Tuesday, 25 October 2011

Adlina+Intan lepak umh aq


Ni nak story. Hari tu kann, Adlina and Intan menjadi tetamu kat rumah aku a.k.a BFF! Ngee negee :D . Aku yg iya-iya sgt nak dorang dtg lepak kt ruma aku. Alahhh bkan nye ape, lepak2 then ajak dorg 'berkubang' kat swimming pool. Pagi-pagi aku da bangon kemas umah, bilik, bathroom. Bilik aku tuhh mmng da mcm Hutan Tropika lahh kann. HUHU -___- . Mandi then, breakfast. Then, lepak-lepak kjap while tgh tunggu dorang dtg pkol 2.10 ptg. 

TIK TOK TIK TOK TIK TOK *the time is runnin'. Aku buhsan! Then ajak Angah gendut main game Jutaria. Alarhh, game yg pasal duit n hartanah tularhh. Act2ally, aku da lame ta main game ni. Dulu selalu main mase sekolah rendah jee. HUHU. Skarang na main un aku da lupe dye punyer rules. HUHU. But nasib baik Angah aku yg gendut ni selalu main dgn member dye. So, dye laa bnyak drive aku dlm game Jutaria . HEHE ;)

Tgh bz main tuhh, hp bunyi. Intan call aku. Aku jwb. Dye tnyer "Nanti nak turun bus kat mane?". Then, aku ckp "Kat depan gate BBP2." Dorg kate dorg da na sampai. Aku ckp kat dorg "Kalau da sampai, mcg aku. Korg jln masokdulu Nanti aku jmpot korg kt bwah." Pas tuhh end calling. Aku pause dulu game Jutaria. Aku turun gi kat Guard House. Tak nmpak lg btg idong dorg. Jalan depan lagi sampai kt tepi high way. Jalan-jalan, 70m depan aku ade 2 org makhluk Tuhan yg paling aku kenal. Jalan berlenggang lenggok. HAHA XD. Tuhh pon mereka! HIHI. Aku jln ckit ke dpn, and aku stop kt tepi sebuah Mini Copper. Wuhooo! Semart derr. Kluarkn hp, snaped mini copper tuh. Pusing belakang nmpk Adlina and Intan. Aku terus hug mereka. Suke taw kalu mmber dtg umah.

#semart kann?! HEHE ^_^


Sampai ma, dorang slm ibu n ayah aku. HEHE. Sopan sungguh mereka. Ank sapo laa ni. Ajak dorg masok bilik aku. *bilik yg suda kemas ye. Lepak-lepak then dorg nak join main Jutaria. Angah da tanak main da. Undi no balik. Adlina 1st jln diikuti Intan then sterusnye aku. HUHU. *yang last! :( Dalam game tuhh, Intan yg paling bnyk bolot nak beli tanah. Aku dgn Adlina sabo jee. Stop kat satu tmpat tu then Intan beli. And bile kami stop kt tmpat tanah dye, memang kering la duit kami. HUHU.

Main smpai kul 4.30 ptg.Sume decide nk gi swimming. Kemas Jutaria, tukar baju then terjun dlm kolam. HAHA. Adik2 aku yg lain pon swim dgn kami. Intan ta reti swim. Aku dgn Adlina buli Intan dlm kolam. HAHA. sian Intan. Taperr karang pkwe Intan dtg menyelamat. Koperm Intan ta lemasda karang. HAHAHA XD. Intan da naik berang dgn kami. HHAHA. Sabo ye Intan! lol XD

Kteorg swim ta lame pon. Sampai pkul 5.15 ptg jee. Air sejok kotw. Sume da mengiggil daa. Serupe mcm mangse kapal karam Titanic tuh. Da mcm Iceberg jee dorg tu. Muke sume pucat mcm hantu daa. Sian mereka. Kami lepak-lepak kjap. Mkn junkfood. Then, naik mandi salin. Mkn mee goreng. Hmm...sodap! Well tgk laa spe yg masak. Ibu kite kann?! HEHE ^_^ . time mkn, dengar ghost storie dr ayah aku. Ceritr psal pemburu hantu kt Singapore. Seram kotw. Meremang bulu roma mndngarnye. HUHU ~_~

Abess mkn, dorg siap-siap nak balik daa. Pakai tudung lilit shawl sume. Aku just fre hair. Rambot basah! Minta tolong ayah hntrkan dorg balik. Coz nanti lmbat naik bus. Kene tukar2 bus. So, tumpang dgn ayah aku. Kami baik kaann ?! *ha'elahh, batak je aku :P. Turun gi taman kjap. Act2ally Intan nk singah mini market nkbeli Topup RM5. Tp, xde. Then, kami snaped2 kt taman. HAHA. *muke aku ta bleh bla XD >>>

#meraka cute kann! :3

#muka aku sengall je P

#meraka the BEST!

Ayah stop kt dpan Warung Hj. Cafee. Intan and Adlina turun. Aku nak turun keja tapi, pintu aku lock. Wuharhh! Then, aku just pusing beakang ckp terima kasih kerane meluangkan mase kt umah aku and bla bla bla. Byebye dkat mereka. HUHU Thanks taw korang sbb dtg umah aku. Suke taw bile korg dtg. Then, ayah singgah gi HERO. Beli susu untk se Pika gedix! Aku, Ikmal and Pika tungu dlm kereta. Erna call aku. Tnye psl Intan and Adlina lepak umah aku. Dye minta maaf sbb ta dpt join. Aku kate xpe. It's oke sygs! :3 . 

Balik umah. Aku penat Baring ats katil. Guling2 sane sni. Berangan, finally aku terlelap. ZzZzZz ~__~ . Okey, smpai sine je aku mmbebel. Da pnjg sngt da ni. Merapu jee aku nie. HEHE. Thanks for reading ye. Sayang korg! :P 




0 Komentar:

Post a Comment

Terima kasih sebab sudi menerjah ke ruangan saya kali ini.
Anda diwajibkan untuk komen. Amaran keras!
*ceh tipu je HAHA =P*