Friday, 28 October 2011

Hang dengan Farisha n' Fatin


Assalamualaikum

Heyh pepps! Kepade mereka yg sedang jalan-jalan kt blog ni, alang2 tuh scroll la smpai bawah ye. Bace smpai habis ye. *even stori ni xde kene mengena dgn korg. Aku taw, blog aku ni xde sgt org nak jengguk. Ade laa kotw 2-3 org tuhh kann?! Maklommlaa kawe ni bukannye HOT STUFF mcm mereka-mereka tuhh. I'm just simple girls. *actually aku tataw nak wat pendahuluan. :S

Ni na story. Ari tuhh odenk yg tgh melalak buat consert dlm bilik. Suddenly, hp aku bunyi. Ade kwn kite ni ajk kluar lepak. Alarhh...IOI jee. Tak ke mane pon. Memang IOI jee. Ta lebih dari IOI *a.k.a our 2nd 'school'. Biase leteww. Hmm... Nurul Farisha ajk lepak jejalan kt IOI. Saje-saje, na ilangkan mood boring tahap maximum. Dye kate k jumpe dlm 1 jam lagi kt IOI. Aku pon ape lagi, kelam kabot laa mekap lawa-lawa, lilit-lili2 shawl sume. *naseb baek ta trceik!

Angah nak follow. Follw jelaa Ayah hntarkan. Ayah stop kat bustop depan IOI  baru. Minta duit belanje, salam ayah and tata kt Ikmal n Pika. Terima Kasih, AYAH!!! Masok IOI. Jalan jalan jalan. Stop kejap satu gerai baju, then gerai handbag, finally kt gerai shawls, Farisha dtg dari belakang. Dye dgn Kak Fazreen. Then, kak Fazreen pon tinggalkan kami di situ.

Kami gerak gy Mac'D, nk jumpe Fatin. Angah aku setia mnjadi pngikut. Sampai Mac'D nmpak Fatin dgn adiknye, Ira. Then, kteorg pon mulekan sesi penjelajahan kami di sekitar IOI. Yg aku ingat, kami singgah Black Queen, Singma, YAMAHA, Popular, and Jusco ting.2. Da penadd jejalan, perot aku minta diisi. Da berdangdott laa pulakk perot aku ni. But, kami still teruskan menjelajah. *weyh, korang! Aku lapar! >_<

Alang2 da lalu kt area KFC, Mac'D, Pizza Hut and restaurant mknan segera yg lain, aku pon tnye dorg nak mkn x?. Then, dorg tataw nk mkn ape. Round-round lagi. Last-last, aku decide nk mkn KFC. Sampai KFC, Farisha nk gi Mac'D pulokk. Ikot jelaa. Mkn kt Mac'D. After mkn round2 lagi. Sodar-sodar nk hampir pkul 5.45. Fatin da request nk baik dulu. Takotw nnt bus lmbat. Yg aku dgn Angah ni tataw lagi bile nak balik n na balik naik ape.

#sempat lagi dlm Toilet :P




Aku, Angah , dgn Farisha jln2 kat IOI bngunan baru. Singgah F.O.S. Cuci-cuci mata tgk t-shirt and shawls. Lawa-lawa kotw. Kluar F.O.S, jln sampai kluar. Aku nk balik. Farisha kne join balik dgn kakak nye. Dye call kaka dye. Ta dpt, Tak angkat. Apehal ni?! Mcg dorg. Aku nk balik, Farisha sorg2 pulokk. 15 min later, Kak Fazreen dtg and aku terus bye kt Farisha. Alamak, nmpknye aku dgn Angah balik mlm.

Tunggu bus, kul 7.30 mlm smpai. Memang smpai umah kul 8.30 laa. Dlm tgh otw, ibu balik2 call bile nk balik. Pandai2 laa jawab. HEHE. :D Kteorg turun kt Hji. Cafee. Tunggu ayh dtg amek. Penad gilerr. Aku terlentok dlm kereta. Sampai umah. terus mandi, makang, on9 kjap. Pkol 11 aku tido. ZzZzZzZz. K thanks for read. <3 u all :) :)


0 Komentar:

Post a Comment

Terima kasih sebab sudi menerjah ke ruangan saya kali ini.
Anda diwajibkan untuk komen. Amaran keras!
*ceh tipu je HAHA =P*