erhhh I don't know laa how to discribe the situation.  Not expecting that he's here, in IOI at this time?! Wattahell you're doing here, CRUSH?

Aku dengan Erna pun jalam macam lepas nampak hantu. Ya, belum tengok cerita Twilight lagi tapi dah nampak dorang macam nampak hantu. Duhhh~ Terkejut tahap dewa tau! Erna tak laa sangat tapi aku ni rasa macam tak cukup oxygen jee nak bernafas. Even IOI tuh dah pasang aircond sana sini. Haihhh apalah dorang buat datang IOI time ceggini? Menurut apa yg Erna nampak, dorang bertiga. "Hamizan, Haziq and sorang lagi tak cam. Maybe Hariz." Oh okay. I call them The 3H's ! HAHAHA. Then kami dah taktau nak pergi mana aku decided nak masuk ToysRus tapi Erna saja nak lengah-lengahkan. Dia tak jadi nak masuk ToysRus malah ajak aku prank dorang. And aku pun macam "What?!" -.- Erna terus tarik aku and sought them. Cari dorang guna lift. Then masa otw pergi lift we're found advertisment Greyson Chance t-shirt at F.O.S. Kami Mencicit lari ke arah papan iklan tersebut. Masuk F.O.S, travelling seluruh F.O.S cari t-shirt GC. Tapi tak jumpa, hampa and kecewa. Keluar F.O.S, sambung semula our mission tadi. Eh silap, Erna's prank mission. HAHAHA :P Guna lift, mata masing-masing melilau ke sana sini and I'm started dizzy. Membebel macam org gila kat dalam lift while Erna just gelak. Hmmm~

Sampai kat tingkat bawah, kami pergi IOI lama, pergi Jusco. Cari mainan kat Jusco dulu. A gift for Erna's niece. Nak tengok kot-kot ada patung Dora. Cari sana sini, tak jumpa. Hieee kenapa susah sangat nak cari patung Dora ni?! Dah laa kartun yang aku paling benci. Begitu juga Erna. HUHU. Patung takda. Okay nanti beli dress or t-shirt. Almost 11.50 a.m kami naik ting.3 , GSC sebelah Popular. Lengang derr. Tak ramai sgt orang. Before masuk ingatkan nak beli some food and drinks tapi queue panjang and satu kaunter jee?! Perhhh karang terlepas pulak babak first Twilight karang. Decide nak beli kat dalam tapi sekali kau da masuk semua gerai sunyi jee. Chaittt macam hape tahh~ Ni mesti semua malas datang kerja shift awal ni. Then kami pun masuklah ke bilik pawagam dgn tangan kosong. Seat no. C01 and C02. Rasanya masih terlalu awal lagi kalau aku dudduk nak tunggu movie start. SO, aku decided nak keluar pergi beli junk food sikit. Demi nafsu yang membuak-buak nak makan popcorn aku sanggup travelling satu GSC tuhh. Sampai aku tembus GSC kat bangunan baru punya. Phewww! Semua gerai aku pergi tutup. Kembali ke bilik pawagam dengan muka yg masam mencuka. Geram to the max ohh! >_<

Dahlaa popcorn takada, air coke pun takda. Then banyak pulak starting iklan dorang ni. Sisa marah pasal popcorn tak hais lagi. Ni ditambah pula dengan tayangan iklan-iklan sakai ni. Aku rasa dorang letak 20 iklan before movie nak start. Perhhh macam !!@#$%^&*. Apalah nasib aku hari ni. Jumpa crush sekejap jee, popcorn takda, iklan pulak bertimbun-timbun tayang di screen besar depan mata aku ni. Aku start membebel macam org gila kat dalam tuhh. Erna mengekek jee. HUHU. Sedih, sedih,sedih :'( Bila pawagam tuh dah mula dibanjiri dgn penonton-penonton yang majoritinya golongan remaja. Lepa sekor-sekor memenuhi kerusi yang kosong. Aku pun perhatikan jee sekor-sekor yang masuk. And ekor mata aku automatic dapat mengecam satu susuk tubuh yg amat aku rindui sepanjang cuti sekolah ni *bweakkk! Termuntah mak dengar :P * Seorang, dua orang, tiga orang. Alamak! tuh dorang bertiga laa. The 3H's! O_o Seraya da nampak dorang, nerve impulse terus berfungsi and aku menyiku Erna. Kasi isyarat yg dorang pun nak tengok Twilight. First show pulak. Sibukk jee :P HAHAHA. We're enjoy the movie. Say "Hello" to Renesmee :)


Twilight da habis. HUHU. "The finale epic that live forever" that's the tagline for these movie. Lepas ni dah tak ada dah siri Twilight lagi. Bella sememangnya kepunyaan Cullen. And Renesmee, was her daugther with amazing power. Kalau nak tau cerita selanjutna kau pergi tengoj sendiri laa. Cerita aku ni pun ak habis lagi. Okay. Penonton lain semua dah mula keluar. Aku berdiri tapi Erna still membeku di kerusinya. Masih menghayati lagi ceritanya sehingga lagu penghabisan pun dia nak dengar. Aku duduk semula. Melirik sekilas pada The 3H's. Huhh three diferent tan skin. LOL. Lawak pulak aku tengok drang tuh. HAHAHA :P Aku bangun semula and tarik Erna suruh berdiri jugak. Erna membetulkan dirinya dan mula mengangkat kaki untuk beredar. Aku sebenarnya nak bagi The 3H's nampak kami, tapi aku ni cepat sangat nak get out. Macam kelam kabut sikit. Hiee I don't know what's these feeling. Adrenalin, maybe. HUHU. Masa kat pintu keluar aku toleh sekejap The 3H's. Ohh terubat jugak rindu. Terima kasih, Ya Allah :)

Lunch @ Pizza Hut. Redeem coupon. 2 glass of coke. Sambut birthday girl dengan Pizza Hut. Layan jee. Makan, makan, makan sampai full. Tak larat nak habiskan. Bungkus, made a payment then terus ke Aeon Jusco. Niat nak cari dress for Erna's niece. Jalan, jalan, jalan then sesat kat food cort pulak. Sinngah kejap pasaraya beli Cabury. Then terjah Popular. Lepaking, selak-selak magazines. Sana sini muka One Direction. Duhhh~ takda orang lain dah kee? We're conquer the magazines area. Orang lain yang nak lalu pun tak boleh. Mereka terpaksa memilih jalan lain. Sorry dudes! HAHAHA.