Sunday, 23 December 2012

Bye 6teen




Hey hey hey hey hey. Yuhooo! Somebody miss me? Nope? Okay? HUHU. Tinggal semingu je lagi sesi perskolahan akam tiba dan tahun 2012 akan melabuhkan tirainya dan membuka lebaran baru untuk tahun 2013. Setiap tahun semua pasang azam dan angan-angan baru. Tapi kalau apa yang kita azamkan atau impikan tak terlaksana dari dulu lagi wat apa? Angan-angan hanya tinggal angan-angan jelaa. Sama jelaa denan aku ni. Awal tahun kemain azam itu ini semua. Tapi, dah pertengahan tahun pemalas jee lebih. Tulah namanya cakap tak serupo bikin! Bak kata perpatah Hangat-hangat tahi ayam saja. HUHU.

Okay sat lagi nak start sekolah, sat lagi aku nak masuk form5, sat lagi aku duduki SPM, sat lagi aku pi blajaq kluaq negara', sat lagi aku dah nak kahwin. Eeee...kahwin?! Entah sapalah jodoh yang Allah dah tetapkan dengan aku ni. Harap-harap orang-orang yang baik dan boleh memimpin aku ke jalan yg benar. Amin. :) Haishhh, apa cakap pasal kahwin ni? Ni mesti pengaruh novel cinta ni. Haishh patutlah jerawat asyik tumbuh jee. HEHE. :P Okay okay, seminggu lagi sekolah nak start. Class still sama macam form 4 dulu. Classmates pon muka stok kenal jee. HUHU. Muka dorang lagi? takda orang lain ke? Okay gurau saja. *kepada stalker merangkap classmate aku peduli saja dengan statement tadi* 4 Cekap a.k.a 4 Cool a.k.a 4 Sn III (2012) ke 5 Cekap a.k.a 5 Cool a.k.a 5 Sn III (2013) Ecehhh banyak pulak a.k.a nyaa.

Barang skolah, kelmarin aku, adik beradik, ibu ayah semua keluar shopping kat OTK. Tak lain dan tak bukan, mana lagi kalau bukan Pasaraya KawanMU. Pilihan seisi keluarga! Kat kedai tuhh satu jee yang aku tak suka, kasut yang dijual tak awesome. Hari tuhh ramai glia pengunjung yg datang majoritinya ibubapa dan anak-anak. Perhhhh...sesak gila. Lagi-lagi hari ahad kan. Hmm...memang lahh. Masing-masing semua sibuk acu baju sekolah, kasut sekolah. Nasib baik takda yang acu spender kat situ. :P. Fitting room pun taknak kalah dia punya queue. Hadoiii. Then beli kasut kat kedai depan Pasaraya KawanMu tuhh. Apa tah nama kedainya pun aku tatau. HUHU. Kasut Jazz Star, size 5. Seniour year, kasut pun nak yang baru jugak. HEHE.

Okay. Baju sekolah, done. Beg sekolah BodyGlove *original taw* , done. Buku sekolah, belum beli lagi laa. Lusa kot beli. Ehh lusa Xmas laa. Erhhh nanti lahh. Tak ready lagi nak masuk form 5. Oooooo ~ takutlah HUHU. SPM weh, SPM! Keputusan yan menentukan hidup mati kau. HUHU. Mulai tahun depan aku kena concentrate and always focus dalam class. No more karok radio rosak with Nurin. No more DJ in the house. No more suara ayam serama, bak kata Azfar laa. No more Oh My English, broken English. HUHUHU. No more crazy dizzy with Erna. No more crushy-mushy with someone. No more freedom and liberty. UHUKUHUKK. ;__; Cepatnya masa berlalu. Rasa macam baru semalam aku pergi orientasi form 1. Rasanya baru semalam aku ambil result PMR aku. Rasanya baru semalam aku masuk form 4. Ouhhhhhhhh. Can I turn the time back? Pleaseeeee ~ ;__; Okay okay dah. Over jee lebih -.- HUHU

Sepanjang cuti dua minggu ni satu buku sekolah pun aku tak bukak. Patutnya cuti panjang nilahh aku kena prepare dengan ilmu form 4 before masuk form 5. Ni tak. Aku ke mana, buku pun tah ke mana. Novel jee! HUHU. Lepas ni crush dengan buku sekolah and soalan-soalan spot SPM jee. Bye crush. HUHU. Lepas ni 24/7 hours aku dikelilingi buku-buku sekolah jee. Novel-novel cinta, seram dikuarantinkan selama 11 bulan. Susun balik dalam kotak, humban dalam stor. *Hey makcik ni! Tak habis lagi drama queen nya~* Okay okay. To you all yang same batch with me, kita senasib lahh. SPM 2013's victims. HOHOHO nightmare is begin ! Kdah pergi study laa. Membebel jee dari tadi. Kbai. Adios.

My 17th year will be like this!

Dear fellow friends, frienemies and enemies. I miss your ass 


Sunday, 16 December 2012

Cameron Aku Datang!



Haloooo! Apa khabar? Boleh ku bantu, masalah mu? Ecehhh ni na jadi Prof. Klon ke? HAHA.
Okay. Amacam korang punya holiday? Any vacations? Fun and enjoy? Huh? huh? Harap korang punya cuti best-best belaka. Kalau-kalau korang ada cuti jauh-jauh, jangan lupa bawak balik some souvenir okay. Beg LV made in Thailand pun takpa. Aku, kalau orang dah bagi memang aku guna baik-baik, jaga elok-elok even barang tiruan. HAHA :D 

Tittle kat atas "Cameron Aku Datang" . Ecehhh tittle macam film Istanbul Aku Datang pula. Hehe. Tuh Dian yang nak pergi ambil course kat Istanbul tapi aku ni ada family day kat sana. Keluarga belah bapak aku. So esok semua kulaan dari Jengka gerak ke Cameron. Aku tak tahulah nak rasa excited, happy or sadness. HUHU Hermm happy tuh memang happy and excited sebab dah lama tak join family day ni. Sedih sebab ibu wa tarak ikut sekali. Alorhhh tak best la cenggini. Ibu tak dapat cuti. Tapi sebab tuh jee, ada lagi sebab lain. Tapi, tak perlulah nak aku kecoh kecoh kat sini pasal hal family. Tak elok ulak kan. HUHU okay tapi memang. Ibu takada nanti tak best. Tak boleh jalan-jalan shopping, hirup udara segar, nyaman Cameron Higland tuhh. Tak boleh photoshoot sesama ber-latar-belakang-kan tumbunan nan menghijau. HUHU. Boring ar cenggini. :( 

Tapi takpalah, aku cuba happy dengan family day kali ni. Nanti kakak belikan something kay untuk ibu. Ibu order je kay :) Baju and grooming stuffs semua aku dah siap packing. Baju semua yang cantik-cantik je aku bawak. Baju buruk semua aku tinggal kat rumah untuk 2 hari. Biar naik juling mata auntie-auntie aku karang bila tengok aku yang tinggi lampai persis model ni. *bluekkk! mohon jangan perasan* :P HAHAHA. Eh, kat Cameron ada hot guys tak? HEHE I'm just asking mehh. Kot kot la mana tau, selain hirup udara segar bugar kat sana, dapat juga aku main-main mata dengan budak handsome. HEHE :P *gatey ya mu* "Hey hey, crush kau nak letak mana?!" eh suara sapa lah yang bising tuh? Crush aku tuh, pangkat crush jelaa. Tak lebih mana pun. HAHAHA :D

Okay esok nak kena bangun awal-awal, nak gerak terus ke Cameron Highlands. Berbanding dengan jarak rumah pakcikmakcik aku yg lain, rumah aku ni jaraknya panjang sikit berbanding mereka. So, esok kena bangun awal laa. Mereka watlek jelaa. HUHU. So malam ni nak tidur pukul berapa ek? Vamp macam aku tidur ke? Eh, aku vamp ke? or werewolf? Hey apa aku merepek ni. Tidur jelaa, jangan sampai kena tinggal sudahlah. HEHE. Okay. Till then bye ~






Saturday, 15 December 2012

New Assalamualaikum


Hey anda! Ya anda lah. Ya anda.Yang kau toleh-toleh belakang lagi tuh apahal? Jari aku tunjuk kau, kau lah. HUHU. Okay. Cer korang tengok kat atas tuh. Lawa kan? Cantik kan? Indah kan? Aku dah update sikit. Dari yang lama ke yang baru. Yang lama punya bila aku dah publish entry ghaib entah ke mana tah "Assalamualaikum" nya. Menyorot kot. HAHA. Url's image tuh aku jumpa kat blog someone yang comel lote ni. Aku boring dah dengan "Assalaimualikum" aku yang 'invisible' tuh. Then I've found these tutorial . And walaaaa! Le awesome "Assalamualaikum" in every entry. Yeah saya suka, saya suka! *tiru gaya Mei Mei cakap* :D 

Lepas ni kepada stalkers tegar aku, sebelum baca entry bagi salam dulu taw. Lebih afdal dan lebih baik. :) Hehe. Okay nothing to say and goodbye for now. Soon i'll update a new entry okay. Adios ~ ;)




Wednesday, 12 December 2012

Happy 12.12.12



Assalamulaikum and hey peps. Guess what? Hari ni 12.12.12. So? Nothing special on me, just normal je. Takde pun sakit ke, demam ke, menteng je. Cool beb! Buat apa nak kecoh kepoh hipokrit pasal tarikh hari ni. Tarikh keramat la kononya. Hapelah sangat. Esok? Hmm...esok birhday 'adik' aku. HEHE. Esok birthday Taylor Swift. December 13th. Yang ke berapa tahun aku pun taktau. Aku ni mengaku jee #swifties tapi tahun dia ahir un aku tak tahu. Kat twiter ramai dah internationa swifties dah bising pasal esok. Lagak macam esok ada big party jee semua swifties dijemput untuk meraikan birthday Taylor. Tapi esok Taylor ada events  . So kira kebetulan ah ni. Ni pun aku tahu dekat website dia.

Eh preface aku tak pape tah. Typo merapu pasal Taylor Swift. Hahaha. Okay. Agak berabad,berdekad,berzaman juga aku tak typo menaipo kat blog ni. Last entry pun bulan June lepas. Fuhhhh lama weh. Well, science stream student. Busy mehh. Busy ke? Act malas. Since aku dah jadi AJK paling kuat kat twitter tuh, aku banyak mencoretkan segala yang berlaku pada setiap masa kat 'merpatibiru' tuh. Mudah, senang, simple, tak susah. Tweet je ikut suka hati,kepala, jangtung, otak kiri kanan kau. Tapi nasiblah siapa yang kena tweet limited tuh. Aku belum pernah kena lagi. Lucky! ;) HEHEHE.

Okay takda apa sangat nak cerita kat sini. Hanya sekadar untuk memenuhi ruangan entry di blog aku ni. Maklumlah 12.12.12 kan? Hmm...nanti ada cerita nak story mory kat sini aku rajin-rajinlah typo kat sni, bagi  orang baca, bagi orang stalk, bagi orang tahu apa aku buat. HUHU. Adalagi ke stalker-stalker tegar aku ni? Entah~ kbai :)
Friday, 23 November 2012

22Nov2012

#22November2012

*Twilight Saga : Breaking Dawn part 2
*Birthday girl @ernarahimi
*GSC IOI Mall
*Redeem Pizza Hut coupon
*Bangles and necklacess
*OMG! Unbelievable that I met my crush O_o
Setelah sekian lamanya tidak menulis blog, ni aku nak sharing and caring. Happy stalking :)

Okay aku mandi pukul 9.30 and siap siap. Aku ni kalau nak siap pergi jejalan mesti ambil masa sikit.
Opss bukan sikit, tapi banyak. HEHE. Aku dah try nak siap cepat tapi tetap lambak jugak. Dah lambat then masa yg da ditetapkan dalam perancangan ditunda 10-15 minit. Hiee rugi jee. Kay kay. First Erna datang rumah aku dulu. Then kitaorang sama-sama gerak pergi tunggu bus. I though bus datang lambat tapi tak sampai 15 minit bus Metro 21 yg tak pernah tepati masa tuh datang. Yeay we're lucky! :D . Dalam bus banyak cocet pasal BTR show the primiere week. Bila da jumpa somone yg minat artist yg sama dgn kita mesti gempak berceloteh. HAHAHA. 

Sampai IOI hampir 11.30 a.m. Fuhhh! Sempat. Twilight start 11.50 a.m. Okay we have 20 minutes more. So we decided to went GSC terus. Erna nak naik lift tapi org ramai and aku pulak merengek macam budak kecik nanti pening naik lift terbuka ni. Then aku terus tarik Erna naik escalator. Tingkat 1, sampai. Then bila naik ting. 2, Erna mengadap aku nak cakap something. Suddenly........*bunyikan drum*........she shock and speechless. But dalam masa yang sama Erna sempat bagi isyarat mata and whispered me "Hey, tuh Hamizan and your c-c-cru..." And I've realized and understand what have she try to say. Then aku pun cepat-cepat jalan strait and masa tuh aku sempat toleh kat dorang yg Erna maksudkan and I saw......OMG! Even just a 1 sec but my heart started beat like a drums. It's beating so fast like a...erhhh I don't know laa how to discribe the situation.  Not expecting that he's here, in IOI at this time?! Wattahell you're doing here, CRUSH?

Aku dengan Erna pun jalam macam lepas nampak hantu. Ya, belum tengok cerita Twilight lagi tapi dah nampak dorang macam nampak hantu. Duhhh~ Terkejut tahap dewa tau! Erna tak laa sangat tapi aku ni rasa macam tak cukup oxygen jee nak bernafas. Even IOI tuh dah pasang aircond sana sini. Haihhh apalah dorang buat datang IOI time ceggini? Menurut apa yg Erna nampak, dorang bertiga. "Hamizan, Haziq and sorang lagi tak cam. Maybe Hariz." Oh okay. I call them The 3H's ! HAHAHA. Then kami dah taktau nak pergi mana aku decided nak masuk ToysRus tapi Erna saja nak lengah-lengahkan. Dia tak jadi nak masuk ToysRus malah ajak aku prank dorang. And aku pun macam "What?!" -.- Erna terus tarik aku and sought them. Cari dorang guna lift. Then masa otw pergi lift we're found advertisment Greyson Chance t-shirt at F.O.S. Kami Mencicit lari ke arah papan iklan tersebut. Masuk F.O.S, travelling seluruh F.O.S cari t-shirt GC. Tapi tak jumpa, hampa and kecewa. Keluar F.O.S, sambung semula our mission tadi. Eh silap, Erna's prank mission. HAHAHA :P Guna lift, mata masing-masing melilau ke sana sini and I'm started dizzy. Membebel macam org gila kat dalam lift while Erna just gelak. Hmmm~

Sampai kat tingkat bawah, kami pergi IOI lama, pergi Jusco. Cari mainan kat Jusco dulu. A gift for Erna's niece. Nak tengok kot-kot ada patung Dora. Cari sana sini, tak jumpa. Hieee kenapa susah sangat nak cari patung Dora ni?! Dah laa kartun yang aku paling benci. Begitu juga Erna. HUHU. Patung takda. Okay nanti beli dress or t-shirt. Almost 11.50 a.m kami naik ting.3 , GSC sebelah Popular. Lengang derr. Tak ramai sgt orang. Before masuk ingatkan nak beli some food and drinks tapi queue panjang and satu kaunter jee?! Perhhh karang terlepas pulak babak first Twilight karang. Decide nak beli kat dalam tapi sekali kau da masuk semua gerai sunyi jee. Chaittt macam hape tahh~ Ni mesti semua malas datang kerja shift awal ni. Then kami pun masuklah ke bilik pawagam dgn tangan kosong. Seat no. C01 and C02. Rasanya masih terlalu awal lagi kalau aku dudduk nak tunggu movie start. SO, aku decided nak keluar pergi beli junk food sikit. Demi nafsu yang membuak-buak nak makan popcorn aku sanggup travelling satu GSC tuhh. Sampai aku tembus GSC kat bangunan baru punya. Phewww! Semua gerai aku pergi tutup. Kembali ke bilik pawagam dengan muka yg masam mencuka. Geram to the max ohh! >_<

Dahlaa popcorn takada, air coke pun takda. Then banyak pulak starting iklan dorang ni. Sisa marah pasal popcorn tak hais lagi. Ni ditambah pula dengan tayangan iklan-iklan sakai ni. Aku rasa dorang letak 20 iklan before movie nak start. Perhhh macam !!@#$%^&*. Apalah nasib aku hari ni. Jumpa crush sekejap jee, popcorn takda, iklan pulak bertimbun-timbun tayang di screen besar depan mata aku ni. Aku start membebel macam org gila kat dalam tuhh. Erna mengekek jee. HUHU. Sedih, sedih,sedih :'( Bila pawagam tuh dah mula dibanjiri dgn penonton-penonton yang majoritinya golongan remaja. Lepa sekor-sekor memenuhi kerusi yang kosong. Aku pun perhatikan jee sekor-sekor yang masuk. And ekor mata aku automatic dapat mengecam satu susuk tubuh yg amat aku rindui sepanjang cuti sekolah ni *bweakkk! Termuntah mak dengar :P * Seorang, dua orang, tiga orang. Alamak! tuh dorang bertiga laa. The 3H's! O_o Seraya da nampak dorang, nerve impulse terus berfungsi and aku menyiku Erna. Kasi isyarat yg dorang pun nak tengok Twilight. First show pulak. Sibukk jee :P HAHAHA. We're enjoy the movie. Say "Hello" to Renesmee :)


Twilight da habis. HUHU. "The finale epic that live forever" that's the tagline for these movie. Lepas ni dah tak ada dah siri Twilight lagi. Bella sememangnya kepunyaan Cullen. And Renesmee, was her daugther with amazing power. Kalau nak tau cerita selanjutna kau pergi tengoj sendiri laa. Cerita aku ni pun ak habis lagi. Okay. Penonton lain semua dah mula keluar. Aku berdiri tapi Erna still membeku di kerusinya. Masih menghayati lagi ceritanya sehingga lagu penghabisan pun dia nak dengar. Aku duduk semula. Melirik sekilas pada The 3H's. Huhh three diferent tan skin. LOL. Lawak pulak aku tengok drang tuh. HAHAHA :P Aku bangun semula and tarik Erna suruh berdiri jugak. Erna membetulkan dirinya dan mula mengangkat kaki untuk beredar. Aku sebenarnya nak bagi The 3H's nampak kami, tapi aku ni cepat sangat nak get out. Macam kelam kabut sikit. Hiee I don't know what's these feeling. Adrenalin, maybe. HUHU. Masa kat pintu keluar aku toleh sekejap The 3H's. Ohh terubat jugak rindu. Terima kasih, Ya Allah :)

Lunch @ Pizza Hut. Redeem coupon. 2 glass of coke. Sambut birthday girl dengan Pizza Hut. Layan jee. Makan, makan, makan sampai full. Tak larat nak habiskan. Bungkus, made a payment then terus ke Aeon Jusco. Niat nak cari dress for Erna's niece. Jalan, jalan, jalan then sesat kat food cort pulak. Sinngah kejap pasaraya beli Cabury. Then terjah Popular. Lepaking, selak-selak magazines. Sana sini muka One Direction. Duhhh~ takda orang lain dah kee? We're conquer the magazines area. Orang lain yang nak lalu pun tak boleh. Mereka terpaksa memilih jalan lain. Sorry dudes! HAHAHA.


Wednesday, 27 June 2012

Mereka cantik, mereka PANAS!

Halo dudes and peps! What's up? euwww! Habuk bersawang sana sini. Stinky! i dahlah arlegic dengan habuk. *okay itu gedik! Hmm...well da lama dah 'tulis diary' ,cenggini laa rupenya. Asyik tweet-tweet jee. Time tweet, pegang prinsip "FB and Blog da mati!" HOHO. Both of it da bosan. Kalau on pon hanya sekadar hendak memenuhikan tabs Google Chrome saja. Then biarkan saja page tuhh ternganga tanpa scroll apapa.

Blog ni aku da taktahu nk typo apa. Otak aku ni memanjang BLANK jee -.- terhantuk kat mana pon aku taktahu. Tapi, hari ni aku perah otak aku ni sehabis mungkin keluarkan idea nk typo entry baru. Aku perah otak mengalahkan jawab paper Addmaths taw. HUHU v_v *nasib baik tak sakit kepala. 

*Both of them are beautiful :)
Hahhh korang nampak tak sekeping gambar dua orang 'kakak' aku yang lawa ni? :P HOHO . ehem nak cakap on the positive sides je kay. first, kiri. Kenalkan sapa? Tipulah kalau tak kenal. Opah wa pon fanantik dengan dia, inikan pula korang. Nur Fasha Sandha bt Hassan or commercially known as Fasha Sandha. *aku baru wikipedia :P . HAHA. first aku nampak dia acting dalam film Black Maria. Cute jee dia time tuhh. Hehe. Then nama dia mula meletop kebaboomm dalam industri seni tanah air ni. Makin femes, makin popular, then now da jadi isteri orang dah. HAHA. to the boys yg kat luar sana simpan saja niat korang nak masok meminang. :D. 

*selamat di'ijabkabul pada 27 April lalu

Okay habis cerita pasal Fasha. Now sebelah kanan tuh pulak. one of the participants Dewi Remaja. Orang nya lawa, cantik, cun. semua ada kat dia tuhh. sampai boys kat class aku berebut mengaku tuhh awex mereka. Ishhh ishh ishhh. *geleng kepala. tak ada apa sangat nk cakap pasal dia. Hanya mampu cakap she's beautiful. Artis baru nak berjinak-jinak mencipta nama. 

Dorang berdua ni masing-masing nama sedang meningkat di persada seni tanahair. Kontroversi pon tak sudah-sudah. *okay shut up! Aku bukannya reporter gossip artis, nak cerita itu ini kat sini. But ini apa yg aku observe and compare. Both of it PANAS ! Gtg, kbai ! 
Monday, 4 June 2012

Segmen : Up followers Blog dan Twitter

Hey, pepps. Da seminggu cuti and lagi seminggu lagi start sekolah. Homework? Selak-selak then simpan balik -..- . Okay, tadi on 'merpati biru'-scroll page-check trendings-click Yasmin Hunwick-tweets takziah kepada keluarganya-Al-fatihah.

Then, blog walking sanun-sini then i found this cute blog. Scroll scroll scroll, then jumpa entry cara nak increasing your followers at blog and twitter. Then aku pon berminat nak tahu lebih details lagi. Cara dia mudah jee. Ikut step-by-step ye, murid-murid semua *cikgu tadika masa kecik-kecik dulu. Okay-okay.

1. Follow blog ini *i'll follow back soon
2. Follow my twitter *i'll follow back soon
3. Buat satu entry pasal "Segmen : Up followers Blog and Twitter"
4. Dalam entry tuh beriahu korang punya jumlah followers kat blog and twitter beserta dgn link nya.
contoh:
Blog: http://kautakbolehbaca.blogspot.com/ (49 followers)
Twitter: @freakyhanna (214 followers) 
 5.Tag kepada kawan-kawan korang *at least 2 orang. Dan pastikan mereka tahu. My victims is >>>
6. Lepas habis taip entry, hantarkan link korang pada komen entry blog ini.
Segmen ni beroperasi selama seminggu je (30 May 2012-06 June 2012) . Aku pon baru jumpa tadi. Masih sempat kalau korang nak join. Lepas habis segmen ni, senarai nama peserta akan di paparkan. Okay, selamat menambah 'askar' anda! kbai.
Friday, 25 May 2012

Shout out, Scream out, Yell out for 25th May 2012

Assalamalaikum and hey dudes! Kelmarin 23th may, semalam 24th may and today is HAHAHA, Yayayayay, Lalalala for 25th may 2012. Well, today as i walked into the elevators buttons and morning air, strangers silence makes me wanna take the stairs. *quotations from Sparks Fly lyrics. 2 paper lagi - Maths I and Sej I. First, paper maths start then 9:15 Sejarah. Bulat a, bulat b, bulat c, bulat d, himtamkan jawapan, Pn. Francisca grabbed my paper then i shout - i scream - i yelled "FREEDOMMMMM!" hoho. Happy holidays,Esempians ! :D

Freedom?! not yet lorh. after cuti results keluar mampuss kau! tidur tak kenyang, mandi tak lena, makan tak basah laa kau. HOHO. Targets?! ouhh ya, ada. ko ada?! Harap % aku naik. don't be down. hoho. peoples will call you B.I.M.B.O. What's BIMBO? : ada rupa tapi otak sebesar kuman je! >:P kdah. merepek dah aku. huhu

Tittle kat atas "Shout out, Scream out, Yell out for 25th May 2012" . LOL ! happy-sadness-joyful-upset-madness-hilirious everything goings to me :) .
  • Yay! i'm not join to National Youth Day Jamboree 2012. *sedih+hiba
  • Yay! i'm going to HBN 2012 with my BFF on tomorrow. *happy+fun
  • Yay! i'm not meet my scout acquaintances. *keciwa
  • Yay! i'm not release tensions at people's weding feast. *alright
  • Yay! Freedom! *shout out
  • Yay! Happy holidays Esempians. *waving
  • Yay! You're 16th, Hasaka. *birthday boy
Okay, macam-macam aku rasa hari ni. And aku kalau boleh nak senyum selebar-lebar nye sampai ke telinga. *i can't stop grinned! :D . lalalala. Okay, hari ni pun sorang makhluk Tuhan ni da genap 16 tahun. Da besar da nak mak tuh. Hope pikiran pon makin matang ye HAHA *jangan marah. Happy birthday to you. Haziq Mohd Ali! yeah yeah yeah! *tiru style Azfar and Zay. Hadiah? hehe. semalam after enjoy dengan Teachers day terus beli. Beli apa? kat mana? berapa? hehhh biar aku jee yang tahu. Simple je hadiah dia.

*25th May 1996


Then, hari ni sampai sekolah semua jeling-jeling kat aku *tak semua laa. Hehhh, pahal korang? tak puas hati cakap depan-depan laa. *innocence face >_O . "Kura-kura dalam perahu, pura-pura tak tahu" itu pepatah untuk aku hari ni. HEHE. Semua tersengih-sengih kat aku macam...erhhh..."eh! kau pikir kau lawa buat muka macam tuh?!" *cover muka!  Kejap, aku nak flashback the moments.HEHE. Kalau nak citer panjang memang tak habis. So, let me only know how's going. *smiling like a joker.

Exam is over, school's out, holidays is coming. So, what's your plan? Any vacation? Huhu don't know mehh. Start cuti memang semua happy, tapi bila dah lame-lama rasa bosan nak mati datang tak bagi salam. Kalau aku time cuti ni memang aku banyak menguyah. tapi badan da naik-naik jugak. Menteng jee! Always slim taw! *facts, not show off. Btw, aku memang tak boleh lari dari menjalankan tugas sebagai kakak mithali tersohor dalam rumah aku tuhh. HUHU. Cuti ni aku suka hang dgn friends. Kau cakap je bila and kat mane. Aku ON jee! Hehehe. 

Okay, apape pon harap anda semua bergembira di hari cuti persekolahan ni. Isi kan masa anda dgn perkara yg berfaedah ye. Janganlah korang pergi cari penyakit. Tahu-tahu sampai sekolah ada yg kaki patah, tngn patah, hahh kepala patah pon ada jugak karang. HUHU. Okay, enjoy your holidays and take care. kbai :)


Tuesday, 22 May 2012

NifandMsar ♥

Huiyy huiyy huiyy... hapela panggil orang huiy huiy. Kesah pulak aku! *not in mood! Yesterday, my checks tersangat-sangatlah penat sebab senyum bukan main lebar sampai ke lubang telinga! i'm grinned so much damn! but today mulut aku muncung mengalahkan burung belatuk.

Act, da lama aku nak buat benda ni. Tapi, baru sekarang terhengeh-hegeh nak buat. last-last....hmm. padan muka laa kan! Semalam aku terjah abe koperasi Esempi terchinta, Aizad. Then aku cocet-cocet tanya pasal HBN 2012. Excited bebenor aku dengan Nurin tanya. Then Aizad cakap tempat maybe da full. Aku dgn Nurin speechless kejap! *_* Toing! Nanti Aizad tanya Tuan Zai. Okay aku dgn Nurin masok class dengan senyuman yg tak lekang di bibir. ^_^ *masih menanti.

"Berbunga-bunga. Dalam hati ada taman. Senangnya dalam hati!" 
Itulah nyanyian sumbing dalam hati aku tika itu. Excited and happy bebenor. macam dapat ke tak pergi karang. HUHU. Tapi, langit tak selalunya cerah ~

Hari ini, pikir lepas sekolah nak shopping beli barang kem. Tapi,.... kejap aku nak story sikit ni. Habis je paper AddMathsII, terus attact koperasi. Nurin da berdiri di mka pintu koperasi. Kami datang dengan harapan yg tinggi menjulang! *kalah Empire States. Aku setia menjadi tunggul kat tepi pintu. Dengar je Nurin jerit "Ehh kau biar betul?!" aku kaget! Rasa hambar mula menerjah. ouhh tidak! adakah ini penamatnya?! *i'm so dramatic! 

Jawapan yg Aizad bagi bukan yang kami harapkan dari semalam. Tempat da full then nama pon da check-in. So, tak da laa! Then aku...cover muka! Oh My English! Oh My Allah. I never meet MSAR again. Timee tuh rasa macam nak nangis daa. :'( But i'm still cover muka. Beredar meninggalkan koperasi menuju ke Ala Cafe. Langkah yg lemai lolai, ku turuti juga langkah Nurin yg semakin laju ke tempat yg da macam pasar borong Rawang! Huh! *melayan perasaan yang hiba.

*Huwarhhhhh!
Aku merengek mengalahkan budak kecik. Budak kecik kat atas ni nangis comel, tapi kalau aku....Allahualam...udah-udahletew. *pujuk diri sendiri. Time paper English II, hatiku gundah-gundalah.! 
Huwarhhhhhhhhh! Tak dapat jumpa MSAR ! Seem like i'll meet you in other Jamboree. 

~once a scout, always a scout~
~there's no Jamboree without Scouts~

*see?! :'/

Saturday, 19 May 2012

♥ 3 Things That BF Wants From their GF ♥

Hey, peps! i gonna to typo about couple things. Well i'm single. Happy go lucky Single. :D Status AVAILABLE or NOT-AVAILABLE ni?! Kesah pula aku ! tak heran pon laa. Jodoh itu Tuhan yang tentukan. Matlamat aku sekarang is study betul-betul. And BF aku sekarang is BUKU SEKOLAH. HAHA :D *nonsense preface

Okay,okay, okay. To the girls who is new to familiarize herself in romance love, she is often blur about what is their BF want. If we see that, the BF is actually just want to marriage and doing sex or more than that? HOHO here the answer.

Love is a serious relationship because it involve emotional. Each partners have their own requirements. For boys they only want 3 things from his girls >>>

1.Become a loyal listeners.
As a boys is ready to become a loyal listeners, they also want their girls do the same thing. Boys is hard to impress something unless to the person who they only believe. So, they always want tell something to their girlfriend.
2.Remember Important Things.
Lelaki ni fikirannya beza sikit. Mereka lebih fokus pada wang, kuasa dan keseluruhan perkara. Bebanding wanita yang fokus pada kasih sayang dan memikirkan sate perkara satu persatu. *berani aku cakap ni!
Jadi, lelaki ni jenis yang pelupa sikit pada perkaa-perkara kecil yang penting. Mereka ni selalu memikirkan satu perkara secara satu keseluruhan iaitu TERAS. *Ingatnye, girls! Their really needs a help from their girlfriend to memories the small important things.
3.A Sufficient Attention
Lelaki akan menjadi terlau manja pada pasangannya. So, girls...pandai-pandai la korang layan karenah mereka ya. HAHA. and mereka juga mahukan perhatian dari girlfriendnya. Mereka taknak perhatian pada setiap masa tapi nak pastikan yg girlfriend dia ingat ke tak pada mereka tuh. 
So girls and boys, there is no perfectly life. Therefore, anda berdua masing-masing perlu saling memahami antara satu sama lain supaya takada sebarang problem yg timbul dalam menjalinkan hubungan. Hope dengan tiga perkara di atas tuhh hubungan korang lebih sweet - happily ever after :)

When the Muslim Fall in ♥



When a Muslim fall in love with someone...*like me :
Muslimah jatuh cinta?



Tiada yang aneh kerana mereka juga adalah manusia. Bukankah cinta adalah fitrah manusia? Tak bolehkah muslimah jatuh cinta? Mereka juga punya hati dan rasa. Tapi tahukah anda betapa berbezanya saat cinta seorang lelaki menyapa hatinya? Tiada senyum bahagia, tiada rona malu di wajah, tiada buncah suka dan gembira di dada.Namun yang berlaku adalah sebaliknya!
Ketika muslimah jatuh cinta, yang mereka rasakan adalah penyesalan yang amat sangat atas sebuah hijab yang tersingkap. Ketika lelaki yang tidak halal baginya mula bergelayut dalam fikirannya, yang mereka rasakan adalah ketakutan yang begitu besar akan cinta sebenar-benarnya tidak suci lagi. Ketika rasa rindu mulai merekah di hatinya, yang mereka rasakan adalah kesedihan yang perit atas sebuah rasa yang tak sepatutnya. Tiada senyum bahagia, tiada rona malu. Yang ada adalah malam-malam yang dipenuhi air mata penyesalan atas cintaNya yang ternoda. Yang ada adalah kegelisahan, kerana rasa yang salah arah. Yang ada adalah penderitaan akan hati yang mulai sakit.
Ketika muslimah jatuh cinta, bukan harapan untuk bertemu yang mereka nantikan, tapi yang ada adalah rasa ingin menghindar dan menjauh dari orang tersebut. Tiada kata-kata cinta dan rayuan, yang ada hanyalah kekhuatiran yang amat sangat akan hati yang mulai merindukan lelaki yang belum halal atau bahkan tak akan pernah halal baginya.
Ketika mereka jatuh cinta, maka perhatikanlah kegelisahan di hatinya yang tak mampu lagi memberikan ketenangan di wajahnya yang dulu teduh. Mereka akan terus berusaha mematikan rasa itu walaubagaimanapun caranya. Bahkan jikalau dia harus menghilang, maka itu pun akan mereka lakukan.
Alangkah kasihannya jika muslimah jatuh cinta, kerana yang ada adalah penderitaan! Namun ukhti, bersabarlah. Ini ujian dari Rabbmu. Matikan rasa itu secepatnya. Pasang tembok pembatas antara kau dan dia. Pasang duri dalam hatimu, agar rasa itu tak tumbuh bersemai. Cuci dengan air mata penyesalan akan hijab yang sempat tersingkap. Putar balik kemudi hatimu, agar rasa itu tetap terarah hanya padaNya. Pupuskan rasa rindu padanya dan kembalikan dalam hatimu rasa rindu akan cinta Rabbmu.
Jangan khuatir kau akan kehilangan cintanya kerana bila memang kalian ditakdirkan bersama, maka tak akan ada yang dapat mencegah kalian bersatu. Tapi ketahuilah, bagaimana pun usaha kalian untuk bersatu, jika Allah tak menghendakinya maka tak akan pernah kalian bersatu. Ukhti, bersabarlah. Biarkan Allah yang mengaturnya. Maka yakinlah, semuanya akan baik-baik saja.


p/s: entry ini di-cilok dari blog ini. Enry ini bukan datang dari otak kanan atau otak kiri saya. Terima Kasih :)

Wednesday, 16 May 2012

Background

copy url image>>>
make as a background. :)

pokok

eiffel tower

kucing comel

butterfly

girls-single

girls-tile

footprints

eiffel tower
*that's annoys face 

*i know i'm beauty :P
Saturday, 5 May 2012

Exam Fever

Assalamualaikum w.b.t dan salam sejahtera semua. exam time!!! ohh, aku tak ready langsung for mid year exam ni. Cepat betul masa berjalan. Pejam celik, pejam celik, da Periksa tengah tahun. HUHU. Boleh tak kalau masa berhenti kejap? Kan bagus ade Machine untuk behentikan masa. Boleh la aku prepare sikit. HUHU. Satu haprak aku tak prepare. Aku risau Bio, Addmaths, Modmaths, Physics, Chemistry...arhhh senang citer semua aku risau! Tapi Chemist aku confidence laa jugak. Aku taknak results macam bulan Mac lalu. Ade 2(D)-Sejarah and Bio. 

Mid year exam ni aku target 4(A)- BM, Chemistry, SP and Pen.Islam | 3(B)- Engish, Sejarah, Physics | 3(C)- Biology, Momaths, Addmaths *yang C aku nak up B ! nak score semua A' ? ouhhh memang nak sangat. Tapi, aku sedar di mana tahap kemampuanku. SPM sudah semestinya 10 A' ! My school Principal, Pn. Hajah Zuariah says, "memburu A+ !" yes, i'll teacher ! :D





Kepada semua ESEMPI-ians, i wishes you all the best and god luck in your examinations, okay. Yes, you all can do it ! Study, don't play-play! *broken english. 

~ Success is the sum of  small efforts, repeated day in a day out ~
Saturday, 31 March 2012

Meh tutup lampu

Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera saya ucapkan. Hai hai hai semuanye! *i'm grin :D . Korang tahu tak pasal Earth Hour campaign ? Alahhh yg orang kate kena tutup lampu selame 1 jam tuhh. Tahukan? Kay malam ni lahh tarikh campaign tuh start. I almost forgot about this. Ni pon ter-perasan kat 'merpatibiru' *hapela aku ni -.- Aku semangat nak tutup lampu malam karang. Korang? amacam?

But, before that korang tahu tak ape concepts Earth Hour ni? Tak tahu meh sini aku ajar kau sikit *macam ckgu daa.

MACAM MANA NAK JOIN EARTH HOUR?

Korang tak payah susah-susah nak keluar or pergi mane2 pon. Dok umah je pon. 
  • Date: 31st March 2012
  • Day : Sabtu 
  • Time: 8.30 mlm-9.30 mlm
  • Tempat: Rumah korang / tempat yg korang ada pada waktu tersebut


Kepada mereka yg masih 'kabur' pasal event ni, nahhh aku da prepared FAQ untuk tatapan anda sume. Checkitout ya!

*Eh, itew macam excited nak join but ape yg perlu itew buat?
~ just simple, awak just tutup je semua lampu di rumah awak pada masa yg disebut tadi. Faham tak ni?!

*i have a question! konfius cikit ni. maknanye saye kne tutup sume bende ke time tuh? Like TV, radio, kipas, peti sejuk or senang citer sume bnde yg menggunakan alat electric tuh ke?
~No need lorhh. Just switch off your lamp. okay :)



*Tumpang tanye. aku da terbace soalan and jawapan kat no 2 tadi. aku rase mcm sia-sia je all these things. ade pape changes ke if aku tutup sume lampu ni? Buang mase je!
~Duhh haloo! the main purpose of this event is not to jimatkan penggunaan elektrik je. tapi, sebaliknye sbgai sokongan dalam melakukan the best for save our earth. and THIS ISN'T WASTE YOUR TIME !

*mintak maaf kak, wa nak tanye tak takut ke kalau tutup lampu ni sume bagai. lagi-lagi kalau kluar malam2 bute. tak pasal-pasal terjumpe pulak Hantu. Terutame skali Hantu KakLimah. Wuuuuuuu! Seram tuh! and one more thing, kalau nenek gua nak gi berak kat jamban belakang rumah, nak kena turun tangga. idokk ke dangerous. jatuh berguling pulak org tua tuh.
~tutup lampu mane yg lu rase selamat je. if lu rase berbahaya, no need to tutup lagi-lagi lampu emergecy. okay.

Alright! sumua nya udah geerti ngak??? Faham?! good! moh kite pakat ramai-ramai support event ni . :DD

Friday, 30 March 2012

Happy Handsome 16th

Holaa! FarhanaZamri di sini. HEHE. kejap ye, nak nyanyi lagu HB. But , wait. Testing microphone kjap. 1,2,3 testing~ 1,2,3 testing~ microphone~ . Okay. 1,2,3 mula!

"Happy Bithday to you! 
Happy Birthday to you! 
Happy Birthday to 'budak putra'
Happy birthday to you!"

*29 March 1996

Selamat harilahir, ulangtahun, bornday, birthday yang ke-16 kepada Muhammad Syafieq Abdul Razak a.k.a budak putra. Budak putra? taklahh, 'budak banting' laa. HAHA. *pon boleh -.- HOHO. Siape kenal ini anak orang? Huh. huh, huh, tarak kenal kaa? Okay takpe. Meh sini aku nak sharing sikit trivia about him and acano aku kenal die. ^_^ kau tak tanye pon takpe, aku raji nak sharing hari ni.
*curi from......tah lupe! 


  • His name, Muhammad Syafieq Abdul Razak (MSAR)
  • Scout boy
  • ex student in SMK Putra Perdana 
  • the best PM that i ever know
  • bercita-cita tinggi untuk jadi Pengakap di-Raja
  • Koreanators
  • straight A' PMR
  • now study in SMS Banting 












aku kenal die dari Kem Keahlian Pengakap ESEMPI 2011. Actually before kem tu aku da nampak da die join perjumpaan seminggu before kem. Die dari smkpp (36 Sepang) and 2 orang members die dtg nak buat ujian XPDC 8km. First pandang, watlek je. Sekali kalau die bagi command untuk lapor, perhhhh..... semartt derrr! then dua kali pandang, "comel jugak ehh budak ni!" :P

Then, time kem. tak expect pon die dgn 2 members die yg lain join kem kami. then i'm shocked! O_o HOHO. 
  • Ujian lencana Maju - isyarat sulit pengakap. Aku stuck kat isyarat "ada perkhemahan" . aku lupe simbolnye. And kami buat discussion secara senyap2. Die tolong aku lukis simbol isyarat tuh. Aku pon watlek jee, tapi dalam hati rase lega sebab tak miss soalan tuh. HEHE thanks to HIM ! 
  • Then ujian ikatan/simpulan - sume ikatan die pass! aku jee yang terkial-kial. HUHU -.- aku paling tabik spring kat die time ikatan seraya and ikatan serong. Lawa je die buat. :)
Habiss da citer time kem keahlian. Then after that, aku keep contact dgn die malam-malam. HOHO *habis kredit gua. Tah ape yang kami cocet, family, friends, school, camping, scouting, and bla bla bla. memang lame :P . 

Jambori 1 Belia 1 Pengakap -  Dua bulan selepas kem ahli, baru boleh jumpe die. haisshhh, payahnye nak jumpe kau! excited gilo aku bile Dollah send request kat aku suruh join kem ni. =D . kem ni kat Putrajaya. Sekola die dekat je so, watlek laa. kejap je da sampai. Kami dari Puchong memang ambil mase laa kan. Before kami tiba, die da text aku tanye ade kat mane. HOHO *tak sabor nak jumpe leteww :P

Sampai sane, i'm captivated dgn sume org yg aku nampak. Ramai gilo budak pengakap kat depan aku ni. Ni baru kontijen Selangor. belum lagi 1 Malaysia punyer. Cari tent kami, letak barang yg da mcm nk lari rumah, berkumpul kt dataran. Then, i saw him kt dlm barisan. i'm grinned and my face getting red. Aarrhhh aku segan nk jumpe die. :)) Pura-pura tak nampak, then die tegur aku *i smile ;3 . Terubat jugak rindu :)

HAHAHA. merepek hapetah kau sharing story time kem dgn Syafieq ni, Farhana?! Meroyan aku remind balik memories ni sume. HUHU. okay, aku bukan nak belagak or ape. Just nak share je. Kau nak judge ape ikut kau la. Aku senang member-ing dgn Syafieq ni. Well, he the best ever kawanlelaki yg aku kenal. now die da pindah Banting. Tataw bile boleh jumpe die lagi. Hope dpt jumpe die kt camp or mane-mane jamboree yg akan datang. 

-Once a Scout, always a Scout- :)


Tuesday, 13 March 2012

Sparks Fly

"drop everything now,
meet me in the pouring rain,
kiss me on the sidewalk,
take away the pain,
'cause i see sparks fly,
whenever you smile"

lalalala ~ . Duhh haloo sume. Tahu tak ape yg aku merepek kat atas tuh? Tak tahu? Kay takpe. Meh sini cheq habaq. Ni salah satu quotes yg aku cilok from lyrics Sparks Fly by Taylor Swift. Da lame aku layan lagu ni. Aku dngar lagu ni pon from 'Kilang Muzik' kat Astro Hitz channel 705 *chehhh. Actually aku tak sure ape tittle lagu ni, sebab after lagu ni abis dye tulis "Feeling Love" . Then aku pon mcm -.- . Last2 aku tanye kat Mr. Google. HEHE *sayang pakcik google!. Click sane sini, finnally aku jumpepon. Sparks Fly by Taylor Swift. Wuhooo! Ohyeahh! Then aku layan lagu ni kat youtube. Cari lyrics then melalak. Then download. Itula keje aku. Muhehehe, :3 And lagu kat blog ni pon aku tukar Fall for u to Sparks Fly. HEHE

ni aku sertakan vid from youtube. layan jelaa kay. hehe. *checkitout!


*terima kasih encik Google :3





Thursday, 16 February 2012

Electronic sounds wave

Bosan. Tengok tv. Alih tuh alih ni. Then finally i founded this. :)) The Sorcerer's Apprentice at FOX channel. cool gilo!


Then aku pon layan jee movie ni. HUHU. Tengok, menghayati, memahami movie ni. Aku paling suke scene time Dave Stutler ajak girl that he admire it masok dalam cage. And awek die tuhh mke ade seiras skit mcm Bella Swan dlm citer 'penghisap darah'. HOHO. Semart kot time die pasang electronic sound wave tuhh. Lagi-lagi time lagu Secrets tuhh. OMgiee. How sweet mereka dlm cage tuhh *jeles aku! :')

tengok vid bwh ni. OMG! aku nak sngt kalau ade lelaki yg aku suka boleh buat cm ni. Terharu !!! :')



kdah, nak taip pasal ni jee. Bukan nye ape sgt. HAHA. peace no war kayyy!
Thursday, 26 January 2012

4 Cool 2012 (Sains Pertanian)

Assalamualaikum. hye pepps! two hours ago baru update about new CBox icon. Now nak tulis/taip/cakap about my class for year DuaKosongSatuDua. Form 4Cool (Agricultural Science). First masok class Perdangan and Prinsip Acc. Then, aku tukar masok 4Cool. *actually 4 Cekap. memandai aku tukar name class. :P

Subject yg ade Chemistry, Biology, Physics, Addmaths, and Sains pertanian. Subject nye xdelah susah mane nk bawak. But aku cume risau Physics, Maths, and Addmaths jee. Ketiga-tiga subject tuh banyak formula itu ini. Aku takot aku tak leh nk pick-up. Otak aku ni bukan laju sangat nak paham sume formula. Haishhh! Now i must sudy hard. Nak cari revision and refernce book SPM. Or senang nak borrow from mereka yg da abess sekolah. Kak Farah aku yg kiut miut tuh telah menawarkan untuk bg saya pinjam sume buku2 rujukan SPM nya kpd saya. Read this conversations>>>

*thank you kak farah! Sayang akak! :3 (click pada pic kalu tak nampak)

Hehe. maybe aku akan beli sndiri buku rujukan or tak pon beli revisions book jee. i need all this stuff for study and doing revision. I must be ready for any test or exam. HOHO. semangat semacam jee aku ni -.- . Kalo cakap je lebih, tapi habuk pon tarak, tak guna jugak an! hmm. i'll try the best and be the best among the best! Wuhoo. :DD

Dalam class, my next door friend is nurinmohdazhari. Duduk sebelah die memang aku bnyak cocet2 dgn die. We talked so much about Hollywood artist. Kalu last year, aku bnyak cocet2 dgn Erna pasal Hollywood ni. But now, dgn Nurin pulak. EErna da tak same class dgn aku da. Dia class 4Budiman(EST) with Siti Mas and Izza Dayana. HUHU :'/ Sedih taw, tak dapat nak gurau2, buli2 dgn Erna lagi. Now Nurin jelaa aku bnyak gosip2 sane sini. Bukan aku sorang je plajar from 3C 2011 masok class 4c 2012. Aku sorang je budak pompuan from 3c yg masok class tuh. And ade 5-6 org boys also from 3c dulu. yang aku perasan Azfar, Haziq, Zay, Darmend and Haridass. tujelaa kotw. 

Aku suke waktu subject>>>

1. Addmaths
  • because i love the way ckgu (apetah namenye, tak ingat) tuhh ajar. She shown us step-by-step formula to us. And bile aku tak paham die akan repeat again and explain dgn baik and buat aku suka sngt kat ckgu ni. Tapi, aku tak tau pon name ckgu ni. Hmm. hapela aku ni. And aku lagi paham Addmaths than Maths. HUHU. I  ♥ Addmaths!!!
2. Hahhh! Chemistry~
  • Even aku tak paham langsung ape ckgu ajar in class, but aku da prepared kat umah. Baca buku kimia, then pahamkan sume fakta kimia tuh. And aku da paham laa. then tak payah nak mengharapkan sngt penjelasan or penerangan from ckgu.BTW, satu class tak paham ape ckgu ajar -.-' . Furthemore, aku suke time Chemistry coz aku dapat duduk satu meja dgn tettt ~ HAHA :P . But we had no conversation. I be shamed on him! *kdah diam!
3. English. Pn. Fransicca!
  • She always had a story about Justin Bieber *not really laa. Sometime, she always makes joke and cheering my class with his childhood story. But, sometime i tired of to heard it. Sometimes her story makes me sleepy. *syhhh, don't tell her :3
4. B.Melayu
  • Aku pon tak sure ni waktu yg aku suke or tak. Ckgu Nazar a.k.a cikgu atlet sukan. HIHI. Dalam class ckgu ni aku tgok mudah mesra dgn muridnye. Tapi, kekadang aku tngok mcm kne bully pon ade. Takpe , ckgu. Ckgu da lakukan the best! "(Y)"
5. Biology
  • Pn. Sapiah. HAHA. she so cool! Dulu form 3 ajar aku Science. Now die ajar aku Bio pulak. Dalam class ckgu selalu jugak buat lawak. Dalam penjelasannya dalam menerangkan sesuatu topic, dia ade jugak selit2 sikit lawak die tuh. HAHA. and class pon tak jadi boring :DD
*erhhh, i think that's all for my fav subject.

And aku kureng minat time>>>
1. Maths! :(
  • Tadi aku suke subject Addmaths. But i kurang minat Maths. Hishh, bukan benci laa. Tapi, aku tak suka style ckgu yg teaching us tuhh. Laju kemainn macam F1 jee. Dia ajar laju sngt and dia selalu soal satu class tu ape, ni ape. Padahal satu class bagi muke BLUR je. Then she always attack me soh jwab soalan kat depan class. Dah lahh dgn muke aku mcm ~____~. Dia suke btol senyum jahat kat aku. Hhuhhh! Mengancam doe! :P
2. Pen. Islam. *BORINGGGGGGG
  • Uzstazah, masok2 class je buka citer pasal anak die or sekolah lame die tuhh. Sume bnde pasal anak die or sekolah lame die laa nk citer kat class. Kami pon terpaksa buat muka minat mendengar or cover muke menjadi pendengar setia. Aku rase blajar agame ni kjap je kotw. Then kalau ade salah sikit dlm buku latihan, sorang2 kene bebel. Nak tunggu dia habis bebel?! Hmm sampai tahun dpn tak abis :P *kejamnye aku 

3. Physics! Amede tuhh?!
  • Ckgu xde. Pragnant. Cuti 2 bulan! Exam bulam Mac. Hape pon tarakk! Pernah sekali ckgu Maths relief kan class then mengajar Physics. Hmm. cara die same je mcm diee ajar Maths. Laju kemainnn. Dah lahh Physics bnyak formula itu ini. Lagi dia bagi pressure kat aku yg otak lembap ni nak paham seketol-seketul!. HUHHH!!! okay xpe. aku baca buku kat rumah.
4. Sejarah bagai!
  • Dulu form 3 i heart to study History. But now, i bored with them. Belajar Tamadun Dunia bagai. Naik boring aku. Then nak kne buat nota sendiri. Malas derr. HUHU. I'll try to love back History. :'/
5. Sains Pertanian
  • Actually aku tak paham langsung ape aku belajar SP ni. Masok je class Sains Pertanian, tapi satu hapakk ape ilmu tak masok dalam kepale. Then, ckgu pulak soh buat bnyak nota. HUHU. I'll try to love SP.
okay. that's all for now. this is my subject and teachers who teaching me. 4Cool 2012. HOHO. tak merasa lagi suasana class tuh. Hmm. tunggu 2-3 bulan lagi. Confirm riuh! kdah. penad menaip seyh! Byebye ;) ◠_




icon for cbox


hye pepps! HOHO lame tak update blog an? HEHE kinda busy with school activity laa. Form 4 kan?! Amek class science stream. subject sume POWER punyer. Addmaths, Sains pertanian, Biology, Chemistry. Physics?! lagi lahh saket otak aku nk paham formula nye. HUHU pape pon i'll try the best for all this subject. Nak study betol2 tamaw main2 lagi. Dalam class da lah ade 2 org ex-KRK. so, dorang nilah my saingan segit aku. Kalu ade test or exam nanti, aku nak name aku mesti tersenarai dlm 10 students yg the best. Don't want no. up to 10. *kalu bole nak dalam top 5 HEHE :P. HUHU. nak belajar betol2. nak consertret *tah betol ke aku eja nie. 

Ehh?! ni ape ni?! salah tajuk ni. HUHU. ni aku nak tukar icon cbox aku kat blog ni. HEHE. ni pon  aku edit sendiri. wateva laa korg nk ckp ape. Cantik, lawa, buruk, jelik or ape pon ikut sukasuki aku laa. aku da try the best. korang ade?! xde kan. so, diam! :P 




aku buat kaler cream sebab aku punyer suke lah. btw, my blog ni pon kaler coklat and cream an? HEHE. klah, aku nk tukar icon ni skrg. then, nanti korg tgk laa jadi ke tak. HUHU. kbaii :)