Thursday, 26 January 2012

4 Cool 2012 (Sains Pertanian)

Assalamualaikum. hye pepps! two hours ago baru update about new CBox icon. Now nak tulis/taip/cakap about my class for year DuaKosongSatuDua. Form 4Cool (Agricultural Science). First masok class Perdangan and Prinsip Acc. Then, aku tukar masok 4Cool. *actually 4 Cekap. memandai aku tukar name class. :P

Subject yg ade Chemistry, Biology, Physics, Addmaths, and Sains pertanian. Subject nye xdelah susah mane nk bawak. But aku cume risau Physics, Maths, and Addmaths jee. Ketiga-tiga subject tuh banyak formula itu ini. Aku takot aku tak leh nk pick-up. Otak aku ni bukan laju sangat nak paham sume formula. Haishhh! Now i must sudy hard. Nak cari revision and refernce book SPM. Or senang nak borrow from mereka yg da abess sekolah. Kak Farah aku yg kiut miut tuh telah menawarkan untuk bg saya pinjam sume buku2 rujukan SPM nya kpd saya. Read this conversations>>>

*thank you kak farah! Sayang akak! :3 (click pada pic kalu tak nampak)

Hehe. maybe aku akan beli sndiri buku rujukan or tak pon beli revisions book jee. i need all this stuff for study and doing revision. I must be ready for any test or exam. HOHO. semangat semacam jee aku ni -.- . Kalo cakap je lebih, tapi habuk pon tarak, tak guna jugak an! hmm. i'll try the best and be the best among the best! Wuhoo. :DD

Dalam class, my next door friend is nurinmohdazhari. Duduk sebelah die memang aku bnyak cocet2 dgn die. We talked so much about Hollywood artist. Kalu last year, aku bnyak cocet2 dgn Erna pasal Hollywood ni. But now, dgn Nurin pulak. EErna da tak same class dgn aku da. Dia class 4Budiman(EST) with Siti Mas and Izza Dayana. HUHU :'/ Sedih taw, tak dapat nak gurau2, buli2 dgn Erna lagi. Now Nurin jelaa aku bnyak gosip2 sane sini. Bukan aku sorang je plajar from 3C 2011 masok class 4c 2012. Aku sorang je budak pompuan from 3c yg masok class tuh. And ade 5-6 org boys also from 3c dulu. yang aku perasan Azfar, Haziq, Zay, Darmend and Haridass. tujelaa kotw. 

Aku suke waktu subject>>>

1. Addmaths
  • because i love the way ckgu (apetah namenye, tak ingat) tuhh ajar. She shown us step-by-step formula to us. And bile aku tak paham die akan repeat again and explain dgn baik and buat aku suka sngt kat ckgu ni. Tapi, aku tak tau pon name ckgu ni. Hmm. hapela aku ni. And aku lagi paham Addmaths than Maths. HUHU. I  ♥ Addmaths!!!
2. Hahhh! Chemistry~
  • Even aku tak paham langsung ape ckgu ajar in class, but aku da prepared kat umah. Baca buku kimia, then pahamkan sume fakta kimia tuh. And aku da paham laa. then tak payah nak mengharapkan sngt penjelasan or penerangan from ckgu.BTW, satu class tak paham ape ckgu ajar -.-' . Furthemore, aku suke time Chemistry coz aku dapat duduk satu meja dgn tettt ~ HAHA :P . But we had no conversation. I be shamed on him! *kdah diam!
3. English. Pn. Fransicca!
  • She always had a story about Justin Bieber *not really laa. Sometime, she always makes joke and cheering my class with his childhood story. But, sometime i tired of to heard it. Sometimes her story makes me sleepy. *syhhh, don't tell her :3
4. B.Melayu
  • Aku pon tak sure ni waktu yg aku suke or tak. Ckgu Nazar a.k.a cikgu atlet sukan. HIHI. Dalam class ckgu ni aku tgok mudah mesra dgn muridnye. Tapi, kekadang aku tngok mcm kne bully pon ade. Takpe , ckgu. Ckgu da lakukan the best! "(Y)"
5. Biology
  • Pn. Sapiah. HAHA. she so cool! Dulu form 3 ajar aku Science. Now die ajar aku Bio pulak. Dalam class ckgu selalu jugak buat lawak. Dalam penjelasannya dalam menerangkan sesuatu topic, dia ade jugak selit2 sikit lawak die tuh. HAHA. and class pon tak jadi boring :DD
*erhhh, i think that's all for my fav subject.

And aku kureng minat time>>>
1. Maths! :(
  • Tadi aku suke subject Addmaths. But i kurang minat Maths. Hishh, bukan benci laa. Tapi, aku tak suka style ckgu yg teaching us tuhh. Laju kemainn macam F1 jee. Dia ajar laju sngt and dia selalu soal satu class tu ape, ni ape. Padahal satu class bagi muke BLUR je. Then she always attack me soh jwab soalan kat depan class. Dah lahh dgn muke aku mcm ~____~. Dia suke btol senyum jahat kat aku. Hhuhhh! Mengancam doe! :P
2. Pen. Islam. *BORINGGGGGGG
  • Uzstazah, masok2 class je buka citer pasal anak die or sekolah lame die tuhh. Sume bnde pasal anak die or sekolah lame die laa nk citer kat class. Kami pon terpaksa buat muka minat mendengar or cover muke menjadi pendengar setia. Aku rase blajar agame ni kjap je kotw. Then kalau ade salah sikit dlm buku latihan, sorang2 kene bebel. Nak tunggu dia habis bebel?! Hmm sampai tahun dpn tak abis :P *kejamnye aku 

3. Physics! Amede tuhh?!
  • Ckgu xde. Pragnant. Cuti 2 bulan! Exam bulam Mac. Hape pon tarakk! Pernah sekali ckgu Maths relief kan class then mengajar Physics. Hmm. cara die same je mcm diee ajar Maths. Laju kemainnn. Dah lahh Physics bnyak formula itu ini. Lagi dia bagi pressure kat aku yg otak lembap ni nak paham seketol-seketul!. HUHHH!!! okay xpe. aku baca buku kat rumah.
4. Sejarah bagai!
  • Dulu form 3 i heart to study History. But now, i bored with them. Belajar Tamadun Dunia bagai. Naik boring aku. Then nak kne buat nota sendiri. Malas derr. HUHU. I'll try to love back History. :'/
5. Sains Pertanian
  • Actually aku tak paham langsung ape aku belajar SP ni. Masok je class Sains Pertanian, tapi satu hapakk ape ilmu tak masok dalam kepale. Then, ckgu pulak soh buat bnyak nota. HUHU. I'll try to love SP.
okay. that's all for now. this is my subject and teachers who teaching me. 4Cool 2012. HOHO. tak merasa lagi suasana class tuh. Hmm. tunggu 2-3 bulan lagi. Confirm riuh! kdah. penad menaip seyh! Byebye ;) ◠_




icon for cbox


hye pepps! HOHO lame tak update blog an? HEHE kinda busy with school activity laa. Form 4 kan?! Amek class science stream. subject sume POWER punyer. Addmaths, Sains pertanian, Biology, Chemistry. Physics?! lagi lahh saket otak aku nk paham formula nye. HUHU pape pon i'll try the best for all this subject. Nak study betol2 tamaw main2 lagi. Dalam class da lah ade 2 org ex-KRK. so, dorang nilah my saingan segit aku. Kalu ade test or exam nanti, aku nak name aku mesti tersenarai dlm 10 students yg the best. Don't want no. up to 10. *kalu bole nak dalam top 5 HEHE :P. HUHU. nak belajar betol2. nak consertret *tah betol ke aku eja nie. 

Ehh?! ni ape ni?! salah tajuk ni. HUHU. ni aku nak tukar icon cbox aku kat blog ni. HEHE. ni pon  aku edit sendiri. wateva laa korg nk ckp ape. Cantik, lawa, buruk, jelik or ape pon ikut sukasuki aku laa. aku da try the best. korang ade?! xde kan. so, diam! :P 




aku buat kaler cream sebab aku punyer suke lah. btw, my blog ni pon kaler coklat and cream an? HEHE. klah, aku nk tukar icon ni skrg. then, nanti korg tgk laa jadi ke tak. HUHU. kbaii :)

Wednesday, 4 January 2012

My First day of School like ~_~


Haloo anda sume! Amacam korang punye 1st day skola? Best? Awesome? Penat? Boring? huhh huhh?! HIHI. Aku pagi2 bangon, mandi, siap, and breakfast. Makan mee goreng, nuget ayamas, Nescafee. Alahh air Halusssssssssss tuhh laa. HAHA. Turun bwh, tunggu cik siti. 

Sampai skula, aku mcm org jakon! bagai rusa masuk kampung laa katakan. Kluar dari kereta, mate aku meliar ke sane sni. Tah sape yg aku cari tah. Tup tap tup tap masok skula. Tak ingat da kaki mane masok dulu. Jakon punyer pasal sume jadi barai. ~_~ . Sampai kt tepi block A aku patah balik. Then, jumpe Farisha, Fazliana and Liyana. And Zara pon dtg.  Jalan dgn dorg sampai kt depan koperasi. Borak2 pasal class 4 ape jap lgi. Intan dtg. Sempat lagi aku gossip dgn dye psl ____tetttt~ ____ HEHE. Then kami sume gi berator kat tapak prhimpunan.

Cari barisan class. Sume da serabot. Jumpe Ratu. Then aku ikot dye cari geng2 dye sume. Jalan smpai kat parking kereta bngunan baru yg wane oren tuh, nmpak Aqilah and Siti Mas. Then jumpe Erna, Syera and Mai. Erna lari then give me a hug. Ouhhh "i miss u Erna!". Gurau2 dgn Syera psl vacation kat Africa. HAHA. :P

Berator ikot class form 3 dulu. Time tgh berator tuhh, aku nmpak tettt  ~ . HAHA. Comey je muke dye :P *gatey aku :DD. After nyanyi lagu Negaraku, skola, n negeri ckgu soh duduk. Perhh ~ memang berhimpit-himpit la kann. Sume jadi tin sardin kt tpak assembly tuhh. Time assembly, our new principal are very Awesome. She so concerned to 3K (Keselamatan, Kebersihan, Kesihatan) HOHO. and she also says "Imagine is important than knowledge." So, kite perlu ade imaginasi ye anak-anak :)) Wa memang tabik laa dgn pengetua baru ni. HEHE. Tataw kaki aku da naik kebas. Arhhh~ 

Name aku ade dlm list name class 4d. Alarhhh~ asal tak 4c?! Aku nk tukar laa. HUHU. Naik class dgn Zara. Duk bwh kipas *not really laa. Aku duduk sblah Zara. Then budak2 yg lain pon da masok. Intan, Fatin, Farisha, Fazliana. Sume duduk sederet dgn tmpat aku. HAHA. Kaler biru je sume. Pusing belakang, ade Haziq. Aikkks?! =.=' *si Torres ni masok class ni ke? ?_? Dye dgn Zay. Wai Long kt sblah dye. HOHO. Biarlahh. 

Bm, Ea, then rehat. Erna, Adlina, Siti, and sume from other class dtg serbu 4d. HOHO. sume dok kecoh psl class yg ditempatkan. Ramai yg nk tukar. 7 min abess sesi luahkan perasaan masing2. Gi cnteen makan. French fried. RM1. harga ta ubah. Tetap. Aku tak lapar sgt. After mkn gi Koperasi beli air. Nk fotostt tp rosak. Naik, balik class. Kt pintu belakang class 4d ade org nk exchange class. Aku ape lagi, teruss lari kt ckgu tulaa. panggil Zara sekali. Then bile turn kami nk bagi name, ckgu nk bladaa. Alarhh~ masok class dgn muke mcm U_U. Pusing belakang, Haziq and Zay 'ilang'. Sah dorg tukar class. Bukan k bgtaw aku urhh, dorang ni. grrr -.-

Time add maths, aku tak focus langsung ape yg ckgu bebel kt depan. Mencuka muke aku. Nak tukar class! >_<. After class add maths abess, waktu Perdangan pulak. Time tuhh aku main out je from class then meliau ke sane sini. Jumpe wan, adlina, erna and siti. dorg pon nk cari ckgu, nk tukar class. Aku follow dorang. Before that aku mintak request from ckgu yg ajr Perdangan. Pn. Norsham. Dye izinkan aku. Cari mereka sume. Hilang sudah. Lari gi  block B. Jumpe dorg kt situ. Then, jalan3 cari ckgu. Pehhh, penat derr. Finally, jumpe kt dlm bilik guru. Tercungap2 kami sume. Tapi, ckgu bz. ALAHHHH! Balik class dgn muke yg KECIWAA!


Abess waktu Perdangan, balik! Kluar terjumpe budak cina from 4c yg nk tukar masok 4d. Tan Ka Mun. Dye ajk aku gi jumpe ckgu kt bilik guru. Kesesakn di tngga block D trpaksa ku redahhh. Jumpe ckgu, soh dye potong my name dlm class 4d. Masok 4c. then Tan Kah Mun masok 4d. Yeayyyhhh! Thank kiuuu ckgu! Thanks Tan Kah Mun! HEHE. then balik dgn senyuman yg lebar. HEHE :)))
Tuesday, 3 January 2012

Back to School :D



*curi from Encik Google.


Hye korang! sok da start skola kan?! *da tahu tanye pulak :P heyyy, rase malas pulok nk bangon pagi esok. Yelaa, da cuti 2 month ni. Matehari da tengak, baru aku terjun dari katil. HEHE. Well, this is me! Kdah stop citer pasal cuti ni. Yesterday was Isnin, today is Selasa, and tomorrow is Rabu. HOHO. 4 Jan 2011. Hari pertama ke skola, akan ku lalui dgn senyuman yg tak lengkang di bibir. :)) . Don't forget! start dgn Bismillah ye anak-anak.

Beg sekola? Stationary? Uniform? kasot? *yg part 'dlm' tuhh pon jgn lupe gakk ye :P Korang da ready sume? Aku dah! Siang-siang da buat. Korang yg tak buat lagi tuhh, better prepared skrg. Tak nak nnti sok korang kelam kabot. Sape yg susah? Korang jugakk kan. :) Sok aku Form 4. 16 year old. Next year form 5 and next year jugak SPM. OMG!!! Cepat nye mase berjln. Tak rase doe! Pape pon, i'll do the best for my EshhPieErmm. Stop sudah psl PieErmmArr! Buang jaoh-jaoh kat dlm laut. Tamaw citer da.

Sok maybe aku masok class 4C. Class Sains Pertanian. Dalam otak dah set. sok aku kene berjuang habis habisan untk dptkan tmpat duduk tengah-tengah. Bawah kipas! Ingat tu! Aku da cop dulu. Welkkk! Bla laa lu! Wa dpt dulu. *sape cepat dye dapat :P And kat sebelah aku haruslah salah seorg dari merka ni. *tapi, aku tak sure dorg same class dgn aku ker tak.



HEHE. This all my lovely friends. Aku syg dorang :') Hope dorang stay kat ESEMPI lagi. Adelah kotw 2-3 dari mereka nk pindah. HUHU :( . kdah, aku tataw nk taip ape lagi. sok nk skula. nak tito awal. Btw, aku da janji dgn 'dye' nk jumpe kat skula sok. Excited k skula ni. HEHE . Don't wanna be late. See u tomorrow ye ;) Kbaii ~