Thursday, 26 January 2012

4 Cool 2012 (Sains Pertanian)

Assalamualaikum. hye pepps! two hours ago baru update about new CBox icon. Now nak tulis/taip/cakap about my class for year DuaKosongSatuDua. Form 4Cool (Agricultural Science). First masok class Perdangan and Prinsip Acc. Then, aku tukar masok 4Cool. *actually 4 Cekap. memandai aku tukar name class. :P

Subject yg ade Chemistry, Biology, Physics, Addmaths, and Sains pertanian. Subject nye xdelah susah mane nk bawak. But aku cume risau Physics, Maths, and Addmaths jee. Ketiga-tiga subject tuh banyak formula itu ini. Aku takot aku tak leh nk pick-up. Otak aku ni bukan laju sangat nak paham sume formula. Haishhh! Now i must sudy hard. Nak cari revision and refernce book SPM. Or senang nak borrow from mereka yg da abess sekolah. Kak Farah aku yg kiut miut tuh telah menawarkan untuk bg saya pinjam sume buku2 rujukan SPM nya kpd saya. Read this conversations>>>

*thank you kak farah! Sayang akak! :3 (click pada pic kalu tak nampak)

Hehe. maybe aku akan beli sndiri buku rujukan or tak pon beli revisions book jee. i need all this stuff for study and doing revision. I must be ready for any test or exam. HOHO. semangat semacam jee aku ni -.- . Kalo cakap je lebih, tapi habuk pon tarak, tak guna jugak an! hmm. i'll try the best and be the best among the best! Wuhoo. :DD

Dalam class, my next door friend is nurinmohdazhari. Duduk sebelah die memang aku bnyak cocet2 dgn die. We talked so much about Hollywood artist. Kalu last year, aku bnyak cocet2 dgn Erna pasal Hollywood ni. But now, dgn Nurin pulak. EErna da tak same class dgn aku da. Dia class 4Budiman(EST) with Siti Mas and Izza Dayana. HUHU :'/ Sedih taw, tak dapat nak gurau2, buli2 dgn Erna lagi. Now Nurin jelaa aku bnyak gosip2 sane sini. Bukan aku sorang je plajar from 3C 2011 masok class 4c 2012. Aku sorang je budak pompuan from 3c yg masok class tuh. And ade 5-6 org boys also from 3c dulu. yang aku perasan Azfar, Haziq, Zay, Darmend and Haridass. tujelaa kotw. 

Aku suke waktu subject>>>

1. Addmaths
  • because i love the way ckgu (apetah namenye, tak ingat) tuhh ajar. She shown us step-by-step formula to us. And bile aku tak paham die akan repeat again and explain dgn baik and buat aku suka sngt kat ckgu ni. Tapi, aku tak tau pon name ckgu ni. Hmm. hapela aku ni. And aku lagi paham Addmaths than Maths. HUHU. I  ♥ Addmaths!!!
2. Hahhh! Chemistry~
  • Even aku tak paham langsung ape ckgu ajar in class, but aku da prepared kat umah. Baca buku kimia, then pahamkan sume fakta kimia tuh. And aku da paham laa. then tak payah nak mengharapkan sngt penjelasan or penerangan from ckgu.BTW, satu class tak paham ape ckgu ajar -.-' . Furthemore, aku suke time Chemistry coz aku dapat duduk satu meja dgn tettt ~ HAHA :P . But we had no conversation. I be shamed on him! *kdah diam!
3. English. Pn. Fransicca!
  • She always had a story about Justin Bieber *not really laa. Sometime, she always makes joke and cheering my class with his childhood story. But, sometime i tired of to heard it. Sometimes her story makes me sleepy. *syhhh, don't tell her :3
4. B.Melayu
  • Aku pon tak sure ni waktu yg aku suke or tak. Ckgu Nazar a.k.a cikgu atlet sukan. HIHI. Dalam class ckgu ni aku tgok mudah mesra dgn muridnye. Tapi, kekadang aku tngok mcm kne bully pon ade. Takpe , ckgu. Ckgu da lakukan the best! "(Y)"
5. Biology
  • Pn. Sapiah. HAHA. she so cool! Dulu form 3 ajar aku Science. Now die ajar aku Bio pulak. Dalam class ckgu selalu jugak buat lawak. Dalam penjelasannya dalam menerangkan sesuatu topic, dia ade jugak selit2 sikit lawak die tuh. HAHA. and class pon tak jadi boring :DD
*erhhh, i think that's all for my fav subject.

And aku kureng minat time>>>
1. Maths! :(
  • Tadi aku suke subject Addmaths. But i kurang minat Maths. Hishh, bukan benci laa. Tapi, aku tak suka style ckgu yg teaching us tuhh. Laju kemainn macam F1 jee. Dia ajar laju sngt and dia selalu soal satu class tu ape, ni ape. Padahal satu class bagi muke BLUR je. Then she always attack me soh jwab soalan kat depan class. Dah lahh dgn muke aku mcm ~____~. Dia suke btol senyum jahat kat aku. Hhuhhh! Mengancam doe! :P
2. Pen. Islam. *BORINGGGGGGG
  • Uzstazah, masok2 class je buka citer pasal anak die or sekolah lame die tuhh. Sume bnde pasal anak die or sekolah lame die laa nk citer kat class. Kami pon terpaksa buat muka minat mendengar or cover muke menjadi pendengar setia. Aku rase blajar agame ni kjap je kotw. Then kalau ade salah sikit dlm buku latihan, sorang2 kene bebel. Nak tunggu dia habis bebel?! Hmm sampai tahun dpn tak abis :P *kejamnye aku 

3. Physics! Amede tuhh?!
  • Ckgu xde. Pragnant. Cuti 2 bulan! Exam bulam Mac. Hape pon tarakk! Pernah sekali ckgu Maths relief kan class then mengajar Physics. Hmm. cara die same je mcm diee ajar Maths. Laju kemainnn. Dah lahh Physics bnyak formula itu ini. Lagi dia bagi pressure kat aku yg otak lembap ni nak paham seketol-seketul!. HUHHH!!! okay xpe. aku baca buku kat rumah.
4. Sejarah bagai!
  • Dulu form 3 i heart to study History. But now, i bored with them. Belajar Tamadun Dunia bagai. Naik boring aku. Then nak kne buat nota sendiri. Malas derr. HUHU. I'll try to love back History. :'/
5. Sains Pertanian
  • Actually aku tak paham langsung ape aku belajar SP ni. Masok je class Sains Pertanian, tapi satu hapakk ape ilmu tak masok dalam kepale. Then, ckgu pulak soh buat bnyak nota. HUHU. I'll try to love SP.
okay. that's all for now. this is my subject and teachers who teaching me. 4Cool 2012. HOHO. tak merasa lagi suasana class tuh. Hmm. tunggu 2-3 bulan lagi. Confirm riuh! kdah. penad menaip seyh! Byebye ;) ◠_