Friday, 30 March 2012

Happy Handsome 16th

Holaa! FarhanaZamri di sini. HEHE. kejap ye, nak nyanyi lagu HB. But , wait. Testing microphone kjap. 1,2,3 testing~ 1,2,3 testing~ microphone~ . Okay. 1,2,3 mula!

"Happy Bithday to you! 
Happy Birthday to you! 
Happy Birthday to 'budak putra'
Happy birthday to you!"

*29 March 1996

Selamat harilahir, ulangtahun, bornday, birthday yang ke-16 kepada Muhammad Syafieq Abdul Razak a.k.a budak putra. Budak putra? taklahh, 'budak banting' laa. HAHA. *pon boleh -.- HOHO. Siape kenal ini anak orang? Huh. huh, huh, tarak kenal kaa? Okay takpe. Meh sini aku nak sharing sikit trivia about him and acano aku kenal die. ^_^ kau tak tanye pon takpe, aku raji nak sharing hari ni.
*curi from......tah lupe! 


  • His name, Muhammad Syafieq Abdul Razak (MSAR)
  • Scout boy
  • ex student in SMK Putra Perdana 
  • the best PM that i ever know
  • bercita-cita tinggi untuk jadi Pengakap di-Raja
  • Koreanators
  • straight A' PMR
  • now study in SMS Banting 












aku kenal die dari Kem Keahlian Pengakap ESEMPI 2011. Actually before kem tu aku da nampak da die join perjumpaan seminggu before kem. Die dari smkpp (36 Sepang) and 2 orang members die dtg nak buat ujian XPDC 8km. First pandang, watlek je. Sekali kalau die bagi command untuk lapor, perhhhh..... semartt derrr! then dua kali pandang, "comel jugak ehh budak ni!" :P

Then, time kem. tak expect pon die dgn 2 members die yg lain join kem kami. then i'm shocked! O_o HOHO. 
  • Ujian lencana Maju - isyarat sulit pengakap. Aku stuck kat isyarat "ada perkhemahan" . aku lupe simbolnye. And kami buat discussion secara senyap2. Die tolong aku lukis simbol isyarat tuh. Aku pon watlek jee, tapi dalam hati rase lega sebab tak miss soalan tuh. HEHE thanks to HIM ! 
  • Then ujian ikatan/simpulan - sume ikatan die pass! aku jee yang terkial-kial. HUHU -.- aku paling tabik spring kat die time ikatan seraya and ikatan serong. Lawa je die buat. :)
Habiss da citer time kem keahlian. Then after that, aku keep contact dgn die malam-malam. HOHO *habis kredit gua. Tah ape yang kami cocet, family, friends, school, camping, scouting, and bla bla bla. memang lame :P . 

Jambori 1 Belia 1 Pengakap -  Dua bulan selepas kem ahli, baru boleh jumpe die. haisshhh, payahnye nak jumpe kau! excited gilo aku bile Dollah send request kat aku suruh join kem ni. =D . kem ni kat Putrajaya. Sekola die dekat je so, watlek laa. kejap je da sampai. Kami dari Puchong memang ambil mase laa kan. Before kami tiba, die da text aku tanye ade kat mane. HOHO *tak sabor nak jumpe leteww :P

Sampai sane, i'm captivated dgn sume org yg aku nampak. Ramai gilo budak pengakap kat depan aku ni. Ni baru kontijen Selangor. belum lagi 1 Malaysia punyer. Cari tent kami, letak barang yg da mcm nk lari rumah, berkumpul kt dataran. Then, i saw him kt dlm barisan. i'm grinned and my face getting red. Aarrhhh aku segan nk jumpe die. :)) Pura-pura tak nampak, then die tegur aku *i smile ;3 . Terubat jugak rindu :)

HAHAHA. merepek hapetah kau sharing story time kem dgn Syafieq ni, Farhana?! Meroyan aku remind balik memories ni sume. HUHU. okay, aku bukan nak belagak or ape. Just nak share je. Kau nak judge ape ikut kau la. Aku senang member-ing dgn Syafieq ni. Well, he the best ever kawanlelaki yg aku kenal. now die da pindah Banting. Tataw bile boleh jumpe die lagi. Hope dpt jumpe die kt camp or mane-mane jamboree yg akan datang. 

-Once a Scout, always a Scout- :)


0 Komentar:

Post a Comment

Terima kasih sebab sudi menerjah ke ruangan saya kali ini.
Anda diwajibkan untuk komen. Amaran keras!
*ceh tipu je HAHA =P*