Friday, 25 May 2012

Shout out, Scream out, Yell out for 25th May 2012

Assalamalaikum and hey dudes! Kelmarin 23th may, semalam 24th may and today is HAHAHA, Yayayayay, Lalalala for 25th may 2012. Well, today as i walked into the elevators buttons and morning air, strangers silence makes me wanna take the stairs. *quotations from Sparks Fly lyrics. 2 paper lagi - Maths I and Sej I. First, paper maths start then 9:15 Sejarah. Bulat a, bulat b, bulat c, bulat d, himtamkan jawapan, Pn. Francisca grabbed my paper then i shout - i scream - i yelled "FREEDOMMMMM!" hoho. Happy holidays,Esempians ! :D

Freedom?! not yet lorh. after cuti results keluar mampuss kau! tidur tak kenyang, mandi tak lena, makan tak basah laa kau. HOHO. Targets?! ouhh ya, ada. ko ada?! Harap % aku naik. don't be down. hoho. peoples will call you B.I.M.B.O. What's BIMBO? : ada rupa tapi otak sebesar kuman je! >:P kdah. merepek dah aku. huhu

Tittle kat atas "Shout out, Scream out, Yell out for 25th May 2012" . LOL ! happy-sadness-joyful-upset-madness-hilirious everything goings to me :) .
  • Yay! i'm not join to National Youth Day Jamboree 2012. *sedih+hiba
  • Yay! i'm going to HBN 2012 with my BFF on tomorrow. *happy+fun
  • Yay! i'm not meet my scout acquaintances. *keciwa
  • Yay! i'm not release tensions at people's weding feast. *alright
  • Yay! Freedom! *shout out
  • Yay! Happy holidays Esempians. *waving
  • Yay! You're 16th, Hasaka. *birthday boy
Okay, macam-macam aku rasa hari ni. And aku kalau boleh nak senyum selebar-lebar nye sampai ke telinga. *i can't stop grinned! :D . lalalala. Okay, hari ni pun sorang makhluk Tuhan ni da genap 16 tahun. Da besar da nak mak tuh. Hope pikiran pon makin matang ye HAHA *jangan marah. Happy birthday to you. Haziq Mohd Ali! yeah yeah yeah! *tiru style Azfar and Zay. Hadiah? hehe. semalam after enjoy dengan Teachers day terus beli. Beli apa? kat mana? berapa? hehhh biar aku jee yang tahu. Simple je hadiah dia.

*25th May 1996


Then, hari ni sampai sekolah semua jeling-jeling kat aku *tak semua laa. Hehhh, pahal korang? tak puas hati cakap depan-depan laa. *innocence face >_O . "Kura-kura dalam perahu, pura-pura tak tahu" itu pepatah untuk aku hari ni. HEHE. Semua tersengih-sengih kat aku macam...erhhh..."eh! kau pikir kau lawa buat muka macam tuh?!" *cover muka!  Kejap, aku nak flashback the moments.HEHE. Kalau nak citer panjang memang tak habis. So, let me only know how's going. *smiling like a joker.

Exam is over, school's out, holidays is coming. So, what's your plan? Any vacation? Huhu don't know mehh. Start cuti memang semua happy, tapi bila dah lame-lama rasa bosan nak mati datang tak bagi salam. Kalau aku time cuti ni memang aku banyak menguyah. tapi badan da naik-naik jugak. Menteng jee! Always slim taw! *facts, not show off. Btw, aku memang tak boleh lari dari menjalankan tugas sebagai kakak mithali tersohor dalam rumah aku tuhh. HUHU. Cuti ni aku suka hang dgn friends. Kau cakap je bila and kat mane. Aku ON jee! Hehehe. 

Okay, apape pon harap anda semua bergembira di hari cuti persekolahan ni. Isi kan masa anda dgn perkara yg berfaedah ye. Janganlah korang pergi cari penyakit. Tahu-tahu sampai sekolah ada yg kaki patah, tngn patah, hahh kepala patah pon ada jugak karang. HUHU. Okay, enjoy your holidays and take care. kbai :)


Tuesday, 22 May 2012

NifandMsar ♥

Huiyy huiyy huiyy... hapela panggil orang huiy huiy. Kesah pulak aku! *not in mood! Yesterday, my checks tersangat-sangatlah penat sebab senyum bukan main lebar sampai ke lubang telinga! i'm grinned so much damn! but today mulut aku muncung mengalahkan burung belatuk.

Act, da lama aku nak buat benda ni. Tapi, baru sekarang terhengeh-hegeh nak buat. last-last....hmm. padan muka laa kan! Semalam aku terjah abe koperasi Esempi terchinta, Aizad. Then aku cocet-cocet tanya pasal HBN 2012. Excited bebenor aku dengan Nurin tanya. Then Aizad cakap tempat maybe da full. Aku dgn Nurin speechless kejap! *_* Toing! Nanti Aizad tanya Tuan Zai. Okay aku dgn Nurin masok class dengan senyuman yg tak lekang di bibir. ^_^ *masih menanti.

"Berbunga-bunga. Dalam hati ada taman. Senangnya dalam hati!" 
Itulah nyanyian sumbing dalam hati aku tika itu. Excited and happy bebenor. macam dapat ke tak pergi karang. HUHU. Tapi, langit tak selalunya cerah ~

Hari ini, pikir lepas sekolah nak shopping beli barang kem. Tapi,.... kejap aku nak story sikit ni. Habis je paper AddMathsII, terus attact koperasi. Nurin da berdiri di mka pintu koperasi. Kami datang dengan harapan yg tinggi menjulang! *kalah Empire States. Aku setia menjadi tunggul kat tepi pintu. Dengar je Nurin jerit "Ehh kau biar betul?!" aku kaget! Rasa hambar mula menerjah. ouhh tidak! adakah ini penamatnya?! *i'm so dramatic! 

Jawapan yg Aizad bagi bukan yang kami harapkan dari semalam. Tempat da full then nama pon da check-in. So, tak da laa! Then aku...cover muka! Oh My English! Oh My Allah. I never meet MSAR again. Timee tuh rasa macam nak nangis daa. :'( But i'm still cover muka. Beredar meninggalkan koperasi menuju ke Ala Cafe. Langkah yg lemai lolai, ku turuti juga langkah Nurin yg semakin laju ke tempat yg da macam pasar borong Rawang! Huh! *melayan perasaan yang hiba.

*Huwarhhhhh!
Aku merengek mengalahkan budak kecik. Budak kecik kat atas ni nangis comel, tapi kalau aku....Allahualam...udah-udahletew. *pujuk diri sendiri. Time paper English II, hatiku gundah-gundalah.! 
Huwarhhhhhhhhh! Tak dapat jumpa MSAR ! Seem like i'll meet you in other Jamboree. 

~once a scout, always a scout~
~there's no Jamboree without Scouts~

*see?! :'/

Saturday, 19 May 2012

♥ 3 Things That BF Wants From their GF ♥

Hey, peps! i gonna to typo about couple things. Well i'm single. Happy go lucky Single. :D Status AVAILABLE or NOT-AVAILABLE ni?! Kesah pula aku ! tak heran pon laa. Jodoh itu Tuhan yang tentukan. Matlamat aku sekarang is study betul-betul. And BF aku sekarang is BUKU SEKOLAH. HAHA :D *nonsense preface

Okay,okay, okay. To the girls who is new to familiarize herself in romance love, she is often blur about what is their BF want. If we see that, the BF is actually just want to marriage and doing sex or more than that? HOHO here the answer.

Love is a serious relationship because it involve emotional. Each partners have their own requirements. For boys they only want 3 things from his girls >>>

1.Become a loyal listeners.
As a boys is ready to become a loyal listeners, they also want their girls do the same thing. Boys is hard to impress something unless to the person who they only believe. So, they always want tell something to their girlfriend.
2.Remember Important Things.
Lelaki ni fikirannya beza sikit. Mereka lebih fokus pada wang, kuasa dan keseluruhan perkara. Bebanding wanita yang fokus pada kasih sayang dan memikirkan sate perkara satu persatu. *berani aku cakap ni!
Jadi, lelaki ni jenis yang pelupa sikit pada perkaa-perkara kecil yang penting. Mereka ni selalu memikirkan satu perkara secara satu keseluruhan iaitu TERAS. *Ingatnye, girls! Their really needs a help from their girlfriend to memories the small important things.
3.A Sufficient Attention
Lelaki akan menjadi terlau manja pada pasangannya. So, girls...pandai-pandai la korang layan karenah mereka ya. HAHA. and mereka juga mahukan perhatian dari girlfriendnya. Mereka taknak perhatian pada setiap masa tapi nak pastikan yg girlfriend dia ingat ke tak pada mereka tuh. 
So girls and boys, there is no perfectly life. Therefore, anda berdua masing-masing perlu saling memahami antara satu sama lain supaya takada sebarang problem yg timbul dalam menjalinkan hubungan. Hope dengan tiga perkara di atas tuhh hubungan korang lebih sweet - happily ever after :)

When the Muslim Fall in ♥



When a Muslim fall in love with someone...*like me :
Muslimah jatuh cinta?



Tiada yang aneh kerana mereka juga adalah manusia. Bukankah cinta adalah fitrah manusia? Tak bolehkah muslimah jatuh cinta? Mereka juga punya hati dan rasa. Tapi tahukah anda betapa berbezanya saat cinta seorang lelaki menyapa hatinya? Tiada senyum bahagia, tiada rona malu di wajah, tiada buncah suka dan gembira di dada.Namun yang berlaku adalah sebaliknya!
Ketika muslimah jatuh cinta, yang mereka rasakan adalah penyesalan yang amat sangat atas sebuah hijab yang tersingkap. Ketika lelaki yang tidak halal baginya mula bergelayut dalam fikirannya, yang mereka rasakan adalah ketakutan yang begitu besar akan cinta sebenar-benarnya tidak suci lagi. Ketika rasa rindu mulai merekah di hatinya, yang mereka rasakan adalah kesedihan yang perit atas sebuah rasa yang tak sepatutnya. Tiada senyum bahagia, tiada rona malu. Yang ada adalah malam-malam yang dipenuhi air mata penyesalan atas cintaNya yang ternoda. Yang ada adalah kegelisahan, kerana rasa yang salah arah. Yang ada adalah penderitaan akan hati yang mulai sakit.
Ketika muslimah jatuh cinta, bukan harapan untuk bertemu yang mereka nantikan, tapi yang ada adalah rasa ingin menghindar dan menjauh dari orang tersebut. Tiada kata-kata cinta dan rayuan, yang ada hanyalah kekhuatiran yang amat sangat akan hati yang mulai merindukan lelaki yang belum halal atau bahkan tak akan pernah halal baginya.
Ketika mereka jatuh cinta, maka perhatikanlah kegelisahan di hatinya yang tak mampu lagi memberikan ketenangan di wajahnya yang dulu teduh. Mereka akan terus berusaha mematikan rasa itu walaubagaimanapun caranya. Bahkan jikalau dia harus menghilang, maka itu pun akan mereka lakukan.
Alangkah kasihannya jika muslimah jatuh cinta, kerana yang ada adalah penderitaan! Namun ukhti, bersabarlah. Ini ujian dari Rabbmu. Matikan rasa itu secepatnya. Pasang tembok pembatas antara kau dan dia. Pasang duri dalam hatimu, agar rasa itu tak tumbuh bersemai. Cuci dengan air mata penyesalan akan hijab yang sempat tersingkap. Putar balik kemudi hatimu, agar rasa itu tetap terarah hanya padaNya. Pupuskan rasa rindu padanya dan kembalikan dalam hatimu rasa rindu akan cinta Rabbmu.
Jangan khuatir kau akan kehilangan cintanya kerana bila memang kalian ditakdirkan bersama, maka tak akan ada yang dapat mencegah kalian bersatu. Tapi ketahuilah, bagaimana pun usaha kalian untuk bersatu, jika Allah tak menghendakinya maka tak akan pernah kalian bersatu. Ukhti, bersabarlah. Biarkan Allah yang mengaturnya. Maka yakinlah, semuanya akan baik-baik saja.


p/s: entry ini di-cilok dari blog ini. Enry ini bukan datang dari otak kanan atau otak kiri saya. Terima Kasih :)

Wednesday, 16 May 2012

Background

copy url image>>>
make as a background. :)

pokok

eiffel tower

kucing comel

butterfly

girls-single

girls-tile

footprints

eiffel tower
*that's annoys face 

*i know i'm beauty :P
Saturday, 5 May 2012

Exam Fever

Assalamualaikum w.b.t dan salam sejahtera semua. exam time!!! ohh, aku tak ready langsung for mid year exam ni. Cepat betul masa berjalan. Pejam celik, pejam celik, da Periksa tengah tahun. HUHU. Boleh tak kalau masa berhenti kejap? Kan bagus ade Machine untuk behentikan masa. Boleh la aku prepare sikit. HUHU. Satu haprak aku tak prepare. Aku risau Bio, Addmaths, Modmaths, Physics, Chemistry...arhhh senang citer semua aku risau! Tapi Chemist aku confidence laa jugak. Aku taknak results macam bulan Mac lalu. Ade 2(D)-Sejarah and Bio. 

Mid year exam ni aku target 4(A)- BM, Chemistry, SP and Pen.Islam | 3(B)- Engish, Sejarah, Physics | 3(C)- Biology, Momaths, Addmaths *yang C aku nak up B ! nak score semua A' ? ouhhh memang nak sangat. Tapi, aku sedar di mana tahap kemampuanku. SPM sudah semestinya 10 A' ! My school Principal, Pn. Hajah Zuariah says, "memburu A+ !" yes, i'll teacher ! :D





Kepada semua ESEMPI-ians, i wishes you all the best and god luck in your examinations, okay. Yes, you all can do it ! Study, don't play-play! *broken english. 

~ Success is the sum of  small efforts, repeated day in a day out ~